Jarige meisjes

Al weer een week geleden dat we het feest van Joëlle en Kobus vierden, dus hoogste tijd voor alweer een feest! :-)

Dus gingen we gisteren naar Hardenberg om daar de verjaardag van twee jarige meisjes te vieren. De ene werd gisteren vierendertig de andere wordt morgen vijf! Maar omdat twee keer achterelkaar er naartoe gaan een beetje veel reizen is vieren we de ene keer de verjaardag van de ene in levende lijve mee en de andere keer de verjaardag van de andere. En deze keer was de oudste aan de beurt!

En beiden waren superblij, zoals ze zeiden met hun verjaarscadeautje. 

En omdat we deze keer er voor Annelies d'r verjaardag waren mocht zij natuurlijk kiezen wat er gegeten werd, en natuurlijk werd dat grutten, wat MJ met liefde voor d'r kookte... Grutten! :-( Boekweitgrutten met boter en stroop... Even dreigde het niet door te gaan, want haar eigen supermarkt had het niet meer in het assortiment ontdekte ze 's morgens. Dus toog ik 's middags even met haar naar de stad om het bij AH te halen, die het tot haar grote schrik ook al niet meer in het assortiment bleek te hebben. Dat ik er om liep te grinniken was natuurlijk pure verbeelding van d'r... En gelukkig voor haar slaagde ze bij de Jumbo wel, waar ze meteen in het groot inkocht... Dus voorlopig kan ze weer even vooruit :-)

Ooit leerde ik zelf haar dat te eten en vond het heel lang zelf ook lekker! Maar sinds een paar jaar schaar ik mezelf dan bij de kinderen die tot nu toe in koor riepen: Bah, dat lusten wij niet!
Al ontdekte Lenci deze keer, die even een hapje van MJ wilde proeven, dat het toch best wel lekker is, en dat kwam ze mama wel even vertellen natuurlijk... Nou ja, fijn voor Annelies! Want dat scheelt weer een murmurerend kind! Ook al  hoop ik natuurlijk, stiekem, dat de andere twee dat blijven roepen, want dan krijg ik ook wat anders... :-)

 

En natuurlijk was er op de heenweg weer veel moois te zien... 

 

En 'k realiseerde me opeens, toen we langs Heerenveen-Zuid reden: Ooit woonden we hier, begonnen hier ons leven als echtpaar, rechts van deze weg! Toen nog een tweebaansweg, en aan de overkant waren de bossen van Oranjewoud, waar we vaak even naar overstaken... Nu een vierbaansweg en om in Oranjewoud te komen moet je een eind omrijden. Even de weg oversteken kan allang niet meer... En 'k herinnerde me hoe ik, bij 't wisselen van de seizoenen vanuit het kamerraam kon genieten van de verkleurende bossen... Iets wat de mensen die er nu wonen, dankzij alle geluidsschermen niet meer kunnen...

 

Maar ja, 't is blijkbaar net als met je smaak en met het eten van grutten. Want toen vond ik dat lekker en vond ik zo dicht bij het bos wonen lekker, terwijl ik nu geen grutten meer lust en de kriebels krijg bij zoveel bomen... Zo gaat dat blijkbaar bij 't verjaren! 

Maar ondanks de grutten hadden we een heerlijke dag, en was het gewoon fijn om weer een dagje bij ze te zijn!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.