Pinksteren 2013

En toen was ik zomaar weer een week verder. Niet vanwege druk, druk, druk...


Maar wel door veel informatie, die ik op een rijtje moest zien te krijgen. En daardoor schoot een logje over Pinksteren er een beetje bij in. Een bijzondere Pinksteren, door de bevestiging als ouderling/scriba,

 

waarvan hier de foto's staan (waar ik bovenstaande foto's even van leende), door de aanwezigheid van de kinderen bij de dienst, en door de logeerpartij van Annelies, MJ en de kleinkinderen. Al met al een fijn en vol weekend. En 'natuurlijk' hoorde daar ook een uitje naar de Helderse Vallei bij waar we ter afsluiting van het heerlijke weekend door Annelies en MJ getrakteerd werden op pannenkoeken, in het pas geopende Pannenkoekenrestaurant. Wat echt een aanwinst is. Maar eerst werd er gewandeld door de kinderboerderij.

Daar hoort bij: eten kopen voor die arme hongerige dieren. :-) Al denk ik dat dat vooral een melkkoetje is, al zal daarmee ook wel geprobeerd worden te voorkomen dat mensen verkeerde dingen aan de dieren geven... 

 

Wat ik vooral grappig vond was: te zien hoe ze alle drie hun eigen voorkeur hebben.

Nika koos voor de vogeltjes, die niet naar eten taalden, omdat ze bakken vol hebben... Maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Roan had meer geluk met z'n keus voor de konijnen. Die lusten wel wat, en aten uit z'n hand.

En Lenci koos voor de... varkens!  Die zoals altijd heerlijk lagen te modderen... Maar desondanks toch wel even 'in de poten' wilden komen voor wat biks.

 

Daar zitten heel wat hamlapjes en karbonaadjes aan! :-) 

 

 

En je uitleven is natuurlijk altijd fijn. Bijvoorbeeld in een koe melken... , wat zelfs Annelies niet kon laten, en deed alsof ze nooit anders heeft gedaan... Zeker een achterkleindochter van mijn oma Ettje.

 

 

En uiteindelijk kun je het ook met z'n drietjes doen. Dan is er zelfs nog een speen over... :-)

 

Maar over het touw lopen moet je toch echt alleen doen, merkten ze, anders kukel je er af...

 

 

En na de pannenkoeken, waarbij ik vergat foto's te maken, was het voor hen de hoogste tijd om weer naar huis te gaan, zodat de kinderen op tijd naar bed konden om de volgende dag weer uitgerust op school te zitten.  

Wij poetsten de volgende dag het huis. En de daarop volgende dag was de overdracht van het scribaat en verdiepte ik me de dagen daarna daarin.
Maakte mappen aan, zette bestanden over, voerde adressen in, en ontving de nodige mailtjes... 

Tijd om vandaag even te relaxen, leuke dingen te doen en alles nog wat te laten bezinken... Denkend aan wat een vriendin me ooit schreef:

Je hoeft niet perfect te zijn.
Je hoef niet te kunnen wat je niet kan.
Perfectie is stilstand en stilstand is dood.
Je leeft dus je maakt fouten.
Je mag ook fouten maken.
Van fouten leer je.
Sterker nog: je ben perfect juist omdat je de fouten maakt die je maakt!
Zo houd je de evolutie op gang. :-)En 'k probeer om ook te blijven genieten. Genieten van de kleine en gewone dingen, zoals een fikse hagelbui,
die vrijdag opeens viel, waarbij de hagel tot in 'de tuinkamer' kwam...,

en van de tuin, waar opeens toch nog de prunus is gaan bloeien en nog veel meer dingen bijna in bloei staan.

Maar dat bewaar ik voor een andere keer!Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.