Toen waren er nog zes

Vanmiddag vlogen ze hier nog met z'n zevenen...

En ik keek er, vanuit de tuin, met gemengde gevoelens naar. Mooi om te zien, maar ook spannend zo boven onze woonwijk...En eigenlijk best wel riskant!

Eerst kwamen ze met z'n zevenen over, en vervolgens bogen er twee af, die daarna om de andere vijf heen bleven cirkelen, 

 

en ieder op z'n beurt voerde ze hun capriolen uit, zoals deze die een duikvlucht nam... Mooi, maar ook eng, want ze gingen loei hard, en soms zo laag dat je letters onderop kon lezen...

 

 

Even later waren de vijf er weer en 't leek alsof ze bellen bliezen...

 

Samen met de hondjes, die op de herrie die ze maakten afkwamen, keek ik er naar...

 

En nu lees ik dat er eentje is neergestort bij Valkenswaard, op de terugweg... of op weg naar... Dat had dus ook hier, een uurtje of twee eerder, kunnen gebeuren. Zelfs boven een woonwijk!

Hilda schreef op 16 September '12 - 08:03 ;

Ik vind dat zo stom, dat gevlieg. Dag milieu, dag rust, dag veiligheid. Hier vliegen ze gelukkig zelden. Af en toe een traumahelikopter, maar daarvan weet je dat die nuttigs doet, dan is het beter te accepteren.

Hilda  · reageer op Hilda

Ettje schreef op 16 September '12 - 16:26 ;

Daarom gingen we er ook niet naartoe. Maar ja, deze kwamen naar mij toe! En toen kon ik het toch niet laten om te kijken. :-) Hier wordt altijd gevlogen, zowel militair als offshore. Dat gaat de hele dag door. Weet je trouwens wel hoe vaak de traumaheli voor nop vliegt? Meer dan de helft van de vluchten keren ze onverrichterzake weer terug naar de basis. Die worden vaak voor nop opgeroepen. Daar erger ik me aan…

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.