Rondje om de tafel

Gelukkig lijkt het steeds beter te gaan met mijn rondje om de tafel.
Braaf sta ik elk uur even op en voer die opdracht van de fysiotherapeut uit. Net als de andere oefeningetjes die ik gisteren meekreeg. Allereerst om te voorkomen dat alles nog meer verstijfd, en daarnaast om te proberen de beklemde spier en zenuw weer los te krijgen! 

Hoe het komt dat het weer eens zo mis kon gaan? Ik heb geen idee, en kon op die vraag van de fysiotherapeut en de huisarts dus geen antwoord geven. "Wat ik dan deed, toen het misging", vroegen ze beiden ook nog. En ook daar kon ik geen antwoord op geven, behalve dan dat ik op de rand van ons bed zat en iets pakte van de grond, maar wat en hoe, geen idee meer. Alleen de pijn herinner ik me nog, en 't lelijk woord dat ik zei... Bovendien, wat maakt het uit, want de oorzaak is nooit hetzelfde, dus te voorkomen is het niet. 't Overkomt me, en daarna is het geduld hebben en hopen dat het weer afzakt. En dat het komt door de nieroperaties van lang geleden, is nu eenmaal een feit.

En dus lig/zit/hang ik al vanaf maandagmorgen in de lappenmand. En doe ik m'n best er weer vanaf te komen.

Mijn hoop dat het na m'n bezoek aan de fysiotherapeut wel weer beter zou gaan was ijdele hoop, want hij doet niet aan manipuleren of rechtzetten, omdat je daarmee de oorzaak niet wegneemt... Nee! Maar 't verlicht wel...

Daarna moest ik de huisarts nog zover krijgen dat ze me een goede pijnstiller gaf. Dat kostte me sloten energie, die ik eigenlijk al niet meer had na drie dagen creperen. Maar gelukkig had Arnold die energie nog wel, dus speelde hij even flink op de poot, zodat ik uiteindelijk, na veel gemor, en pas nadat ik persoonlijk naar haar toe geschuifeld was voor een te stellen diagnose van achter d'r bureau, toch nog een pijnstiller kreeg.

Vannacht deels in bed en deels hangend aan de keukentafel doorgebracht, en tegen de morgen bedacht ik dat het misschien wél zou lukken om nog een poosje in m'n stoel te slapen. Dat was een goeie gok. En dat, in combinatie met het rondje om de tafel geeft me weer hoop dat het ook deze keer weer eindig zal zijn. Maar balen is het wel! Ondanks dat ik om 7 uur de zon zag opkomen en wat later kon genieten van de regenboogjes...,

en van in het zonnetje zitten dommelen. En daar zit ik nu nog! Tot het volgende rondje om de tafel!

Anke schreef op 22 Februari '13 - 16:05 ;

Ai, dat is niet leuk. Heel veel sterkte! Denk aan je. En zal duimen dat het snel over zal zijn. Liefs van hier.

Anke  · reageer op Anke


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.