Sneeuw

Nee! Helaas, jammer genoeg, hier geen sneeuw!

Tenminste, niet noemenswaardig! En wat er lag is gisteren en vandaag als sneeuw voor de zon verdwenen!

Als anderen het dus over sneeuw hebben gaat het voor mij over een ver buitenland! :-)

En vriezen doet het hier ook al niet. Nou ja, 's nachts een beetje, waardoor de waterbak van Famke, waar ze overigens niet uit wil drinken omdat het te koud is, een laagje ijs krijgt. Maar te dun om er op te kunnen schaatsen...

 

Maar overdag, als het zonnetje er weer is, worden de autoruiten gewoon door het zonnetje ontdooid. Dus krabben hoeven we ook al niet!

Wat we wel hebben, al drie avonden achter elkaar, is een prachtige zonsondergang!

 

 

En vogeltjes! Vogeltjes die de hele dag af en aan vliegen en zicht te goed doen! En daar genieten we van! Vooral als we ze van de pindakaas zien snoepen, wat ze allemaal een traktatie vinden! De merel maakte er zelfs een drie gangen diner van, met een hapje pindakaas, hapje aardappel en een hapje vetbol.

En 't roodborstje verdween er helemaal met z'n kop in.

Alleen de vinkjes durven nog niet. Die zitten vanuit de boom toe te kijken en komen vervolgens op de grond de kruimeltjes oppikken.

 

En ondertussen vraag ik me af: "Zouden die vogeltjes die zo van de pindakaas genieten later ook ergens in gaan uitblinken en beroemde schaatsers of zwemmers worden?" :-)

dondersteen schreef op 16 Januari '13 - 17:14 ;

Hier ligt ook helemaal niet veel sneeuw maar het vriest dat het kraakt. Morgen gaat de ijsbaan open! Dat wordt weer genieten. Net als jij kijk ik met groot genoegen naar de vogels in de tuin, daar krijgen we toch nooit genoeg van.

dondersteen (email) (link)  · reageer op dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.