Klein rondje bollen

Nog lang niet alles staat in bloei, maar 't begin is er...

De narcissen en krokussen, die als eerste bloeiden zijn inmiddels allemaal bijna alweer uitgebloeid. Dat ging opvallend snel dit jaar. Maar toen we ergens een veldje hyacinten zagen besloten we maar eens verder te gaan kijken... En dus reden we vanmiddag even een klein rondje bollen. Jammer genoeg bestaat er nog steeds geen geur-fotografie, maar neem maar van mij aan dat het (voor de liefhebbers) heerlijk rook!

 

En dan dat diep blauwe, van de blauwe druifjes. Elk jaar weer zijn ze adembenemend mooi. 

 

Hier en daar zie je al een veldje tulpen. Meestal kleine botanische tulpen...

 

En bijna altijd vind je er wel een verstekeling tussen...

 

 

Maar ook het polletje speenkruid mag er zijn...

Maar 't zijn dus momenteel vooral de hyacinten, in allerlei kleuren...

En die hebben ze nodig, om de Bloemendagen  in Anna Paulowna, die normaliter altijd eind april waren, door te kunnen laten gaan. Nog weer een week uitstellen zal niet gaan. Dus hebben we de komende week groeizaam weer én regen nodig!

Toch hebben we genoten van ons kleine rondje bollen. En de volgende week gaan we gewoon weer, om te kijken of er dan meer tulpen zijn. Want hier krijg je nooit genoeg van! Ik tenminste niet.


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.