Mooiste tijd

Voor de tuin is dit, ongetwijfeld, de mooiste tijd.

Alles is zo prachtig groen, en steeds meer wordt duidelijk welke planten de winter wel en niet overleefd hebben. Maar 't is vooral de kleur groen die me het meest raakt, elke keer als ik even naar buiten kijk. Zoals het nu is, is het niet lang meer. Al heel gauw gaat het tere en jonge van het groen voorbij..., ook al duurt ook dat deze keer allemaal langer door het koude voorjaar. En wat ruikt het buiten heerlijk als de buurman of de gemeente het gras maait. Ook dat gaat straks weer anders ruiken.

Minstens een maand loopt alles achter, als ik de foto's van nu vergelijk met voorgaande jaren. Zo zag ik vandaag voor het eerst een paar voorzichtige bloemetjes in de Meidoorn, terwijl het vandaag de laatste dag van mei is... Tegelijkertijd kunnen we er ook langer van genieten deze keer.

Maar als er dan, eindelijk, ook nog eens Lelietjes van Dalen bloeien is het voor mij helemaal goed, ook al bloeien ze deze keer bijna een maand te laat. Want normaliter bloeien ze op en rond 1 mei, deze prachtige Meilklokjes, die tegelijkertijd zo heel erg giftig zijn! Lees hier er meer over, en lees dan ook onderaan de pagina het mooie liedje ter ere van het Lelietje van Dalen/Meiklokje.

Wat het is weet ik niet, maar die bloempjes ontroeren me, ze hebben iets en raken m'n hart aan..., en dat ze vroeger aan godinnen geofferd werden en later aan Maria, het verbaast me niet eens. 

Dus om het vast te leggen maar even weer wat foto's van de tuin gemaakt. Allereerst dus van de Lelietjes en daarna van de Kastanjeboom, die dit jaar voor het eerst een zijtak heeft, wat hem meer boom maakt! Nog niet zolang geleden hadden Arnold en ik het er over hoe en wanneer zo'n boom zijtakken gaat maken. Nu dus!

En waarom ik vroeger leerde: blauw en groen vloekt, weet ik echt niet. Is toch prachtig?!

 

Op ééntje na zijn alle Hosta's  er weer. En hopelijk lukt het deze keer om ze een beetje slakvrij te houden. Ik heb er al een goed geprek over gehad met de slakken en met ze afgesproken dat ik geen korrels zal strooien als zij m'n Hosta's met rust laten. Nu is het dus verder aan hen!

 

Ook m'n aardbeitjes in pot doen het goed, en hopelijk zijn ze binnenkort rood!

 

De pioenroos is dit jaar alweer uitgedijd. Dat wordt dus straks genieten van heel veel bloemen. Wat een paar jaar geleden begon met drie bloemen, wordt nu een bloemenzee.En de mieren neem ik graag op de koop toe. Zij hebben de zoetigheid al geroken en kunnen bijna niet wachten.


En samen met de Karmozijn vult het de border mooi op. Trouwens de Karmozijn krijgt ook al knoppen. En net als elk jaar denk ik weer: hoezo, zonden rood als Karmozijn? Ook al weet ik dat het daar op uit draait... aan het einde.

 

 

En verder laat ik nu maar gewoon de foto's voor zichzelf spreken! 


Nu nog wat graadjes meer en wat minder 'frisse' wind, zodat we echt buiten kunnen gaan leven! Meer wensen heb ik niet! :-)


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.