Traditie

Het was jarenlang traditie.

Hoelang weet ik niet meer, zolang is het al. En zelfs als we met Pasen gingen kamperen namen we de spullen mee en hoorde het erbij. Het maken van een Paasstuk.

Ik bedacht dan hoe ik het ongeveer wilde hebben, maakte wat tekeningetjes en Arnold maakte het dan. Soms zuchtend en steunend, omdat ik iets bedacht had dat maar moeilijk te maken was, maar altijd weer lukte het en waren we, als 't klaar was, er blij mee en er tevreden over. Zo zijn er in de loop der jaren heel wat mooie Paastukken geweest, en genoten we we van die traditie. En 't werd nog leuker en en spannender toen ik er zelf een schaal voor had gemaakt, want dat maakte dat we gebonden waren aan...

Maar ook dat lukte, altijd weer. Al zijn er ook nog foto's van daarvoor...

 

 

Maar eenmaal de schaal in gebruik werd het dit... En probeerden we er elk jaar toch weer iets anders van te maken.

 

 

 

 

 

En nu, dit jaar, heb ik de traditie doorbroken. Gewoon doordat ik teveel andere dingen aan m'n hoofd had deze week en er daardoor niet meer de energie voor had.

Da's leeg en kaal. En heel erg wennen. Ook doordat ik nog steeds de kandelaar niet terug heb gevonden die hij ooit maakte en érgens opgeborgen heeft, na de laatste Pasen dat hij er nog was....

Maar hoe ik ook zoek, ik vind hem niet. En ook de kinderen, die ondertussen allemaal als wel eens voor me gezocht hebben, vonden 'm niet. Hij is er gewoon niet! 

Gelukkig had ik nog, al sinds jaren, twee bonnen van Fleurop in m'n portemonnee en ben ik vanmiddag, op hoop van zegen dat ze nog geldig waren, toch nog maar even naar een bloemenwinkeltje gereden, met de bedoeling een Paasbloemstuk te kopen. Maar vond ze allemaal zo lelijk en nep dat ik mezelf maar getrakteerd heb op een orchidee en een potje met blauwe druifjes, zodat het niet helemaal leeg en kaal is in huis. En dat is ook best wel genieten. Temeer daar ik hou van orchideeën. Ook al is het geen Paasstuk...

 

Maar 'k ontdekte hierdoor ook dat het gezegde: Tradities zijn er om te doorbreken, niet altijd waar is. Want sommige tradities zijn gewoon mooie en goede tradities, die je maar beter in ere kunt houden....

trudy rhynsburger schreef op 03 April '16 - 04:05 ;

mooie foto’s Ettje, en mooie herinneringen…... Ik heb van de week bollen geplant, ik hoop in het voorjaar mooie bloemen te hebben, Ik houd je op de hoogte..

trudy rhynsburger (email)  · reageer op trudy rhynsburger


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.