Koekjes bakken

Vandaag heb ik maar eens de stoute schoenen aangetrokken en heb ik koekjesdeeg gemaakt. Vervolgens met de kinderen op de grond vormpjes uitgestoken in het deeg en daarna lekker in de oven gebakken. Oh, wat was Roan trots toen hij een zelfgemaakt koekje op at. Hij heeft het in geuren en kleuren aan zijn papa verteld! Aangezien er niemand in huis was om er foto's van te maken zullen die moeten wachten tot we het overdoen als Mark-Jörg thuis is. Misschien dat we dan ook wat minder harde koekjes hebben, want bakken met een heteluchtoven ben ik nog niet helemaal gewend ;-)

Keywords: koekjes,bakken


Ovenheerlijke kippenbouten

Ja, jullie lezen het goed, Annelies (ik dus) is alweer aan het experimenteren geslagen. Met kippenbouten deze keer. Dat zal voor velen wel weer een verrassing zijn, want als er iets is waar ik een hekel aan heb, dan zijn het wel vieze handen. En bij kippenbouten hoort vaak kluiven en dus vieze handen....blehhhh... (Lees meer)

Keywords: kippenbouten


2 eraf 1 erbij

Dat is nog eens een cryptische titel....... (Lees meer)

Keywords: borstvoeding,router


Verslag van een ravage!

Zoals vele mensen reeds doorgebeld hadden afgelopen zaterdag (of zelfs op haar weblog  had geplaatst) is er zaterdag een patiënt het ziekenhuis waar ik werk ingereden. (Lees meer)

Keywords: ravage,ziekenhuis,hardenberg


Iets om over na te denken

De dominee had vanochtend een preek die veel stof tot nadenken gaf. Op m'n moeder's website staat dat het vandaag zondag Laetare is (verheugt U), nou dat was niet de strekking van de preek. De laatste zin was: staan wij in de hedendaagse oppervlakkige maatschappij nog wel stil bij de consequentie van onze daden, waarvoor Jezus moest sterven en opstaan of is dat te weinig amusement...... (Lees meer)

Keywords: preek


Beetje boel geschrokken ;-)

Vannacht ben ik een beetje boel geschrokken.... (Lees meer)

Keywords: Roan,in,ons,bed


Opgestookt door Omi

was Roan vanmiddag niet meer te stuiten. Hij moest en zou naar buiten in de tuin lekker spelen. Dus in een tempo die hij normaal niet kan opbrengen voor het boodschappen doen haalde hij zijn jas en schoenen en binnen 5 minuten na het telefoongesprek met omi stond hij buiten. (Lees meer)

Keywords: buiten,zonnetje


Hebben we er straks 3?

Vandaag kregen we een brief van onze internetprovider. Daarin betuigen ze hun spijt dat ze niet eerder op onze brief hebben gereageerd (euh, welke brief?). Dat ze hebben begrepen van de technische dienst dat wij nog altijd geen router hebben ontvangen (ach, het zijn er 2) en dat ze ervoor zullen zorgen dat we die alsnog zo spoedig mogelijk krijgen. Dus wie weet hebben we er binnenkort 3.......

Keywords: router


Silly Question

De meesten zal het wel opgevallen zijn, maar tegenwoordig staat er op ons log een silly question. Helemaal onderaan als je een reactie wilt plaatsen staat er nu een vraag (onder het reactieblok) die je even moet invullen voor je de reactie plaatst. Dit is om spammers tegen te gaan. Die werken namelijk met automatische scripts en daar komt geen mens aan te pas, tenzij het spam is die vanuit Japan wordt verstuurd (daar worden er klaarblijkelijk mensen voor ingehuurd om de hele dag websites te spammen), maar die snappen die silly question niet ;-)

En van wat ik van mijn broer heb begrepen kan je geblokkeerd worden als je de vraag te vaak fout beantwoord. Mocht je het antwoord niet weten mag je natuurlijk altijd even mailen ;-)


Wat mij betreft heeft het lang genoeg geduurd

Voor zover ik weet is de lente begonnen. Het is 21 maart geweest, dus vanaf nu moet het warmer worden. Maar wat zie ik tot mijn stomme verbazing als ik naar buiten kijk: het sneeuwt! Belachelijk. Ik ben gek op sneeuw, maar het is nu wel genoeg geweest. Het is nu tijd voor warmere dagen, zonder handschoenen naar buiten kunnen, lekker in de tuin bezig kunnen, niet meer vastvriezen op de wcbril als je moet plassen.

IK WIL ZON EN WARMTE!!!!

Geen idee of het helpt, maar ja, niet geschoten is altijd mis ;-)


Gek van de spam

Pfff, gek word ik van die spammers. Ben zonet bijna anderhalf uur bezig geweest om alle onzinnige commentaren van het log af te halen.
Mijn broer en tantezegger weten dan hoe ze een spamblokker moeten inbouwen, maar ja, daar heb ik echt geen verstand van. Dus totdat iemand het voor me komt doen, blijf ik elke zoveel dagen allemaal van die stomme commentaren verwijderen......


p.s. Ik had al behoorlijk wat reacties op dit log, van ma, Jochum, Gert Jan en Rineke. Aan de hand daarvan hebben wij hulp ingeroepen om de spam tegen te gaan, maar daar is iets bij fout gegaan. Gelukkig had GJ nog een update maar die was van voor de 2 logjes van gisteren en helaas ook van voor die anderhalf uur die ik gisteren bezig ben geweest met spam verwijderen :-( Ach ja, het houdt je van de straat :-)

Keywords: spam


Maaltijd a la Jamie Oliver

Ja ja, jullie zullen het niet geloven, maar wij doen tegenwoordig aan variatie in de keuken.

(Lees meer)

Keywords: maaltijd,Jamie,Oliver


Wat zal het worden?

Bij een tuincentrum hebben we een mooie vaas met bollen gekocht, maar er stond niet bij wat voor bollen. Nu zijn wij dus heel benieuwd met welke bloemen wij de lente in gaan.
Wat denken jullie dat eruit komt?

bollen

Keywords: bollen


Alles dubbel

Zoals bekend maken wij gebruik van @Home. En op de een of andere manier doen zij alles dubbel bij ons.

(Lees meer)

Keywords: dubbel


Loon

Een tijdje geleden kreeg ik van een website 1/5 staatslot met jackpot. Die had ik verdiend door ruim 100 websites 30 seconden lang te bekijken. Bij de trekking van 2 dagen geleden blijkt dat ik wel 1 euro heb gewonnen.  Dus wij zijn even gaan berekenen wat mijn loon is en hoeveel ik nog krijg van MJ voor de afgelopen 2 1/2 jaar (sinds Roan's geboorte).

(Lees meer)

Keywords: loon,Annelies


Rekening tandarts

Gisteren kregen we de rekening van de tandarts voor alles wat hij bij mij in de mond gedaan heeft...
Zijn jullie er klaar voor?

(Lees meer)

Keywords: rekening,tandarts


Lulu

Totaal onverwacht is vandaag de cavia Lulu ook overleden.
Ze at en dronk gewoon, misschien iets minder dan anders, maar dat was moeilijk te bepalen, omdat Raichu's deel er nu niet afging.
Maar de komkommer die ik elke dag gaf smikkelde ze met smaak op.
Maar vandaag lag de komkommer nog onaangeroerd in het hok en Lulu was dood.
Klaarblijkelijk is zij ook aangestoken door onze verkoudheid (we hebben in jaren niet zo'n hevige griepaanval gehad en daar kunnen cavia's slecht tegen, zo heb ik ook mijn eerste cavia verloren aan een bijholte-ontsteking) en dat gecombineerd met het missen van Raichu was teveel voor haar.

We snappen het niet zo goed, het kwam voor ons echt onverwachts. Roan die snapt er helemaal niks meer van en vraagt regelmatig wanneer de kooi weer naar zijn kamer komt.
Ook vinden wij het heel sneu voor Annette, want Lulu komt uit een nestje van haar cavia's.

Lulu is helaas maar 1 1/2 jaar geworden.

Keywords: Lulu


Bieslook met beestjes

In een poging om wat meer verse ingrediënten te introduceren in onze keuken had ik heel dapper een potje bij het Kruidvat gehaald met bieslookzaadjes. Na de beloofde 2 weken kwam er heel voorzichtig 1 groen sprietje boven de potgrond uit. Na een week kwamen er wel 4 sprietjes, maar inmiddels kruipen er ook witte beestjes rond de 4 sprietjes op de potgrond.
Weet iemand hoe dit komt, hoe ik dit kan voorkomen en of ik de bieslook nu weg kan gooien?

P.s. ik ben nu een tweede poging begonnen, maar dan met tomaten.


Ze zien er niet uit

Een paar dagen (sinds dinsdag) griep heeft flink zijn sporen nagelaten bij de kinderen.....

(Lees meer)

Keywords: griep


1 Maart

Dat is het vandaag, 1 maart!

Waarom ik dat schrijf???

(Lees meer)

Keywords: begin,opleiding,seh,arts


Raichu

Gisternacht is Raichu overleden. Al een paar maanden had hij een doffe vacht, maar de afgelopen week ging het ineens heel snel bergafwaarts. Hij hield gewoon op met eten en toen wij de kooi zondag verschoonden was hij al één en al skelet. We hebben nog geprobeerd met lekker hooi en groente om hem weer aan het eten te krijgen, maar helaas. Lulu heeft de hele dag bij hem gezeten en toen MJ Raichu aan het eind van de dag eruit heeft gehaald moest hij Lulu echt aan de kant schuiven. Gelukkig eet Lulu inmiddels wel weer, want we hadden de indruk dat ze die dag niets gegeten heeft. Ook heeft Lulu die nacht (toen Raichu is doodgegaan) heel hard en heel hoog gepiept. Grappig om te merken hoe sociaal gevoelig cavia's zijn.
Nu maar hopen dat Lulu zich niet te eenzaam gaan voelen, want ze is tot nu toe altijd andere cavia's gewend. Voor zover ik weet heeft ze alleen de eerste 2 weken toen wij haar kregen alleen heeft gezeten. Raichu was toen namelijk nog herstellende van een castratie, aangezien het mooie cavia meisje wat ik jaren geleden gekocht heb, bij Annette's vrouwelijk cavia's ineens zijn ware aard liet zien. Ik kreeg toen een hilarisch telefoontje van Annette dat Raichu ineens 2 balletjes en een piemeltje tevoorschijn toverde en als een gek achter de dames aanging.....

Raichu is 6 jaar geworden.

Keywords: Raichu


Zoek!

Linkdump