back to weblogOntwikkelingen in Huize Meijer


Zoals iedereen gelezen heeft hebben wij een nieuw huis gekocht, dus de grootste stress is weg.
Maar als je dan denkt dat de rust kan weerkeren, dan heb je het fout. Er moet nog genoeg geregeld worden.
Een kleine indruk van mijn afgelopen week......

Maandag wachten op een telefoontje van Klaas om een afspraak te maken met betrekking tot de financiering van ons nieuwe huis. Vorige week was Klaas niet aanwezig, aangezien zijn vader overleden is en hij dus even andere dingen aan zijn hoofd had, begrijperlijke wijs.
Klaas denkt dat langskomen vooralsnog niet nodig is. Hij heeft alle gegevens wel dus hij kan gewoon alvast een hypotheek gaan aanvragen en als hij een offerte heeft liggen komt hij wel langs. We kunnen hem vertrouwen zegt hij. Vervolgens belt hij nog zo'n 3 a 4 keer, omdat hij toch nog wat informatie niet had ;-)
Ook zegt hij dat het niet nodig is om nog meer notarissen af te bellen, hun notaris is Gorredijk is gegarandeerd goedkoper dan welke wij ook vragen. Het kan zo 1000 euro schelen (en dan moet je je bedenken dat een notaris bezoek voor een hypotheek en leveringsakte ongeveer 1100 euro kost).

Dinsdagochtend een inventarisatiebezoek van een erkende verhuizer uit de buurt, die even heeft rondgelopen en vervolgens een offerte is gaan opstellen die hij zowel aan ons als Mark's werk zou opsturen.
Tussen de middag komt Marjolein gezellig langs. Intussen hang ik aan de telefoon met de makelaar in Hardenberg om een afspraak te maken om nog even met Pa samen te kijken naar de badkamer (we willen nog even langskomen met een expert om naar de badkamer te kijken ;-)). En ik geef gelijk de notaris door. Hij viel niet eens van zijn stoel van verbazing dat het helemaal in Gorredijk was (dat kon ik uiteraard niet zien door de telefoon, maar het klonk in ieder geval niet zo). En zonder tegenbericht kunnen we aanstaande maandag in het huis kijken met Pa. Vervolgens Klaas weer even bellen voor het bankrekeningnummer van de notaris. Dat en de adres gegevens doormailen naar Dennis (makelaar Hardenberg).

Woensdag komt de voorlopige koopakte via de mail binnen. Even doorsturen naar MJ en even doorlezen. Er blijken een aantal spelfoutjes in te zitten. Zo heet ik Jacobina ipv Jacomina volgens die akte ;-)
En na grondig doorlezen kan ik er niet in vinden dat de verkoop alleen doorgaat als ons eigen huis verkocht is. Dus bellen naar Mark, die de akte ook net aan het doorlezen is. Na overleg besluiten we dat wij het niet kunnen vinden. Dus ik bellen naar Klaas. Die is niet aanwezig. Emailadres gevraagd en de koopakte even doorgestuurd. Intussen een reactie naar de makelaar met de spelfouten en dat die clausule er niet in zit. Krijg ik een tijdje later de koopakte weer terug, met juiste spelling en de clausule. (Inmiddels hebben wij allang de door beide partijen getekende koopakte van de anjelierstraat al binnen en 8 november moeten ze toestemming voor een hypotheek hebben, dus dat gaat allemaal wel goed komen.)

Donderdag belt Klaas dat de koopakte wat hem betreft er prima uitziet. Dus een mailtje naar Dennis dat het zo prima is en dat we hem wat mij betreft maandag wel kunnen tekenen, als we naar het huis komen kijken. Lijkt hem ook prima.
Offerte van de verhuizer komt per email binnen. Dus even doorgestuurd naar MJ, zodat hij het aan de P&O medewerker kan doorgeven. Ze krijgen het nog wel op papier, maar ach zo hebben ze het alvast en die medewerker is er volgende week niet. En aangezien ik iemand ben die dan ook gelijk wil doorpakken als er dingen geregeld kunnen worden, wacht ik liever niet tot over 2 weken.

Vrijdag lijkt een rustige dag. De offerte van de verhuizer komt per post. Maar aan het einde van de dag komt er een mailtje van Mark-Jörg:
die P&O kwiebus had een foutje gemaakt. Het ziekenhuis heeft connecties met een bepaalde verhuizer en alleen die verhuizer wordt vergoed, dus daar moeten we een offerte aanvragen. Degene die wij hebben aangevraagd wordt dus niet goedgekeurd. Gegevens van die verhuizer zijn per post aan ons toegestuurd. Leuk hoor, kan ik heel beleefd de verhuizer laten weten dat we zijn offerte erg leuk vinden, maar dat we niet van zijn diensten gebruik gaan maken.

Zaterdag komt inderdaad de post van het ziekenhuis. Het is een verhuizer in Hoogezand en de internetsite van het bedrijf doet het niet.........
Maandag of dinsdag maar eens naar toe bellen.
Verder nog meer info over wat er wel of niet vergoed wordt. Gordijnen, behang etc. wordt wel vergoed. Meubels, apparatuur etc. niet.
Maar we kunnen niet ontdekken of behangers en lampen ook worden vergoed, dus daar kan Mark dinsdag weer achteraan.

Dat was me het weekje wel....
Tussendoor ook nog even de achterstallige administratie opgeruimd (hadden we zeker sinds Lenci's geboorte niet meer gedaan).
Alle normale taken, zoals schoonmaken, opruimen, boodschappen doen en heerlijk met de kinderen spelen.
Naar de bibliotheek geweest voor boekjes over verhuizen.
M'n duim flink gekneusd (dankzij die stomme grijze container).
Verbaasd zijn over alle nieuwe woordjes die Roan elke dag leert.
Verbaasd zijn over Lenci die zo 2 zelfgebakken boterhammen per maaltijd naar binnen werkt.
Snuffelen op tweedehandssites naar goedkope condensdrogers (volgens ons is er geen luchtafvoermogelijkheid in ons nieuwe huis voor de droger, dus hebben we een condensdroger nodig), krabpalen (de huidige valt bijna van ellende uit elkaar, dus we willen een nieuwe kleinere), kledingkasten (die op Lenci's kamer overleeft geen verhuizing meer en misschien dat Roan er ook wel 1 kan gebruiken), bureau's (voor op de hobbykamer, daar kan dan mijn naaimachine en toekomstige borduurmachine, waar ik nog steeds voor aan het sparen ben, op staan), en boekenkasten (ook voor op de hobbykamer, kunnen we eindelijk al onze boeken weer kwijt).
Kleine dingetjes proberen te regelen voor het 40-jarige huwelijksfeest van mijn ouders eind deze maand.
Mark-Jörg helpen herinneren dat hij achter de VVAA (autoverzekering) aan moet bellen omdat ze een foutje hebben gemaakt en willen dat we ineens 2x zoveel gaan betalen. En dat hij de artsen moet informeren dat hij er maandag niet is.
Medelijden hebben met Roan die gisteravond ineens ziek werd en al snel 40 graden koorts had. Gelukkig gaat het nu al wel ietsje beter, maar we doen het maar een beetje rustig aan de komende dagen. Lenci voelt zich ook al niet al te lekker en maandag moeten ze wel mee naar Hardenberg.

Dus vandaag doen we alleen maar de grote boodschappen en gaan we straks nog de stad in om een cadeautje voor Roan te kopen, omdat zijn speen-kaart vol is (voor elke keer dat hij zonder speen slaapt mag hij een sticker plakken). En we willen kijken naar een autostoeltje voor Lenci, want de maxi-cosi begint te klein te worden. Daarnaast is het weer vandaag een stuk kouder, dus de kinderen hebben ook warmere kleren nodig. Helemaal geen druk programma dus vandaag.
Morgen hebben we gelukkig niks gepland, dus dan kunnen de kinderen zeker weten lekker uitzieken.

En ik ben benieuwd wat voor regeltaken volgende week met zich meebrengt ;-)

Nog maar even wachten met die condensdroger tot je vader gekeken heeft of er gemakkelijk een afvoer aangelegd kan worden:-)
'k Zou trouwens bijna, als 't niet ging om zoiets leuks als een nieuwe woning, medelijden met je krijgen. Bijna!!!!!!!! :-)

Ettje/Engeltje () (link) - 5 November '05 - 18:43

De badkamer zit toch tegen de buiten muur ?
Waarom is er dan geen "badkamerraam" en waarom geen uitblaasrooster voor de droger? Een idee ?

Pa (Arnold) () - 7 November '05 - 17:51

Heejee, wat voor wilde plannen krijgt u nu allemaal???
U wilt gewoon in 1 moeite doorgaan als we toch de radiator verplaatsen, een douchebak met scherm plaatsen, thermostaatkranen aanleggen en de boel opnieuw gaan betegelen?
Volgens mij is een tweedehands condensdroger goedkoper dan een raampje laten plaatsen ;-)

Maar ja, de badkamer zit tegen de buitenmuur. Waarom er dan geen raam is? Misschien hielden de ontwerpers niet van pottekijkers ;-)

Annelies () - 7 November '05 - 21:17

Wat een drukte! Maar ja - zo gaat dat met kleine kinderen en gelukkig ben je nog jong..... Je moet maar zo denken: het is voor een goed doel en als je straks eenmaal heerlijk in je nieuwe huis zit ben je alles weer vergeten. Jullie gaan straks snel 'de goede tijd' in: als je een paar weken in Herdenberg voont, kunnen de kinderen lekker in de tuin spelen. zie je het al voor je? Jij in een stoel met een tijdschrijft en de kids in de tuin, in de zandbak. Heerlijk!!! Alleen de voorpret al.
Denk daar maar aan als het even te hectisch dreigt te worden........

(O)mammaKlaske - 8 November '05 - 10:06

Oh maar ik vind al die drukte helemaal niet erg.
Tuurlijk is het best wel eens lastig om al die dingen te regelen om de kinderen heen, want die hebben uiteraard net in hun broek gepoept als je aan het bellen bent met iemand. Maar ik geniet van al dat regelen.
Kan ik zelf eindelijk actief bezig met dingen voor het nieuwe huis.
Nee hoor, voorpret genoeg!

Annelies () - 8 November '05 - 15:13

En dan vergeet je nog te zeggen, dat Roan het sinds vorige week dinsdag heel druk heeft met het zeggen van tant Lein.... En mij van dingen te beschuldigen waar ik niks van weet (negerzoen op, tant Lein negerzoen op)
Maar wel erg dat het zo hectisch is...
Nou ja, hopelijk wordt het weer snel wat rustiger voor je.
Aan de andere kant heb je zo wel weer even wat te doen ;)

Toffe tante Marjolein - 10 November '05 - 08:26

Ben je er nog? Of heb je het zo druk dat we niet eens meer een verslagje krijgen van Roans belevenissen rond de intocht van Sinterklaas?

Ma/Engeltje () (link) - 16 November '05 - 15:55

Hey man...sorry I missed the party.

derek () (link) - 14 Maart '06 - 10:14

Very interesting & professional site. You done great work.

miriam () (link) - 18 Maart '06 - 16:39


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 47 - 50 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 44 - 42 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 50 - 49 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 55 - 44 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 44 - 52 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 178 - 53 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 54 - 43 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 58 - 57 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 56 - 59 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 46 - 53 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)