Rondje Dijk

Nee. Echt zin had ik niet.

Maar 't mooie weer en de wetenschap dat het goed voor me is, deden me vanmiddag besluiten om maar even weer een rondje dijk te fietsen. En deze keer mét camera, in de hoop dat de paarden er zouden zijn, zodat ik ze voor Annelies kon vastleggen.

Eerst even gekeken of de afstand naar 't strand nog even 'ver' was als 'vroeger. Ja, daar was niks aan veranderd. Nog altijd 2,8 km, hoewel het hemelsbreed 1,96 km is. En deze keer ook de teller op 0 gezet bij vertrek, zodat ik kon meten hoever het rondje dijk is. Dat weet ik nu dus ook: 16,2 km. Ik hou wel van dat meten. Want meten is weten!

Iets anders, en minder leuk was dat ik met een volle accu vertrok, maar na 1 km al op de helft zat, en bij thuiskomst nog maar 14 km over had. Dat wordt dus bellen met de e-bikestore. Want dat klopt niet. En al helemaal niet omdat ik altijd op de Eco-stand fiets en dus minimaal stroom verbruik. Dat was dus ook wel een beetje spannend, want 'k wist dat ik het op de terugweg tegen de wind in zou hebben... Maar 't ging dus, gelukkig, goed.

En hoewel ik geen zin had, wat vooral te maken heeft met het alleen fietsen, toch wel genoten, van 't tochtje door het Mariëndal, de duinen en langs de zee, waar altijd heel veel te zien is.

En gelukkig waren de paarden er! Dus afstappen en vastleggen voor m'n paardenmeisjes.

Daarna even lekker op een bankje gezeten en gekeken hóe laag het water was. En genoten van de twee kanoërs, die ik vanuit de nevel zag opdoemen. Maar ook weer eens geconstateerd 'hoe ver' Texel weg was vandaag. Een wonderlijk fenomeen. De ene keer heel dichtbij en de andere keer ver weg. 

 

En terwijl ik daar zo zat en om me heen keek ontdekte ik dat Wiedus een afgeschermd terras heeft tegenwoordig. Dat zal, ongetwijfeld, een hele verbetering zijn. Hoewel ik er ook wel van hield om, in een heerlijk briesje, aan een picknicktafel te 'hangen'. Een plekje waar we samen heel wat uurtjes hebben doorgebracht, en heel wat kopjes koffie hebben gedronken.Tijd om er gauw weer eens naartoe te gaan. Maar nu even niet.

 

Dus doorgefietst naar Lands End, waar ik voor 't eerst ontdekte dat ze op het terras hier en daar een tafeltje voor één hebben staan... Was me nooit eerder opgevallen. Maar volgens de ober hadden ze dat al een tijdje... En toen, na een lekkere cappuccino, door de stad weer richting huis.

Een mooi tochtje, maar wel met heel veel gemengde gevoelens en gedachten. Heel even, vanavond, nog overwogen om even naar de zonsondergang te gaan kijken. Maar toch maar niet gedaan. Want zo mooi als deze zie je ze maar zelden.  


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.