Een stralende dag

Verslag van een stralende dag met twee stralende mensen!

En de hoogste tijd om er iets over te vertellen! Straks denken jullie nog dat het niet leuk was... Maar ja, als je al een dagje ouder wordt en je eerste en oudste kleindochter trouwt, en je vervolgens pas om drie uur je bed inrolt, dan heb je even tijd nodig om bij te komen! :-)

Bij te komen van een heel bijzondere dag, bijzonder vooral door die twee jonge mensen die elkaar het ja-woord gaven, en bezig met het zoeken naar het antwoord op de vraag die me vele keren gesteld is: "hoe voelt het om je eerste en oudste kleindochter te zien trouwen?" Een antwoord dat ik ook nu, twee dagen later nog niet kan geven! Dus zullen al die vragenstellers het moeten doen met: "Het voelt stil!" Misschien wel omdat het zo bijzonder is! Want lang niet alle opa's en oma's maken dat mee, zoals uit m'n vorige logje wel bleek!

Leek het die morgen eerst nog grijs en vreesden we dat de zon ons uitgerekend die dag even in de steek zou laten..., gelukkig pakte het anders uit en zagen we, rijdend op de Afsluitdijk, dat het daar al lichter begon te worden..., en werd het toch een zonnige dag. En toen was 't nog vroeg. Maar dáár moesten we dus naartoe! Naar dat licht!

 

Extra vroeg omdat Arnold Mark Jörg nog even zou helpen bij het versieren van de taart! Een door MJ gemaakte gebakken en versierde bruidstaart, zoals het bruidspaar 'm graag wilde. Eenvoudig maar mooi! En dat dat prima gelukt is laten deze foto's zien! En ook de orchideeën, waar hij weken aan werkte, werd door MJ gemaakt...

 

En terwijl wij onderweg waren naar Urk en de taart klaargemaakt werd, vertrok de bruid met haar bruidegom vanuit Nieuwegein naar Urk, hoogstpersoonlijk opgehaald door haar Kobus...,

 

waar wij ze stonden op te wachten,  samen met de andere gasten die langzaam kwamen binnendruppelen, wat mij de gelegenheid gaf om nog even bij MJ de laatste hand te leggen aan... en hij bij Roan.

 

terwijl het bruidspaar nog even een uitstapje maakte voor foto's,

 

 

Maar eindelijk... Daar zijn ze! Een heel bijzonder en ontroerend moment... Een stralende bruid en bruidegom, die de hele dag zo bleven stralen dat de zon er nauwelijks tegenop kon.

 

 

Met twee stralende bruidsmeisjes, die het de hele dag dapper volhielden... , en heel erg trots waren op hun jurken en kapsels.

 

 

Natuurlijk worden ze aan alle kanten bewonderd. En al gauw was het toen tijd voor het diner, en daarna voor wat wat statiefoto's, voor we naar het stadhuis vertrokken!

 

 

En toen was het grote moment daar..., en 'k laat de foto's maar even voor zich spreken..., maar dat Kobus er zin in heeft is te zien...

 

Nog even wat uitleg aan het bruidspaar en de getuigen over: waar ze moeten tekenen...

 

 

en als laatste zet de trouwambtenaar z'n handtekening, en krijgen ze hun trouwboekje, en op verzoek van Kobus de vlag van Urk, die voortaan in Ede zal wapperen...

 

 

 

Dan zit dit plechtige moment erop, een plechtigheid die, tot onze grote verbazing, begonnen en beëindigd wordt met gebed, en is er gelegenheid om het bruidspaar te feliciteren en ze buiten op te wachten met bellenblaas...

 

 

Daarna vertrekken we naar de Koffiebar, waar Joëlle en Kobus heel wat uurtjes hebben doorgebracht als ze op Urk zijn, voor koffie en taart en broodmaaltijd..., maar niet voordat het bruidspaar twee duiven heeft losgelaten...

 

Dan is het tijd voor het taart moment!

 

 

 

En 't steekjelos- en moeder-dochtermoment...

Waarna het alweer tijd is voor nog een groot moment. De dienst in het kerkje aan Zee op Urk, waar ze hun ja-woord nog een keer uitspreken, in aanwezigheid van de gemeente. Waar Gods zegen wordt gevraagd, en waar ze elkaar de ringen aan de vinger schuiven....

 

Als we buitenkomen na de dienst gaat de zon onder, en een mooier besluit van de dag kun je je nauwelijks indenken...

 

Maar er is nog een receptie en een feest... , en er zijn nog toespraakjes en goede wensen...

 

En tot slot zingen Gert Jan en Rineke hen nog een zegenbede toe..., die hier te beluisteren is.

Maar 't laatste woord is voor het bruidspaar, dat zelfs aan 't eind van de dag nog net zo straalt als aan 't begin!

 

En toen was het voorbij. Doodmoe kwamen we thuis, met heel veel foto's. Foto's waarvan een deel nu hier staat. En nog steeds komen er allerlei momenten in m'n gedachten voorbij... Momenten die herinneren aan die hele mooie zonnige en stralende dag! Die dag dat ons eerste en oudste kleinkind trouwde! Een mijlpaal! En vandaag kan iedereen die dat wil ervan meegenieten!

Dondersteen schreef op 08 September '12 - 20:54 ;

Wat een prachtig verslag en wat een mooi paar. ‘Stralend’ is inderdaad het goede woord. En vanaf deze plaats een speciaal applaus voor de taartenmaker van jullie familie, dat had niemand kunnen overtreffen. Ik heb even mee mogen genieten van jullie geluk. Dank daarvoor.

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

trudy rhynsburger schreef op 09 September '12 - 04:18 ;

Dank je Ettje, je hebt ons weer laten mee genieten van dit grote familie gebeuren…..... prachtige foto’s en het geluk straalde van hen af. Van Harte gelfeliciteerd met het trouwen van je oudste kleindochter!!!!!!!!!

trudy rhynsburger (email)  · reageer op trudy rhynsburger


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.