Tijd

Na een vol en druk weekend was dan vandaag de dag van punctie.

Al vroeg op, want om 8 uur moest hij zich melden. Gelukkig had ik zelf wel redelijk goed geslapen, waardoor het niet eens zo erg was toen de wekker al vroeg begon. En Arnold haalde de scha van de voorbije nacht vandaag weer in, want 't grootste deel van de dag was hij onder zeil.

Het onderzoek zelf viel mee, volgens hem, en 't enige dat hij er nu van merkt is een zere plek en een grote pleister...

Na hem weggebracht te hebben was ik rond half tien weer thuis. De hele dag erbij blijven had geen zin, en achteraf dus maar goed ook, want hij sliep. Thuis maakte ik me nuttig door de bovenverdieping te zuigen, wat heel hard nodig was. En om m'n rug te sparen deed ik het in etappes. Zo lukte het prima.

Maar ja, ook tijdens het stofzuigen gaan wel je gedachten. En 'k bedacht hoe vreemd het was dat hij gisteren nog op de ladder stond om de goot te repareren en nu voor zoiets ernstigs in 't ziekenhuis was. Dat maakt dat ik het dan even niet meer zo op een rijtje heb... Niet iets dramatisch, maar toch...

 

En wat heb ik hem de voorbije jaren vaak zo aangetroffen als hij weer eens met iets aan 't klussen was... Dus ook gisteren, toen ik even een foto van 'z'n klusje' wilde wilde maken. Dat maakt het dan zo onwezenlijk!

 

En weer gemerkt dat het niet alleen voor ons als gezin een schok is, maar voor iedereen die het hoort. Zoals gisteren toen Emiel, die hij kent van NH en Onno, voorbijkwam terwijl hij met de dakgoot bezig was,

 


en vanmorgen in 't ziekenhuis waar we mensen van de kerk tegen het lijf liepen... Je ziet de schrik en het ongeloof, maar ook hoe ze op hem gesteld zijn. En wat doet het goed, al die waardering, al die mailtjes, de telefoontjes, de knuffels en de lieve kaarten die we krijgen. Allemaal dingen waardoor we ons gedragen weten.

Kostbare momenten om te bewaren!

En nu begint het wachten op de uitslag... Wat krijgen we van de oncoloog te horen? Ook daar dwaalden m'n gedachten vandaag vaak naar toe. Hoeveel tijd krijgen we nog. Terwijl ik tegelijkertijd weet, het gaat niet om tijd, het gaat om kwaliteit. En daar moeten nu dus even geduld voor opbrengen. Tot maandag. En tot die tijd tellen we de heldere uren, die er zijn dankzij de schaduw!

Els schreef op 09 Juli '13 - 23:02 ;

Ja, ‘t is heel onwezenlijk. Hopelijk komen er nog heel veel heldere uren voor jullie samen. xxx

Els (email)  · reageer op Els


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.