Verkeerde land

Net als alle jaren, als het kouder begint te worden, weet ik het weer zeker!

Ik ben gewoon in het verkeerde land geboren! Ik hoor hier niet in dit kikkerlandje. Want wat ik ook doe, en hoe hoog ik de verwarming ook zet, ik word niet meer warm. Overdag gaat het nog wel, maar aan het eind van de middag en de rest van de avond ben ik alleen maar koud!

En net als elk jaar snap ik daar niks van. Want waarom is 21/22 graden in de zomer lekker, of je nu buiten of binnen bent, en waarom is dat in de herfst en winter niet meer lekker en blijf ik het koud hebben? Waarom signaleert m'n ingebouwde thermostaat die 21/22 graden van de verwarming niet? 

En net als elk jaar in de herfst verlang ik naar een warm land! En nu ik er geweest ben denk ik: was ik maar dáár, want daar is het niet alleen overdag maar ook 's avonds nog lekker warm. Want doordat ik het toen we daar waren heb opgeslagen op m'n iPad kan ik elke dag even kijken hoe het weer is in Nes Amin, Jericho en Bethlehem. Hij zoekt dan gewoon contact met de weerstations daar en laat me zien hoe warm het er is, en of de zon er schijnt of dat het er bewolkt is...

En nu ik het weer zo koud heb, echt door en door koud, doet dat me er naar verlangen om daar te zijn, om het gewoon lekker warm te hebben en om me gewoon te kunnen bewegen. 

Maar ja, ik ben hier, en dus ik zal het er mee moeten doen. Daarom kruip ik, om het weer een beetje warm te krijgen, nu lekker onder m'n herfstdekbed, en droom ervan dat ik in een warm land ben...

Waar het trouwens al vroeg donker is, en waar bovendien, sinds wij er waren, nog geen druppel regen gevallen is! En dat is dan weer minder mooi...

Marjo schreef op 21 September '12 - 16:34 ;

Je bent rijp om te overwinteren, zo te horen. Maar dan in Spanje of Portugal. Daar heeft het bovendien nog wel even wat geregend.
Óf je moet verhuizen naar een appartement ( met groot vierkant balkon natuurlijk ). Daar is het een stuk warmer dan in een eensgezinswoning.
Sterkte, hoor.

Marjo (email)  · reageer op Marjo


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.