Ontroerend mooi

vond ik het, gisteravond.
De schaduw op de gevels, en alleen de boom nog in de zon.
Zo mooi groen! Zoals hij alleen in het voorjaar is.

Annelies schreef op 20 Mei '06 - 10:20 ;

Wow, hebben die mensen niet enorm last van zon blokkering?
Grote bomen vind ik schitterend, net als deze, maar ik zou em toch liever niet zo overduidelijk in m’n tuin willen hebben staan.
Maar u hebt absoluut gelijk. Het is een heel mooi gezicht om nog het puntje van die boom in de ondergaande zon te zien.

Annelies (email)  · reageer op Annelies  · lees reactie van Anke Marks  · lees reactie van Mama/omi

[Anke Marks] schreef op 20 Mei '06 - 11:37 ;

In reactie op Annelies; Ik vraag mij eigenlijk ook af of de buren niet over de boom klagen. Ja grote bomen zijn heel erg mooi, maar zo vlak bij het huis kunnen ze echt problemen opleveren.

groetjes van Anke

[Anke Marks] (email)  · reageer op [Anke Marks]  · lees reactie van Ettje

Rineke schreef op 20 Mei '06 - 13:10 ;

Wij zouden willen dat er weer een boom voor ons huis stond. De barmhartigheid van een boom, omdat de zon de hele dag door in je kamerraam binnenkomt, is heel prettig. Wij missen onze boom, die door de gemeente een aantal jaren geleden gerooid is zodat er meer auto’s op de stoep konden staan…

Rineke  · reageer op Rineke  · lees reactie van Ma/Ettje

Mama/omi schreef op 20 Mei '06 - 19:13 ;

In reactie op Annelies; Toen deze bewoners er kwamen wonen hebben ze, in eerste instantie, de boom heel ver teruggesnoeid. Zover zelfs, dat we dachten dat ze de stam ook wel zouden verwijderen. Maar dat deden ze niet, en inmiddels is het opnieuw een grote boom geworden. Blijkbaar vinden ze het toch wel fijn. Maar ‘t zou mijn voorkeur niet hebben, want ‘t betekent inderdaad dat je weinig licht meer hebben, zowel in je tuin als in huis. En ’s morgens zitten de buren aan de ene kant erdoor in de schaduw en ’s avonds de buren aan de andere kant.
En blijkbaar hebben die er geen van beide moeite mee.

Mama/omi (email) (link)  · reageer op Mama/omi

Ettje schreef op 20 Mei '06 - 19:20 ;

In reactie op Anke Marks; Ik ken de mensen die er wonen niet. Alleen van gezicht. Maar als ‘t mijn buren waren, zou ik er, denk ik, wel met ze over gaan praten. Temeer omdat de bewoners van die huizen in de achtertuin ook al niet zoveel zon hebben. Tot een uur of twee ’s middag’s als ‘t hoog zomer is, dus wil je dan toch van de zon genieten dan moet je het van je voortuintje hebben. En dat kan dus niet vanwege die boom. Maar ja, misschien hebben ze geen van allen zin in trammelant. De stam van een boom moet twee meter uit de erfscheiding staan, en dat staat hij, voor beide buren, dus gerechtelijk kun je niks beginnen, als je ‘t er niet met ze over eens kunt worden. En je hebt gelijk, een boom zo dicht bij de huizen kan veel overlast geven, bijvoorbeeld door blad dat in de herfst in de dakgoot terechtkomt, waardoor de afvoerpijp verstopt kan raken.

Ettje (email) (link)  · reageer op Ettje

Ma/Ettje schreef op 20 Mei '06 - 19:25 ;

In reactie op Rineke ; Ik mis ook nog steeds de boom die hier voor in het trottoir stond. Is ook door de gemeente weggehaald. In de eerste plaats omdat de tegels er los door kwamen te liggen, door de wortels, en in de tweede plaats omdat er mensen waren die er over geklaagd hadden, vanwege de rode bessen (‘t was een flier) in de herfst, die door de jeugd gebruikt werden in pielkebuizen, en dan ‘t liefs naar binnen geschoten werden door een openstaand slaapkamerraam. Is mij ook wel eens gebeurd, dat z’n bes op de slaapkamer uitelkaar gespat was, of dat ik er op trapte. Dus ik deed al jaren aan de voorkant, in de herfst, de slaapkamerramen dicht als de kinderen uit school waren :-) Heb erg moeten wennen aan de kale plek.

Ma/Ettje (email) (link)  · reageer op Ma/Ettje


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.