Vakantie...

Vandaag kwamen Annelies, MJ en de kleinkinderen.

Net als voorgaande jaren komen ze ook dit jaar weer hun vakantie hier vieren. En net als alle andere jaren gingen 'we' helpen om de tent op te zetten. Al zal er deze keer ook veel anders zijn...

Eerder dan zij waren wij al op de camping. En terwijl ik op een bankje zat te wachten liep Arnold alvast even een rondje om te kijken waar 'hun plekje' zou zijn... Even later kwam Anneke, de boerin, ons begroeten, die mij wel herkende maar Arnold niet meteen.... En aan de manier waarop ze vroeg 'hoe gaat het' wisten we, zeggen 'dat het wel goed gaat' trapt ze niet in... Dat doet 15 kilo minder dus. En natuurlijk was het voor haar ook schrikken. Maar 't is goed dat ze het weet, ook voor Annelies...

Even later kwamen ze de camping oprijden. Dat was best emotioneel, want we hadden ze nog niet gezien nadat we het hoorden. Maar ook goed! Elkaar zien en vasthouden helpt!

En toen aan de slag! Deze keer geholpen door Roan, die er zichtbaar van genoot om samen met Opi de tent op te zetten. Alsof hij opeens een stukje groter was geworden...

 


Dat hij van Opi het grondzeil mocht bijsnijden was natuurlijk helemaal geweldig! Je zag 'm nog groter groeien.

 

En ondertussen keken wij toe... 

 

Tot de tent stond en wij de luifels en zij-luifels konden bevestigen en de boel gaan konden gaan inrichten, waarbij ook Nika haar steentje bijdroeg door haar eigen tas naar binnen te sjouwen...

 

En terwijl de vrouwen het inrichten voor hun rekening namen zetten de mannen nog 'even' het tentje voor de kinderen op, wat minsten zo'n klus is als de grote tent. Dan zie ik bij Arnold dat taaie doorzetten, en alles is beter dan zitten, want juist dat lukt bijna niet meer, in geen enkele stoel en in geen enkele houding... Dat is dan wat hem, letterlijk, op de been houdt: alles is beter dan zitten/liggen. Ik zie het wel, maar doe er het zwijgen toe, omdat ik hem daarmee het meest help...

Maar ook toekijken is en blijft leuk... :-) Helemaal als je lekker in het zonnetje zit.

 

En net als andere jaren, na een paar uurtjes werken waren we klaar en kon de vakantie beginnen, wat we gewoontegetrouw deden met lekker samen eten bij de snackbar... Waar ik, jammer genoeg, vergat foto's van te maken.

Hoe het verder gaat? We zien het wel. Ook deze dagen gaan we gewoon één voor één leven. En vooral genieten van het samen zijn. Hoe dan ook!

Els schreef op 13 Juli '13 - 23:26 ;

Ik hoop dat het een goede vakantie wordt. Met mooi weer en veel goede momenten. xx

Els (email)  · reageer op Els

Johan schreef op 13 Juli '13 - 23:42 ;

Goede en mooie dagen gewenst met elkaar! Dat ze tot zegen mogen zijn voor jullie allemaal. (en dat zeg ik niet omdat ik domi ben!)

Johan (email) (link)  · reageer op Johan

Marcha schreef op 14 Juli '13 - 07:35 ;

Fijn dat deze traditie er sowieso is.

Marcha (email)  · reageer op Marcha

Dondersteen schreef op 14 Juli '13 - 08:16 ;

Ik maak het nu al jaren, van afstand, mee. Een prachtige traditie is het. En Roan? Die is echt een stuk groter geworden. Wat een kerel zeg!

Dit zijn de momenten die hij zijn leven lang bij zich zal dragen. Zoals ik de momenten met mijn opa nog steeds bij me draag. Ingebakken in mijn wezen, mijn zijn. Er zijn zoveel zaken, groot en klein, die je doorgeeft aan een volgende generatie en zij vervolgens weer aan de generatie daarna. Ik leer Kevin nu dingen die ik van mijn opa leerde. Dat blijft. Samen met heel veel andere herinneringen.

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.