Niet mijn tijd

Nee, mijn tijd van het jaar is het niet, deze maanden. Oktober, de maand waarin Arnold werd vrijgesproken en jarig was. En november de maand van z'n overlijden, de begrafenis, m'n verjaardag die weer opschoof naar 5 december, onze trouwdag. Het alsmaar korter worden van de dagen...En heel veel in m'n agenda.

Dus was het vandaag de hoogste tijd voor een dagje rust. Na een boordevolle hectische en emotievolle week.

Wel vanmorgen nog ter kerke geweest, zoals een braaf meisje betaamt, maar daarna gewoon alles op m'n gemakkie en zonder 'dit moet nog en dat nog', om deze nieuwe week in alle rust te beginnen. Er moest niks en alles mocht. En dat had ik, vond ik, wel verdiend.

Een week die begon met een oven die de pijp aan Maarten gaf, waardoor ik op zoek moest naar een andere. En nee, dat is niet leuk als je dat alleen moet doen, en al helemaal de voorbije week...Maar goed, het is gelukt en dinsdag komen ze 'm installeren.

Vervolgens moest ik een aantal 'werkdagen' in elkaar proppen, omdat ik donderdag en vrijdag er niet was, en van te voren al wist dat ik dan zaterdag uitgeteld zou zijn. Ook al was de reden van m'n afwezigheid beide keren vanwege iets leuks. Ook al mistte ik Arnold donderdag ook heel erg.

Want donderdag ging ik naar Utrecht, zoals ik eerder al schreef, om aanwezig te zijn bij de uitreiking van de bul aan kleindochter Frea, in het prachtige Academiegebouw, die sinds donderdag zich basisarts mag noemen, en morgen met haar eerste echte baan begint in 't Antonius in Nieuwegein, als arts assistent op de kinderafdeling, waarin ze zich gaat specialiseren. Al met al een lange en emotievolle dag.

 

En na een kort nachtje slapen opnieuw naar Utrecht, waar de Dom en het Domplein nu in de zon stonden, maar nu met het wijkteam, om in 't Catharijnenconvent de tentoonstelling over Luther te bekijken. Een soort van schoolreisje, maar dan anders, en veel gezelliger! :-)


En die tentoonstelling over Luther... Geen idee wat ik er over zou willen schrijven. Want, heel eerlijk gezegd, het meeste wist ik al, omdat er in mijn tijd nog kerkgeschiedenis gegeven werd op school en we dit allemaal tot in den treure leerden, wat ook nog eens een keer flink werd over gedaan toen ik de cursus theologische vorming deed...

Ja, er waren een paar mooie schilderijen te zien, en veel oude boekjes onder glas...., en platen die ik nog kende van school, even als de sommige portretten van Luther... Maar binnen een uur heb je het allemaal wel gezien.

 

En cartoons waren er toen ook al. Net als nu. :-)

 

En toen was het zaterdag. Arnolds sterfdag, in plaats van m'n verjaardag.

 

Opgestaan en me afgevraagd: ga ik nu wel of niet naar de kerk om foto's te maken van de verkoop van de Handwerkgroep. Moe en geen puf. Dus mezelf maar even streng toegesproken, dat thuis blijven zitten kniezen ook niet zou helpen, en dus gegaan. Ze vervolgens op FB van de kerk gezet en daarna nog de boodschappen gedaan. En toen was het op! Helemaal op.

Daarom vandaag dus pas op de plaats gemaakt. Gewoon lekker wat omgehangen. Wat kerstlichtjes opgehangen en neergezet, om het donker te verjagen. De vogeltjes gevoederd, de vijver bijgevuld... En verder genikst en muziek geluisterd.

Om morgen met frisse moed weer verder te gaan... Gewoon omdat het moet.


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.