En toen was er (p)taart(d)

Hoewel het er een beetje op lijkt dat ik het vergeten ben, niets is minder waar!

Maar 't kwam er gewoon even niet van om de jarige te noemen! En dat zijn er, tot m'n verbazing, veel in februari. Dat viel me opeens op. Blijkbaar legden niet alleen de vogeltjes een ei in mei... :-)

Al staan er ook veel jarigen met een kruisje achter hun naam op de verjaarskalender voor deze maand. Opa Kole, Pake, Wim, Jan Joshua...

Maar de verjaardagen van de levenden moeten gevierd worden en dus ga ik dat nu gauw goed maken. En 'k begin bij de jarige van vandaag, m'n eigen kleine broertje, die ondertussen toch maar mooi 64 jaar is geworden. Van z'n geboorte herinner ik me, merkwaardig genoeg, alleen dat ik 's nachts wakker werd doordat m'n vader de kachel van zolder haalde en me bezwoer dat ik niet beneden mocht komen... Ik zal dat dus dan ook wel niet gedaan hebben! Maar dat er de volgende morgen een broertje was, daar herinner ik me niets van. Wel dat hij een paar maanden erna weer weg was, naar m'n grootouders, terwijl m'n moeder ergens anders was. En ook hoe hij eeuwig en altijd voor de winkeldeur stond uit te kijken over de straat... En dat hij bang was als z'n beer omviel en bromde... Veel foto's zijn er ook niet van die tijd... Maar in ieder geval deze.
Niet dat ik het leuk vond, maar van de fotograaf moest ik door m'n knieën gaan... Blijkbaar kon hij ons anders er niet samen opzetten...

 

En hier zie je hem links, in de tijd dat er nog echt sneeuw viel, waar je met een echte slee overheen kon. Prachtig vonden we het als die slee van zolder mocht en we er mee mochten spelen... Wij waren de enigen in ons dorp die zo'n slee hadden. Groen van buiten, rood van binnen. En nog altijd vind ik het jammer dat ie er niet meer is!

 

En dan die andere jarigen. Onze kleindochter Lenci... Acht jaar is ze inmiddels alweer. En voor haar kochten we dus het Poëziealbum. Ze had er nog nooit van gehoord, maar was er toch blij mee. Zelf hadden we er al een versje in geschreven, en 's middags schreven ook de andere opa en oma er een versje in. Dus het begin is er. En wie weet, wordt het wel weer een trend... Want hoe mooi de vriendschapsboekjes ook zijn, er gaat niets boven een Poëziealbum met daarin versjes die de ander voor jou erin schreef..

 

En natuurlijk was er taart. Zoals altijd gebakken door papa Mark Jörg. En deze keer was de taart een paard... Niet vanwege alle rellen rond het vlees, waar wij stiekem om lachen omdat we groot geworden zijn met paardenvlees, maar wel omdat ze sinds kort paardrijlessen heeft.... En daardoor nu dus ook vindt dat je best vlees mag eten, maar geen paard... :-) Al had ze met dit paard geen moeite. En wij ook niet, want hij was heerlijk!


Een week later, afgelopen maandag, was zoon Jochum jarig. Maar ja, daar valt weinig over te vertellen, want die denkt dat hij niet ouder wordt als hij het niet viert... Desondanks werd hij toch echt 40 jaar! En 't viel hem op, zo meldde hij per twitter, dat hij het gevoel had steeds minder jarig te zijn naarmate hij ouder wordt... :-P Als oudste en wijste deed ik er natuurlijk het zwijgen toe...

 

En ook gisteren was er een jarige. Kleinzoon Ilia! Twee-en-twintig is hij alweer, onze oudste kleinzoon!

 

Onze kunstenaar. En vaak denk ik, jammer dat Pake dit niet meer meemaakt. Ze hadden samen vast boeiend gesprekken kunnen hebben over tekenen en schilderen, hoewel hun stijl totaal verschillend is... Pake was echt een landschap schilder terwijl Ilia totaal andere dingen schildert...

 

En er waren nog twee tante-zegsters jarig... Helma en Frida.

 

Dus al met al een jarige maand, de maand februari. En dat allemaal overziend ging ik dus even terugrekenen en kwam uit bij mei en dat ei... Zo gaat dat als je een beetje aan huis gebonden bent en niet kunt wat je wel zou willen. Dan krijg je de vreemdste gedachten...

En de taart van Ilia, die hebben we gewoon nog te goed. Benieuwd of dat ook zo'n mooie taart wordt als die van Lenci... Want hij heeft dan wel geen taartbakkende vader, maar wel een taartbakkende zus!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.