back to weblogNog geen logje over sinterklaas


Nee beste lezers, er is nog steeds geen logje over Sinterklaas. Dat komt namelijk zo: ik wil dat door Mark-Jörg laten doen. Hij vindt het altijd zo leuk om te schrijven over het enthousiasme van de kinderen bij dit soort gebeurtenissen en aangezien het toch al niet vaak voor komt dat hij onderwerpen heeft om over te schrijven leek mij dit nu een leuk logje voor hem.
Maar ja, hij heeft het druk, druk, druk.
Vanavond heeft hij 24-uurs dienst dus dan komt het er ook niet van. Ik zal mijn best doen om hem vrijdag of in het weekend het logje te laten schrijven.

Maar ondertussen kan ik uiteraard wel iets schrijven over wat ik allemaal doe.

Ook deze week heb ik het weer druk druk druk.
De hele week ben ik al bezig om een bepaald persoon in Hardenberg aan de lijn te krijgen. Namelijk de heer Gerrit ten Brinke van fa. Meijer (NVB Vermeulen). Pa heeft een prachtige tekening voor ons gemaakt van de nieuwe badkamer en nu willen wij bij de heer Ten Brinke alle materialen uitzoeken en alles regelen. Maar ja, het is nogal moeilijk om hem te pakken te krijgen.
dinsdag: meneer Ten Brinke is er vandaag niet, morgen wel. (geen secretaresse, maar het klonk als een magazijn medewerker)
woensdag: meneer Ten Brinke is er vandaag niet, morgen wel. (de secretaresse)
donderdag: meneer Ten Brinke heeft zich vanochtend ziek gemeld. AHHHHHHH
kunt u dan een afspraak voor mij maken? Het gaat hier en hier om en we zijn laatst al geweest met mijn vader die bij Vermeulen in Leeuwarden werkt. Oh ja, maar dan moet u meneer Kievit hebben en niet meneer Ten Brinke, die gaat over de keukens.
Dus nu hebben wij een afspraak met de heer Jan Kievit voor aanstaande dinsdag. Leuk!! Gaan we een nieuwe badkamer uitzoeken. Mooie douchecabine, mooie design-radiator en leuke tegeltjes.

Verder ook vandaag naar een schildersbedrijf in Hardenberg gebeld en een afspraak gemaakt voor dinsdagmiddag. Dan maken ze een offerte voor ons. Kijken of we het kunnen betalen als zij het huis komen behangen en verven. (lijkt me wel, want Mark-Jörg krijgt een vergoeding en als we gordijnen etc. gekocht hebben zou er nog genoeg geld over moeten zijn voor behangers).

Verder ben ik nog langs de Hema geweest om een staal te halen van velours gordijnen om te kijken of die kleur staat bij onze bank.
De kleur heet raspberry en is moeilijk te omschrijven. Het lijkt paars, maar toch ook weer niet. Ach, je zal het wel zien als ze hangen ;-)
We hebben het gisteren even bij de bank gehouden en het staat leuk. Nu moeten we dus nog behang en verf uitzoeken wat daar bij past en bij onze meubels.

Daarnaast heb ik nog verscheidene telefoontjes gepleegd, naar Klaas, naar Theo onze makelaar etc. etc. etc. En ik ben druk geweest op het internet om 2 traphekjes te kopen. Zaterdagavond gaat Mark-Jörg ze ophalen. 2 metalen traphekjes, lijken qua stijl op degene die we nu boven hebben en ze kosten maar 25 euro (samen). Om het nog idealer te maken, het is een adres hier in Meppel, dus het kost ook niet veel extra benzine.

Oh ja, er is gisteren nog een verhuisbedrijf langs geweest (het verhuisbedrijf dat samenwerkt met het ziekenhuis). De directeur zelf heeft bij ons alles bekeken en geinventariseerd. Hij denkt dat er zo'n 96 verhuisdozen nodig zijn en schat het totaal in op bijna 45 m3 spullen. De verhuizing zelf willen ze in 2 dagen doen. 1 dag alles pakken en demonteren (dan slapen we een nachtje bij Pa en Ma, heb ik net even overlegd ;-)), de andere dag verhuizen.

De kinderen zijn een beetje ziek. Vooral Roan heeft het te pakken. Veel hoesten en heel verkouden. Lenci begint juist weer een  beetje op te knappen. 
En ik zit in dubio of ik Roan's haar moet knippen. Ik vind het hartstikke leuk staan met alle krulletjes, maar ik krijg meer en meer te horen dat mensen denken dat hij een meisje is. Zelfs die verhuizer gisteren dacht dat hij een meisje was (en hij was nog wel opa van 6 kleinkinderen, dus hij zou toch wel iets van verschil tussen jongens en meisje moeten zien).

En zo worden mijn dagen gevuld. Veel spelen en doen met de kinderen. Het hele huis doorlopen met Lenci, want die heeft inmiddels in de gaten hoe leuk ze dat vindt. Verbaasd staan over hoeveel Lenci eet: zowel 's morgens als 's middags 2 zelfgebakken boterhammen (en die zijn aardig groot) en 's avonds meer dan een potje. Roan corrigeren, want die zit echt in de peuterpuberteit. Roan voorlezen (vooral uit het boekje over Sinterklaas). Lachen om Roan's nadoen van mijn taalgebruik, zo is Mark-Jörg laatst de hoek in gestuurd en hoor ik regelmatig uit zijn mond dat ik het zat ben dat hij huilt om niks. Verder telefoontjes plegen, mensen ontvangen (verhuizer, straks een taxateur etc.), boodschappen doen, huishouden doen, e-mailtjes lezen, stressen omdat ik nog minder dan 2 weken heb voor het jubileum van mijn ouders en ik nog wel wat moet doen daarvoor, overal rondsnuffelen om dingen te vinden voor het nieuwe huis (zo heb ik bij de Kwantum een staande lamp gezien die past bij onze andere lampen) etc. etc. etc.

Ik moet er niet aan denken om geen thuisblijfmoeder te zijn en dan alle bovenstaande dingen te moeten doen, naast betaalde werkzaamheden. Pfff, nee hoor, laat mij maar lekker thuisblijfmoeder zijn met dit lekkere drukke schema.

Ah, voor ons huwelijksjubileum hoef je niks te doen hoor!! Jullie worden tijdens het feestje geacht hard aan het werk te gaan:-)
En verder zijn 't allemaal leuke dingen waar je lekker druk mee bent. Toch?!
En Roan die MJ in de hoek zet... Is ie verder gekomen dan wij:-p En jezelf in je kind horen... da's soms leuk, maar niet altijd:-)

Ma/Engeltje () (link) - 17 November '05 - 14:48

Tja mam, u moet maar lekker afwachten wat ik allemaal voor jullie aan het doen ben.....hihi.

En ja, het zijn allemaal leuke dingen waar ik mee bezig ben. Zo af en toe schiet ik in de stress, maar dat is meer omdat het voor mijn gevoel dan niet snel genoeg gaat en alles tegen lijkt te zitten, maar 99% van de tijd vind ik het heerlijk om zo lekker bezig te kunnen zijn. Heerlijk om allemaal dingetjes te regelen en uit te zoeken voor het nieuwe huis!!

Annelies () - 17 November '05 - 15:32

Hello! Very interesting and professional site.

micheal () (link) - 14 Maart '06 - 10:14

Hi there! Your site is cool!

carole () (link) - 18 Maart '06 - 16:49


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 47 - 49 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 44 - 42 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 49 - 49 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 52 - 44 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 43 - 51 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 178 - 53 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 52 - 42 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 57 - 55 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 54 - 58 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 45 - 51 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)