back to weblogSpugen


Mijn borsten hebben de uitdaging aangenomen om het wereldhonger probleem op te lossen en Lenci vindt zichzelf niet het wereldhonger probleem. Resultaat: spugen!

En niet zo'n beetje ook. Soms komt vrijwel de complete voeding weer naar buiten. En hoe ik ook mijn best doe om alles op te vangen met handdoeken, op de een of andere manier weet ze het ook altijd in haar en mijn kleren te krijgen....
Wat blijkt, ik maak veel te veel voeding aan voor haar en dan waarschijnlijk te veel voormelk. Voormelk is dunne melk, gewoon vocht. Dat zorgt ervoor dat ze geen dorst meer heeft, maar de veel vettere achtermelk zorgt ervoor dat de honger ook wordt gestilt. Mevrouwtje drinkt dus haar hele maagje vol, is dan niet verzadigd en spuugt alles wat ze teveel drinkt er weer uit. Vervolgens drinkt ze weer verder, krijgt de achtermelk binnen en valt heerlijk verzadigd in slaap.
Van alles heb ik al geprobeerd. 5 minuutjes laten drinken, 10 minuten pauze en dan nog 3 minuutjes. Eerst een deel afkolven en dan laten drinken.

En nu maar eens op de resetknop gedrukt. Ja, zelfs je lichaam kan je als computer behandelen. Wat je dan doet, is je borsten helemaal leegkolven en dan van voren af aan beginnen. Maar om ervoor te zorgen dat de aanmaak niet teveel wordt gestimuleerd bied ik 1 borst 6 uur achter elkaar aan. Dan betekent dat ze minstens 2 voedingen uit 1 borst drinkt, voor de andere borst aan de beurt is.
Zondag ben ik ermee begonnen en tot nu toe spuugt ze nog steeds. Maar goed, het duurt ook even voor vraag en aanbod op elkaar zijn afgestemd. Dus ik ga er zeker nog de rest van de week mee door.
Nou moet ik zeggen dat ik me er nu ook al een stuk beter onder voel. Helemaal in het begin was ik vooral bang dat het nadelig voor Lenci was, al dat spugen, maar toen de wijkverpleegkundige langskwam bleek dat ze in 3 dagen tijd 200 gram gegroeid was, uitstekend dus, vooral omdat ze behoorlijk had lopen spugen in die paar dagen. Over haar gezondheid hoef ik me dus geen zorgen te maken. Maar vervolgens kwam het probleem dat ik eerst voor elke voeding moest kolven. Dus daar zat ik met een huilend kind en een kolf, plus alle handdoeken omdat ze toen nog steeds regelmatig spoog. In de week dat ik dat gedaan heb (afgelopen week) zat ik er echt helemaal doorheen. Ik zag mezelf echt de deur niet meer uitgaan voor bezoekjes bij dezen en genen.  En elke voeding die ze eruit gooide zat ik te janken.

En nu. nu is ze ruim 2 weken oud en spuugt nog steeds. Nu ga ik eens rustig kijken wat deze week brengt. Kijken of ik het vraag en aanbod op elkaar kan afstemmen, zodat ik precies genoeg voor Lenci heb in plaats van teveel.  En dat betekent dat ze de komende week nog genoeg zal spugen. Dus bij elke voeding 2 handdoeken en een spuugdoekje bij de hand. En heel veel wassen.....Maar ik kolf niet meer en dat voelt me toch vrij. Tuurlijk vind ik het nog steeds niet leuk en baal ik elke keer als ze spuugt, maar ik heb er nu vertrouwen in dat het uiteindelijk goed komt. Op deze manier durf ik de deur wel uit. 't Is alleen iets meer werk om alles te verzamelen voordat je weg kan. Niet alleen luiers en kleren voor de kids, maar ook minstens 2 handdoeken en een stuk of wat spuugdoekjes ;-)

Als je die voormelk nou eens aan MJ te drinken geeft ;-)

Of je gebruikt de oplossing die ik op mijn weglog gezet heb ;-))

Ettje () (link) - 8 Maart '05 - 16:02

Heb ik zelf ook al aan gedacht om MJ de voormelk te laten drinken, maar ik ben bang dat hij bijt ;-)

En ja, die oplossing op uw log.....das wel ideaal. Vooral die aan/uit knop, maar dan wil ik er ook eentje voor Roan. Zodat hij niet in zijn bed ligt te krijsen als ik beneden zijn zusje eten geef.....

Annelies () - 9 Maart '05 - 14:50

Ha, dat herken ik. Dat deed PG namelijk ook als ik 's middags GJ ging voeden. Heb ik opgelost door GJ boven in bed te gaan voeden, zodat PG het gevoel had dat we dichtbij waren. En meestal ging hij dan rustig liggen maffen, legde ik GJ na de voeding in de wieg en ging zelf ook even tukken ;-)
Na een tijdje was PG eraan gewend en kon ik weer gewoon beneden voeden, en had dan daarna nog even m'n handen vrij om andere dingen te doen.
List en bedrog, heet dat ;-) Of zou het wijsheid zijn?

En die aan/uit knop, ja, die had je meteen moeten laten monteren. Ben je nu te laat mee, vrees ik ;-)

Mama/Omi () (link) - 9 Maart '05 - 16:00


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)