Feestje

Jammer dat ik pas wakker werd doordat de buurman bezig was ons uit te graven. Daardoor heb ik het ongerepte gemist!

Maar ja, 't was een nacht met vele onderbrekingen, doordat Famke steeds blafte en piepte en eruit wilde... Of ze werkelijk zulke hoge nood had kunnen we, achteraf nauwelijks geloven, want we hebben tot nu toe niets gevonden in de tuin...  Je kunt alleen gewoon de gok niet nemen als ze blaft om niks te doen... Dus blafte ze mij drie keer wakker en maakte ik op mijn beurt Arnold drie keer wakker, met de mededeling: Famke blaft en piept... Zodat hij kon doen wat een goede huisvader dan hoort te doen! :-)

'k Was dus nog heel ver weg toen het langzaam tot me doordrong dat het de buurman was die zoveel lawaai maakte bij de voordeur, en die daarmee Bram en Saar ook nog eens aanzette om luidkeels te laten horen dat het al licht was en dat er buiten leven was...  

Nog helemaal slaapdronken liep ik naar beneden, om vervolgens oog in oog te staan met een witte wereld en de buurman, die al een pad gemaakt had tot de rijweg...Dus vond ik het wel fijn dat 't later toch nog even weer ging sneeuwen, waardoor het pad wat minder scherp afstak...

 

Gelukkig was het achter nog wel ongerept en kon ik daar nog even genieten van onze eigen sneeuwduintjes in wording... 

Om vervolgens weer te ontdekken dat een nadeel van de schuifpui is dat je met zulk weer 'm heel voorzichtig open moet doen, om niet de sneeuw in je pantoffels te krijgen...

 

Maar verder heb ik er gewoon van genoten. Van die witte wereld. Voor mij blijft het gewoon een feestje!

 

En natuurlijk waren er de vogeltjes die langskwamen. Zij zat echt zoals een vogel zit als het koud is... Brrr

 

En ook de koperwiek kwam weer langs...

Jammer dat hij niet durft te eten van de voederplank. En hij is niet de enige, want ook de vinken blijven liever op de grond rondscharrelen. Maar wie weet, krijg ik Arnold nog zover om ook een lage voederplank te maken... En tot die tijd moet ik het doen met merels, mezen, roodborstjes, en een heel enkele keer een mus, die wel durven. En met mopperende kauwen, omdat ze er niet bij kunnen!

En allemaal verbazen ze me met hun liefde voor pindakaas. Terwijl twee/drie jaar geleden nog niemand ze dat voerde. Merkwaardig hoe zoiets opeens een hype wordt, en je de meest mooie houders voor pindakaaspotten overal ziet. Maar ook hoe dat bij de vogeltjes zelf opeens een hype is..., en een feestje!

Dondersteen schreef op 21 Januari '13 - 23:35 ;

Zie je, het kwam toch nog goed in Den Helder. Dus: én de meeste zonuren én nu ook nog winterswit. Top. :-)

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.