Robbentocht

Na Roan en Lenci was het nu de beurt aan Nika om een nachtje bij omi en opi te logeren.

Dat was voor haar de eerste keer, want tot nu toe durfde ze het niet. Ook nu vond ze het nog wel eng, en daarom moest mama wel mee... Dus hadden we twee logees vannacht. Voor ons ook wel een rustig idee. :-) En natuurlijk mocht ze kiezen wat we aten. Wat natuurlijk patat werd!

 

Dat ze niet, zoals haar broer en zus vroeger, 's morgens bij opi in bed kon, om tv te kijken, wat voor Roan en Lenci altijd een feest was, was gelukkig gauw vergeten toen ze met mij naar beneden mocht om tv te kijken. Maar dat zijn dingen die nu niet meer gaan. En de groten snappen dat wel... Zij zal het dus later met de verhalen moeten doen. En ja, dat doet pijn!

Maar eerst maakten we gistermiddag een Robbentocht, vanuit Den Oever. 't Is elke keer een beetje zoeken wat Arnold wel en niet kan. En hier had hij echt zin in. En bovendien was het voor ons de eerste keer... Dat maakte het extra leuk.

Om kwart over drie vertrok de boot, en twintig minuten ervoor moesten we ons melden bij het kantoortje. Keurig op tijd waren we er, en konden meteen doorlopen naar de boot. En toen begon het avontuur.

En wat is nu leuker dan bij 't uitvaren van de haven een boot tegen te komen met je naam erop...

 

Daar gingen we. De haven uit en het Wad op.

 

Maar eerst langs de Spuisluizen. En sinds gisteren weten we dus dat er bij Kornwerderzand tien schuiven zijn en bij Den Oever vijftien. Was me nog nooit opgevallen, maar nu weten we het dus. De ene sluis heeft twee keer vijf schuiven en de andere drie keer vijf.

 

 

Daarna voeren we langs een kolonie Lepelaars en een wit bekakte dijk met daarop een kolonie Aalscholvers. Altijd weer een prachtig gezicht hoe ze hun vleugels laten drogen...

 

Daar was het Wad. Altijd mooi en voor mij als Groningse een bekend beeld...,

 

en al gauw kwamen we de eerste zeehond tegen.

 

Dat werd dus kik klak, klik klak...

 

Voor Arnold had het stilzitten toen lang genoeg geduurd, dus hij ging aan de wandel, en bleef de rest van de tocht wat hangen en staan. Maar genoot desondanks... , en hij maakte, met mijn camera de meeste foto's.

 

 

Na iedereen de gelegenheid te hebben gegeven om te fotograferen en te kijken ging de reis verder.... , en genoten we van de weidsheid van het wadden... van de boten die we tegenkwamen, van wandelaars 'op zee' en van de tocht op zich. Want wat is er op zo'n warme dag lekkerder dan een vaartocht en een heerlijk briesje..., op zoek naar nog meer zeehonden.

 

 

 

 

En na ruim een half uur verder varen was het zover... De schipper maande iedereen tot stilte, om ze niet te laten schrikken, wat wonderwel lukte en in 'doodse' stilte lagen we zo'n half uurtje stil om ze te bewonderen, en om nog meer foto's te maken.

 

 

 

En daar gingen we weer... , genietend van de rest van de tocht. Om twee en een half uur later weer voet aan wal te zetten...

 

 

 

Het was echt de moeite waard geweest, en bruinverbrand kwamen we allemaal weer thuis. En 't was echt een reisje die je, mocht je eens in de buurt zijn, een keertje 'moet' gaan doen... Je zag van jong tot oud iedereen genieten.

En vandaag hadden we een rustdagje. Eerst nog even met Annelies wezen 'shoppen', die ergens een leuk jurkje had zien hangen bij een winkel, en daarna haar en Nika weer naar de camping gebracht, om vervolgens de rest van de dag rustig thuis te zijn. Met vanavond een 'onverwacht' bezoekje van Gert Jan. Ook dat was fijn. En over twee weken zijn zij hier op vakantie.

Els schreef op 25 Juli '13 - 00:24 ;

Lijkt me een prachtige tocht, en precies op de goede dag. :-)

Els (email)  · reageer op Els

Marcha schreef op 25 Juli '13 - 17:17 ;

Leuk zeg, zo’n tochtje.

Marcha (email)  · reageer op Marcha

Dondersteen schreef op 25 Juli '13 - 21:20 ;

Jeetje Ettje! Wat een ge-wel-di-ge foto van Arnold. Applaus.

Wij deden de robbentocht ooit vanaf Terschelling. Prachtig is het om zo’n bank vol zeehonden te zien. Wad een rijkdom! :-)

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Marleen schreef op 25 Juli '13 - 23:17 ;

Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad. En ik ben het helemaal met Dondersteen eens, die foto van Arnold is prachtig!
De robbentocht zet ik op het lijstje dingen die ik met de kinderen nog eens wil doen.

Marleen (email)  · reageer op Marleen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.