2006

Wij willen iedereen alvast een hele fijne jaarwisseling toewensen!!!
En een fantastisch 2006!

2005 was voor ons een heel speciaal jaar (zoals alle jaren zijn eigenlijk).
- Lenci is geboren
- Roan heeft leren praten
- Mark-Jörg is aangenomen in Hardenberg en in opleiding gekomen
- We hebben een schitterend huis gekocht in Hardenberg
- Pa & Ma zijn 40-jaar getrouwd

En er zijn nog veel meer speciale dingen gebeurd, dit is slechts een kort overzicht.

De beste wensen en een gezegend nieuwjaar.


Hoe Jozef en Maria op de naam Jezus kwamen

Gisteren hebben we gekeken naar het programma praatjesmakers van de NCRV. Alle gesprekjes gingen over het Kerstfeest en er werd ook de vraag gesteld hoe Jozef en Maria aan de naam Jezus Christus zijn gekomen.
Daar wist 1 van de kinderen het antwoord wel op.

Toen de baby was geboren kwam er een koning op bezoek. Die koning bukte en stootte zijn hoofd, waarop hij uitriep: Jezus Christus! En dat vonden Jozef en Maria toen een mooie naam voor hun zoon ;-)


Het goede nieuws....

Zo, Annelies had goed nieuws van mijn kant belooft.... (Zie log hieronder)

(Lees meer)


Wankele maar bewuste stapjes

Vanavond belde MJ met goed nieuws (wat dat is zal hij morgen zelf wel loggen) en terwijl hij even met Roan aan het kletsen is zie ik Lenci ineens stralend, wankelend, maar heel bewust helemaal los de oversteek maken van bank naar salontafel!!!
Dus de eerste losse stapjes zijn gezet.

Ik ben erg benieuwd of ze het morgen weer durft of dat ze nu weer een tijdje alleen aan de hand van papa en mama durft te lopen. Ze begint wel steeds meer moed te verzamelen.

Oh ja, en voor wie zich afvraagt hoe het met mijn bijholte/kaakholte ontsteking gaat: prima, met die ontsteking dan he, met mij gaat het minder. Vooral 's middags en 's avonds vlamt het op en daar komt ook nog bij dat ik de andere kant nu ook begin te voelen. Hopelijk helpt de antibiotica die ik gisteren van de dokter heb gekregen om het snel onder controle te krijgen.


he, he, EINDELIJK

Met dank aan

- Pa en Ma
- Jochum
- Gert-Jan

Lekker he, zo'n Negerzoen...Lachuuuuun!!!Enne,

there is more to come ;-).....


Kerstpakket

Het is weer Kerstpakketten tijd!!

(Lees meer)

Keywords: kerstpakketten


ééndags buikgriep

Het log over Sinterklaasmiddag staat nog steeds in de steigers. Ik ben er al mee bezig, maar de afgelopen dagen zijn wij geveld door een ééndagsbuikgriep.

Roan begon donderdag. Hij heeft 2 keer overgegeven en toen was het weer redelijk klaar. Hij voelde zich de dag daarna niet helemaal lekker, maar was ook niet duidelijk ziek. Vrijdag heb ik 2 keer overgegeven en de dag daarna lekker rustig aan gedaan. Gisteravond heeft Lenci over gegeven (maar 1 keer) terwijl ze al in bed lag. Ik ben erg blij dat ik goeie oren heb en voor ze maar kon gaan huilen stonden we allebei al op haar kamer. En nu ligt Mark-Jörg de bank. Hij weigert over te geven, ondanks mijn verzekeringen dat hij zich daarna echt een stuk beter voelt. Ik heb het zelf gemerkt en ik heb het bij de kinderen gemerkt. Als je maag eenmaal leeg is, voel je je gelijk een stuk beter. Dan is het nog een kwestie van voorzichtig en rustig aan doen, maar je voelt je tenminste niet meer zo rot.
Maar ja, eigen keus. Wie weet is ie morgen dan ook nog thuis, gezellig ;-)

Keywords: ééndagsbuikgriep


Het word me allemaal even te veel

Wat een intensieve vermoeiende dag.
Vanochtend heeft Mark naar E&R montage gebeld. Telefonische offerte gekregen, geaccepteerd. Daarna heeft Mark in 1 moeite door naar NVB Meijer gebeld om hun offerte van de badkamermaterialen te accepteren en het verhuisbedrijf om de verhuisdatum definitief te maken (komt allemaal nog een ander log over).

Snel even boodschappen doen, middageten, kinderen slapen (uiteindelijk alleen Lenci).

En toen Lenci weer wakker was werd op het raam gebonsd en hebben we Sinterklaas gevierd. Dat hield in dat in een half uur tijd 4 zakken met cadeautjes zijn afgewerkt. ;-) (hier komt ook nog een apart log over, maar geloof me, ze zijn schandelijk verwend)
Daarna ging Roan lekker spelen en werd Lenci al huileriger en huileriger tot uiteindelijk bleek dat ze een beetje koortsig is.

Eten koken en aan tafel. Nu zitten de kinderen even Nijntje te kijken en dan gaan ze naar bed.

Vanavond moeten wij nog de boel opruimen en willen we de Kerstboom nog opzetten. Op de een of andere manier heb ik daar dit jaar helemaal geen zin in en ik snap niet waarom. Ik zit er al een aantal dagen tegenaan te hikken. En iedereen die mij goed kent weet dat het zeer uitzonderlijk is dat ik geen zin heb in de Kerstboom. Ik, die het liefst het hele jaar de boom heb staan. Het hele jaar kaarsjes wil branden en kan genieten van overal lichtjes. En nu heb uitgerekend ik geen zin om de Kerstboom op te zetten.

Ik voel me nu erg moe. Al die emoties vandaag kan ik eventjes niet bolwerken. Aan de ene kant heb ik behoefte om eens flink te huilen, aan de andere kant geniet ik met volle teugen van hoe de kinderen genieten van Sinterklaas en geniet ik van de voorbereidingen van de verhuizing. Ik hoop dat ik vanavond nog even tot rust kan komen.


Wie schoenen zaait zal cadeautjes oogsten

Ha, die heerlijke commerciele tijd van Sinterklaas. Steeds meer winkels willen net dat kleine beetje extra doen voor hun klanten en laten dus kinderen hun schoen zetten in de winkel. Uiteraard in de hoop dat papa en mama dan ook vervolgens boodschappen doen daar.
En als echte hollanders maken Mark-Jörg en ik er dan ook dankbaar gebruik van.

Vorig jaar hebben we een schoen gezet bij Albert Heijn (zakje met verschillende soorten snoepgoed en een mandarijn) en Babyshop Jeannette (een speelgoedkip die een speelgoedei vasthoudt, waar een speelgoedei inzit, waar een speelgoedkuikentje inzit).

De oogst van dit jaar:

(Lees meer)

Keywords: schoenen,zetten,winkels


Verkeerde volgorde

Als we dachten dat Roan al eigenwijs was met zijn lopen voor ie kon kruipen komen we nu mooi bedrogen uit! Want Lenci dacht, daar ga ik overheen!!!!

(Lees meer)

Keywords: Lenci,traplopen


Zoek!

Linkdump