113

Dat is het aantal dozen wat we inmiddels hebben uitgepakt.
Toegegeven een klein deel (6) daarvan hebben we overgepakt in andere verhuisdozen die niet binnenkort terug moeten naar het verhuisbedrijf, maar ook die dozen worden weer uitgepakt als we komende week meer boekenkasten kopen.

Goed he, we wonen hier nog geen week en we hebben al 113 dozen uitgepakt. Morgen hopen we de eerste 2 verdiepingen zo goed als af te krijgen. En voornamelijk opgeruimd. Nu ligt er ook nog overal gereedschap en kleine dingetjes die nog geen eigen plaats hebben, maar ik hoop dat we dat morgen op orde krijgen.

Voor foto's van hoe het er gisteren uit zag verwijzen we jullie naar het log van mijn moeder.
Als we zelf een beetje rust en orde in ons hoofd hebben zullen we ook zelf weer gaan fotograferen en uitgebreid loggen.

Keywords: verhuisdozen


We zijn er weer.....

Hallo allemaal,

We zijn weer online! Tegenwoordig via @Home in plaats van Demon en draadloos (tenminste, bijna. Helaas is de batterij van de laptop een beetje brak, dus die moet wel aan het stroom).
Maar we zijn er weer. En we wonen in Hardenberg!! 't Is nog niet allemaal klaar. Er staan nog her en der dozen (vooral op zolder en op onze slaapkamer) en er moet nog van alles opgehangen worden. Daar hebben we nog wel even de tijd voor. Mark-Jörg heeft nog een ruime week vrij en de dozen hoeven pas over ruim 3 weken terug naar het verhuisbedrijf.
Het zijn een paar hectische dagen geweest en we hebben nu geen puf om alles uitgebreid op te schrijven, dus we houden het bij een korte samenvatting. (Lees meer)

Keywords: nieuwe,huis,Hardenberg


Oh oh

Tja, er gebeuren wel eens rare dingen in je huis als je gaat verhuizen......

(Lees meer)

Keywords: gasfornuis,kringloopwinkel


Banaan met slagroom

Hmmm, klinkt lekker, nietwaar!?

(Lees meer)

Keywords: banaan,en,slagroom


Update Pavor Nocturnus

Aangezien we merken dat er best vaak mensen op ons log komen naar aanleiding van woord pavor nocturnus wat ze hebben ingetikt in Google leek het ons een goed idee er een update over te schrijven. Als we anderen daarmee kunnen helpen is het maar een kleine moeite nietwaar?!
Roan heeft nog steeds last van nachtangst, maar wij hebben ermee leren omgaan en we hebben een paar handvaten gevonden waardoor het makkelijker wordt om hem eruit te halen.
De eerste keer heeft hij een ruime maand er last van gehad. Elke nacht weer opnieuw en we waren echt helemaal kapot. Nu heeft hij het bij vlagen, soms een week achterelkaar, dan weer een tijd niet.  Het hangt samen met een aantal zaken overdag:
1. Hoeveel hij 's avonds eet bij het avondeten.
    Mijn moeder zei dat we hem 's avonds suiker moesten geven, omdat het een tekort aan suiker zou zijn. Dat is het bij Roan dus niet,
    want al geef je hem een kilo suiker, dan nog krijgt hij aanvallen, maar het speelt wel degelijk mee. Als hij 's avonds niks eet, is de
    kans op een aanval groter en zijn de aanvallen heviger.
2. Of hij tussen de middag slaapt.
    Slaapt hij niet, dan is de kans op een aanval groter en zijn de aanvallen heviger, maar ook hiervoor geldt, als hij wel slaapt tussen de
    middag kan hij 's nachts nog steeds een aanval krijgen.

Daarnaast hebben we een aantal dingen gemerkt die het ons en hem makkelijker maken om uit een aanval te komen.
In veel literatuur staat dat je niks voor het kind kan doen en je het kind het beste in bed kan laten liggen. Wij hebben gemerkt dat het wel degelijk helpt om hem uit bed te halen. In eerste instantie nemen we hem altijd op schoot op zijn eigen kamer en praten we hardop tegen hem. Vertellen hem waar hij is, bij wie hij op schoot zit en als we kunnen verstaan wat hij zelf zegt praten we daarin mee. Als dit niet helpt nemen we hem mee naar onze slaapkamer, waar altijd een lichtje brand als we nog niet slapen en daar blijven we hardop tegen hem praten. Dit is bij ons de snelste manier om hem weer rustig te krijgen en na een minuut of 5 reageert hij dan vaak op de vraag of hij weer naar zijn eigen bedje wil.

En nu maar wachten tot hij 12 is en erover heen is gegroeid ;-)

Keywords: pavor,nocturnus


Even een tegenvallertje

Of 2. En eigenlijk 2 flinke tegenvallers. Maar goed, voor ik daar aan toe kom is de stand van zaken qua ziekte en de foto's van afgelopen nacht.
Met mij en de kids gaat het alweer een heel stuk beter. Ik kan weer uit mijn ogen kijken en weer normaal functioneren (voor zover ik dat normaal kan ;-)), alleen het hoesten wordt iets meer, maar is niet pijnlijk, eerder lastig. De kinderen knappen ook alweer op. Roan hoest steeds minder en heeft veel minder last van zijn neus. Lenci lijkt ook al weer iets minder verkouden, maar begint nu een beetje te hoesten. Hopelijk helpt moedermelk om haar hoesten een beetje binnen de perken te houden.
Mark-Jörg is nu ontzettend verkouden (en hij is helaas vergeten om neusspray mee te nemen naar het werk, dus die arme ziel moet nu tot vannacht half 3 zonder neusspray doorkomen. De enige afdeling die het heeft is de poli KNO en die is nu dicht, bovendien had hij daar al eens een flesje gebietst. Hij heeft al op alle andere afdelingen gevraagd, maar niemand heeft wat. Een patient heeft hem zelfs al beterschap toegewenst.) en hij begint ook te hoesten, gelukkig ook zonder echte keelpijn.

En dan nu de foto's:

(Lees meer)

Keywords: vooruitgang,behanger,en,aannemer,Pardon,en,plankton


38,6

Daar zit ik dan, met 38,6 graden koorts (en dat is als ik me al weer ietsje beter voel). Vannacht heb ik liggen rillen in bed. Ik ben (uiteraard) traanverkouden en mijn keel voelt als het schuurpapier waarmee ik het telefoonkastje grof afschuur.  Om me heen drentelen 2 hoesten (vooral Roan) en snotterende kinderen.  Gelukkig heb ik hele slimme en zelfstandige kinderen, dus zelfs als ze ziek zijn kunnen ze zich best redden. Tuurlijk hebben ze meer aandacht nodig, maar ja, ik kan verder toch weinig anders doen ;-)

Maar goed, foto's van het huis afgelopen nacht:

(Lees meer)

Keywords: vooruitgang,schilder,aannemer,Roan,oud,en,nieuw


Zoals beloofd

Zoals beloofd hier een foto van de ontwikkelingen in het nieuwe huis

10-01-2006


Tja en na deze ene foto waren de batterijen leeg, dus meer heeft hij niet kunnen maken.
Inmiddels is hij er weer langs geweest en het volgende is gebeurd:

schilder
boven zijn alle kozijnen wit geverfd
plafond woonkamer is gesausd
muren woonkamer zijn wit geverfd
schilder was bezig met de eerste laag verf op de kozijnen

aannemer
Aangezien de badkamer nog niet helemaal droog was heeft hij het betegeld tot de rand waar eerst de schotjes zaten
morgen gaat hij verder

Tot slot nog een paar foto-tjes (Lees meer)

Keywords: vooruitgang,schilder,en,aannemer,loslopen,Lenci


Schilders en aannemers

Gisterochtend zijn zowel de schilders als de aannemers begonnen. Aangezien we nog een aantal dingen moesten uitleggen en beide partijen nog een sleutel geven moesten wij er dus ook voor dag en dauw zijn. En geloof me, om 8 uur in Hardenberg zijn, is voor dag en dauw.

(Lees meer)

Keywords: voortgang,schilders,en,aannemers


Niet te geloven

Volgende week gaan de behangers en de aannemer van de badkamer aan de slag in ons nieuwe huis. Aangezien wij er niet elke dag ook om 8 uur op de stoep willen staan krijgen beide een sleutel van ons. Dus ik wilde gisteren even 2 voordeursleutels laten bijmaken bij de enige winkel in Meppel die dat kan. En ja hoor: DIE IS OP VAKANTIE TOT 16 JANUARI!!!!!!
Niet te geloven!!

Waarschijnlijk gaan we zaterdag even naar Hardenberg, dus dan moeten we maar hopen dat we daar een sleutelservice winkel kunnen vinden......

Keywords: sleutels,bijmaken


Eigenwijs

Eigenwijze kinderen, praat me er niet van.
Daar heb ik er 2 van rondlopen ;-)

(Lees meer)

Keywords: eigenwijze,kinderen


Sleuteldag

Vandaag hadden wij een (of de) sleuteldag...

De sleutel van Polberg 1 (en de eigendom) ging vandaag op ons over.

Een lang verwachte dag, eindelijk weer een grote stap dichterbij de verhuizing. Volgende week komen de schilder(s) en de aannemer(s) en gaan aan de slag.

Vandaag echter de impressie van het lege huis. Leeg was het wel, en kaal. Maar dat was ook de bedoeling ;-)

Natuurlijk hebben we ook de nodige foto's gemaakt van het lege huis.

(Lees meer)

Keywords: sleuteldag,nieuw,huis


Zoek!

Linkdump