Doodstraf

Als er iets is waar ik tegen ben, dan is het wel de doodstraf.

Gewoon omdat níemand het recht heeft om de ander te doden.

Maar als het dan ook nog gaat zoals de afgelopen week, in Amerika,
dan draait m'n maag, en vraag ik me af:
hoe kunnen ze, hoe dúrven ze, hier nog langer mee door te gaan?!
Wat is dat toch voor een wonderlijk en soms barbaars land? 

Als je het dan tóch doet, iemand ter dood brengen, doe het dan netjes!

Yvette schreef op 15 December '06 - 21:39 ;

Net als jij ben ik volkomen tégen de doodstraf, ten alle tijde.
En dit is inderdaad schokkend om te lezen!!
Maar ja, toch schijnt de injectie nog de meest ‘vriendelijke’ manier te zijn. De electrische stoel of de gaskamer vind ik ook erg heftig…

Yvette (email) (link)  · reageer op Yvette  · lees reactie van Ettje/Mama

dondersteen schreef op 15 December '06 - 21:56 ;

Ik ben voor levenslang in plaats van de doodstraf. Maar ik kan me voorstellen dat er familieleden van slachtoffers in Amerika zijn die voor de doodstraf zijn. Want als je naaste op beestachtige manier wordt vermoord is je eerste reactie: wraak. Zo zit de menselijke natuur nou eenmaal in elkaar. Maar dan nog is het zo dat áls ze de doodstraf toepassen, dat wel goed moet gebeuren. Walgelijke vertoning weer van een land dat zichzelf superieur vindt maar inferieur is.

dondersteen (link)  · reageer op dondersteen

Anke schreef op 16 December '06 - 04:15 ;

Ettje het was niet Amerika die deze persoon de doodstraf gaf en uitvoerde, het was de staat Florida die dit deed.
Niet alle staten hebben de doodstraf, en veel staten voeren ze zelden uit.
Ook de manier waarop de doodstraf zich voltrekt hangt af van de staat.
Beschuldig de staat, maar niet het land.

Groetjes van Anke

Anke (email)  · reageer op Anke  · lees reactie van Mark-Jörg

Mark-Jörg schreef op 16 December '06 - 08:32 ;

In reactie op Anke ; Anke: In het land Amerika is de doodstraf grondwettelijk vastgelegd. Er zijn een paar staten waar ze het echter zo barbaars vinden dat ze het in hun eigen wetten verboden hebben, waar het dus nooit plaatsvind. In de meeste staten is het echter een ‘normale’ straf waar de doodstraf opgelegd word en in enkele staten zelfs zeer regelmatig uitgevoerd wordt.

De meeste mensen die de doodstraf opgelegd krijgen zijn over het algemeen niet blank van huidskleur, en zeer regelmatig worden mensen ter dood gebracht die niet schuldig zijn!

Door gebrek aan advocatuur en door gebrek aan interesse in sommige ‘lost cases’ word er geen goede verdediging gevoerd en staat regelmatig de uitkomst al vast voor het proces begint.

Ik vind nog steeds de stelling van Amnesty Internationall uitstekend: Why do we kill people, who killed people, to show that killing people is wrong? (Waarom doden we mensen, die mensen gedood hebben om te laten zien dat mensen doden verkeerd is?).

Daarnaast stelt de bijbel overduidelijk dat: gij zult niet doden. En mijn inziens geld dat ook voor een staat of land.

Ik denk dat ik het land beschuldig en een aantal staten in het land prijs dat ze de domme leiders van het land niet volgen en de staf niet uitvoeren!!! Het land zal mijn beschuldingingen pas zien wijken als ze in hun grondwet de doodstraf afschaffen!

Mark-Jörg  · reageer op Mark-Jörg

Ettje/Mama schreef op 16 December '06 - 11:41 ;

In reactie op Yvette; Ik vraag me, al jaren, af: wie zijn de mensen, wat voor mensen zijn het, die bereid zijn om zo’n injectie te geven, of de knop van de elektrische stoel of de gaskraan om te draaien. Welk, geestelijk gezond en weldenkend, mens kan dat? [dondersteen:2] Ja, ik snap het wel dat sommige mensen denken dat wraak iets oplost aan hun gevoelens, maar ‘k denk, eerlijk gezegd, dat dat ten diepste niet zo is, en dat wraak niets oplost. Je krijgt ook met wraak je geliefde niet terug.
[Anke :3] Oké, in dit geval was het de staat Florida, maar ‘t blijft toch, desondanks, wel een deel van Amerika. En zoals MJ al schreef: als Amerika de doodstraf in de grondwet zou gaan verbieden, was er al heel wat gewonnen, denk ik.
[Mark-Jörg:4] Tegen het argument, dat de bijbel zegt: gij zult niet doden, komen voorstanders met het argument: dat de overheid het zwaard niet tevergeefs draagt…, wat de overheid, volgens hen, het recht geeft om te doden, en om ons gewapend te beschermen tegen kwaadwillenden. Daar kun je eindeloos over twisten.
En verder ben ik het met je eens!

Ettje/Mama (link)  · reageer op Ettje/Mama


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile

Tsjongejonge... die duivelse spammers weten van geen ophouden. Deze reactiemogelijkheid is alleen bedoeld voor mensen die het beste met elkaar voor hebben. Daarom, beloof je dat je je als een engeltje zult gedragen?
Vul hieronder in: (het enige toegestane antwoord is: ja)


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.