Met vereende krachten

Vanmiddag samen een poging gedaan om, met vereende krachten, een beetje op te ruimen in de tuin.

Ook al vonden de vogeltjes het fijn, al die bladeren en takken op de grond. Want ze vlogen af en aan en zat er heerlijk tussen te pikken. Blijkbaar zat er dus van alles en nog wat van hun gading tussen. En dat was  Best wel een mooi gezicht om naar te kijken. Helemaal toen er zelfs gewone heggenmussen opaf kwamen, want die zien we hier normaliter nooit.

 

 

En terwijl ik foto's van ze maakte ontdekte ik ook dat m'n regenmeter er tussen lag. Was me nog niet eerder opgevallen. Wel dat ie scheef hing, maar niet dat 't ie helemaal afgebroken was... Dat was: Grrr!  Daar moeten we dus iets op verzinnen..., want de meter zelf is nog heel!

Mijn voorstel om ermee te wachten, met dat opruimen, tot zaterdag, als Jochum en Annette komen, werd weggewoven. Hij kon het zélf nog wel! En wie ben ik dan om dat tegen te spreken?

Dus laat ik hem dan maar gaan, ook al zie ik hoeveel moeite het hem koste... Hoe weinig krachten hij nog heeft, en hoe hij dat dan daarna moet bezuren...

En terwijl hij wat blad en takken opruimde, poetste ik ondertussen de ramen, wat Arnold 'vroeger' altijd deed vanwege mijn rug... en wat ik nu dus voortaan zelf moet doen als ik een goede dag heb, om weer helder zicht hebben. Voor zolang het duurt. Want boze tongen beweren dat er opnieuw harde wind en regen in aantocht is... En da's niet de bedoeling, want de schutting staat nog los, en goede kennissen van ons gaan vrijdag naar Texel voor een weekje. Wel om uit te waaien, maar niet om uit hun verschoning te waaien... Nou ja, we horen het volgende week vrijdag wel... Remmie en Hillie, veel plezier, hou elkaar maar stevig vast! :-)

Maar na het vóór opruimen was het voor Arnold helemaal op, en gelukkig liet hij de zooi in de achtertuin liggen... Toch een beetje wijzer geworden, misschien... En dat doet dan tegelijkertijd ook pijn! Pijn, om te zien dat hij dan zo op is en pijn heeft, ondanks de alweer opgehoogde morfine, en nauwelijks nog lucht om iets te zeggen...

Soms heb ik het gevoel dat hij per dag achteruit gaat, en dat het hard gaat, nu. Niet meer stapje voor stapje, maar soms met grote stappen. Dat zijn dan ook de momenten dat ik als een berg even opzie tegen wat er komen gaat... Maar gelukkig lukt het me dan toch ook weer om mezelf bij elkaar te rapen en tegen mezelf te zeggen: ho stop, dit heeft geen zin!

En gelukkig lukt het me dan om weer te leven bij het moment en bij de dag! Dan is een blik op die vogeltjes, die de storm overleefden,

 

en op de zonsondergang die ik nu weer door een schoon keukenraam kan zien al genoeg om weer verder te kunnen met 'zeilen op de wind van vandaag'! En even later betrap ik mezelf er dan op dat ik dát zit te nuriën: Je moet zeilen op de wind van vandaag. De wind van gisteren brengt je niet vooruit. De wind van morgen blijft misschien wel uit! Je moet zeilen op de wind van vandaag!

Els schreef op 31 Oktober '13 - 00:26 ;

Ow wat is die laatste foto mooi. Net als je blogje, maar die zijn eigenlijk altijd mooi. {xxx}

Els (email)  · reageer op Els

Trudy schreef op 31 Oktober '13 - 08:43 ;

Ik ben ook even bezig geweest in mijn courtyard, geen herfstwind,het voorjaar is veel kouder dan wat we gewend zijn, dus vanmiddag een beetje zonneschijn, altijd welkom, heel wijs , Ettje, om niet te veel vooruit te kijken, ik weet zeker dat je de kracht vindt als het nodig is.

Trudy (email)  · reageer op Trudy

Marcha schreef op 31 Oktober '13 - 08:44 ;

Ik sluit me geheel aan bij de vorige schrijfster

Marcha  · reageer op Marcha

Dondersteen schreef op 31 Oktober '13 - 19:50 ;

Het blijft bijzonder dat ik, via dit weblog, ooit de court yard van Trudy in het echt hebt gezien. Ik moest er even van glimlachen…

Prachtige laatste foto. Ik hoop op zo’n luchtje morgenavond!

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.