Dichtbij

Dit ene weten wij

Dit ene weten wij en aan dit één
houden we ons vast in de donkere uren:
er is een Woord, dat eeuwiglijk zal duren,
en wie 't verstaat, die is niet meer alleen.

Je hoort/leest het bijna dagelijks in het nieuws. Verkeersongevallen met dodelijke afloop. Je leest het, en even denk je aan de nabestaanden die zo'n afschuwelijk bericht krijgen, en gaat weer over tot de orde van de dag. Soms zie je het 's avonds nog een keer voorbijkomen in het journaal, gevolgd door het volgende bericht en dat was het dan...

En ergens, heel ver weg ga je er gewoon vanuit dat het jou niet overkomt... Al denk je tegelijkertijd stel je voor dat..., en ben je elke dag weer blij dat je eigen man en kinderen elke dag weer veilig zijn thuisgekomen. Zoals je zelf ook altijd weer, na elke autorit veilig thuis bent, wetend dat er dagelijks mensen niet meer thuiskomen.

En dan opeens is het wel dichtbij, en stokt je adem als je het telefoontje krijgt dat de zoon van je neef en aangetrouwde nicht is omgekomen bij een verkeersongeval. Een bericht dat vandaag al verschillende keren over m'n scherm was gegaan, niet wetende dat het om Wolter ging. 

Z'n vader overleed, op 55 jarige leeftijd, toen hij nog maar 17 jaar was. Heel plotseling, en totaal onverwacht, aan een hartstilstand. Ook dat was een schok, maar toch anders. En nu verliest z'n moeder één van haar zoons, nog maar 44 jaar jong,  en z'n vrouw haar man, en zijn kinderen hun vader. Ook zij zullen zonder man en vader verder moeten. Maar vooral om z'n moeder breekt m'n hart... Niet nog een keer zoveel verdriet. Want wat is erger voor een moeder dan je kind verliezen? Helemaal als je er alleen voorstaat!

Zeker weten dat God het zo niet bedoeld heeft, en gewild heeft. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal... En gelukkig weten we dat er een Woord is, dat eeuwig zal duren. We weten dat er een God is die zich over Wolter heeft ontfermd. Aan ons de opdracht om ons over z'n moeder te ontfermen. Want God heeft geen armen!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.