De eerste van, hopelijk, vele

Vandaag was het de eerste dag dat ik alleen ben...

Even helemaal alleen met m'n gedachten. Daar was ik aan toe, na alle hectiek van de voorbije dagen, en na alle zorgen van de voorbije maanden. En al denkend allerlei prutswerkjes gedaan, die ook gedaan moesten worden. Geen betere manier om de dingen in je hoofd op een rijtje te zetten dan dat al ruimend te doen, want al ruimend ruim ik dan ook de gedachten in m'n hoofd op en berg ze daar op waar ze horen.

En toen het allemaal klaar was even met Riet en Nel naar Arnold geweest. Ook dat was goed. Zoals het ook goed was dat ze nog even meegingen naar hier om een bakkie te doen... En terwijl zij op het punt stonden om te vertrekken kwam Willemien nog even kijken hoe het met me is. En 'k kon volmondig zeggen: goed!

Natuurlijk is het stil, en natuurlijk is er het gemis. Maar daar was ik, vooral de laatste weken, al een beetje op voorbereid en aan gewend geraakt, omdat Arnold dan nog wel lichamelijk aanwezig was, maar meestal sliep in z'n stoel of met z'n hoofd op de keukentafel. Al was hij toen dan nog lijfelijk aanwezig, ook dat was 'alleen' en stil.

En natuurlijk ben ik al ettelijke keren aangelopen tegen: o nee, kan ik niet even vragen zal ik zelf moeten doen, want hij is er niet meer... En het was best wel moeilijk om bij 't opvouwen van de was z'n kleren uit het ziekenhuis weer tegen te komen, waar ik even geen raad mee wist. Maar dat zijn dingen die weer overgaan!  Terwijl het 'alleen' zijn nooit meer overgaat. Maar ik vertrouw erop dat de tijd me dat zal leren te accepteren.

Waarbij het vooral belangrijk is om genoeg slaap te krijgen, één van m'n zwakke punten, omdat ik geneigd ben op te blijven zitten... En natuurlijk is het belangrijk om te eten. Maar zo nu en dan een boterham is ook geen ramp... Dat komt allemaal wel. 

Dus na twee avonden nachtbraken heb ik mezelf voor vanavond beloofd er voor 12 uur in te liggen! Tijd voor een afzakkertje en dan slapen!!

Stephanie schreef op 22 November '13 - 23:13 ;

Slaap lekker Ettje, er komen nog genoeg moeilijke dagen, het helpt al veel als je goed geslapen hebt! Knuffel.

Stephanie (email)  · reageer op Stephanie

Marleen schreef op 22 November '13 - 23:35 ;

Wélterusten lieve Ettje.

Marleen (email)  · reageer op Marleen

Trudy schreef op 23 November '13 - 01:59 ;

Dit alleen zijn is heel bekend voor mij, de eerste jaren kookte ik altijd mijn eigen pot, maar ik doe het nu makkelijker, een boterham mag best af en toe of een lekker bord soep uit de freezer…..

Ik vind het heerlijk alleen te zijn, maar ik had andere redenen…...

en slapen….. je mag best een beetje later uit je bed komen als je niet goed geslapen hebt… het went allemaal

Trudy (email)  · reageer op Trudy

Dondersteen schreef op 23 November '13 - 08:58 ;

Luister naar Trudy:, dat zijn hele goede adviezen!

Dondersteen (email) (link)  · reageer op Dondersteen

Chris schreef op 23 November '13 - 10:13 ;

Lieve Ettje!
Gecondoleerd met dit grote verlies. En ja, het is nu belangrijk om structuur in je leven te houden. Dat heeft mij op de been gehouden.
Sterkte voor de komende tijd.

Chris (email)  · reageer op Chris


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.