back to weblogSinterklaas!


Zoals door Annelies reeds belooft hier een stukje over de aankomst van onzer aller (nou ja, bijna aller) vriend, Sinterklaas.

Vorige week zaterdag kwam de goedheilig man aan in Meppel (nadat hij natuurlijk eerst in Nederland aangekomen was ;-)) Nadat we 's morgens eerst in een razend tempo alle boodschappen gedaan hadden en daarna in een vliegende vaart het eten naar binnen gestouwt hadden was het zover: we gingen Sinterklaas begroeten!

Nadat we de deur uit en op weg gegaan gegaan waren keken Annelies en ik elkaar aan. Waar moeten we eigenlijk heen??? Kleine miscalculatie: we waren er allebei vanuit gegaan dat de ander wel wist waar de Sint aan land zou komen. Ik dacht dat Annelies het wel in een huis aan huis blaadje had gelezen, en Annelies dacht dat ik het wel onthouden zou hebben van alle aankondigingsborden waar ik Roan en Annelies al ruim een week op wees ;-)....

Maar goed, niet getreurd, gewoon op goed geluk doorlopen en zoals verwacht werden we binnen no-time opgenomen in een grote stoet mensen met opgewonden kleine kinderen. Overal om je heen vielen woorden als 'stoomboot' 'Zwarte Piet' 'Sinterklaas' en 'Pepernoten'. We bevonden ons dus in goed gezeldschap.

Al snel kwamen er grote getalen mensen (dachten we op dat moment) inzicht langs het water (helaas zonder dranghekken langs het water, dus menig ouder moest continu zijn kroost in de gaten houden). De menigte groeide gestaag door terwijl Annelies en ik aan Roan uitlegden wat er gebeuren ging. We hadden ervoor gekozen aan de overkant van de aankomstplek te kijken aangezien aan de overkant de mensenmassa zo groot was dat de kids daar niets door zouden kunnen zien. Gestaag groeide de mensenmassa aan totdat het werkelijk zwart zag van de kleine kinderen aan de waterkant kijkend totdat de Sint aankwam, van de ouders lettend op hun kroost en hier en daar bejaarden met hun rollators kinderen aan de kant of bijna het water in duwend om maar de beste plekjes te hebben (ondertussen vast uitroepende 'die jeugd van tegenwoordig....')

Ondanks al mijn dappere pogingen om te vertellen wat er ging gebeuren en ondanks het feit dat hij inmiddels al 'Sint Klaas' en 'Zwart Piet' zei leek hij, logischer wijs, nog niet echt te begrijpen wat dat was. Een stoomboot met Sinterklaas.

Opeens ging in de verte de brug open en kwamen daar de 2(!) boten van Sinterklaas de bocht om varen. Allemaal Zwarte Pieten zaten op die boten en op de eerste zat natuurlijk Sinterklaas! Ineens leefde Roan helemaal op. Wat een mooi gezicht! Twee boten!! hij raakte er niet over uitgesproken, misschien waren de figuren van Sinterklaas en zwarte Piet toch íets te ver weg?

Snel waren de Sint en zijn pieten voor ons niet meer te zien en we besloten verder te gaan. Niet veel verder reed er nét een auto weg (uit een parkeervak) langs de route waar de Sint zou rijden. Die plek was gewoon voor ons bedoelt! Wij snel erin en tien seconden later (en vele mensen) was ook dat plekje weer volledig bezet... Na even gewacht te hebben kwam er een stoet aan. Eerst Muziek Pieten die mooie Sinterklaas liedjes speelden, en daarachter..... Pepernoot pieten!! Roan kreeg na een tijdje bedelen van zijn papa de eerste lading binnen. Even voorzichtig proeven en toen: die smaak kende hij, dat was LEKKER!!!! Smullen!!!!! Papa wist wat hem te doen stond en bedelde ijverig door. Tijdens het actieve bedelen van papa kreeg onze charmeur Lenci het gedaan dat ze ook een pepernoot kreeg van een piet! Die werd stevig in haar knuisje geknepen en vrolijk zwaaiend werd Piet uitgeleide gedaan. Nadat Roan een flinke oogst van een piet had gekregen die nog even had staan 'spelen' met Roan merkte ik tot mijn schrik dat ongemerkt voor Roan Sinterklaas voorbij gereden was. En ik kreeg het niet voor elkaar om Roan op de Sint te wijzen met al die pieten in de buurt ;-) Roan had alleen oog voor Zwarte Piet.

Toen de stoet voorbij getrokken was gingen we naar het plein waar de officiele inhaal zou plaatsvinden. En om een lang verhaal kort te maken, na ANDERHALF UUR!!! (gelukkig wel gevuld met muziek en pieten die van de Meppeler Toren naar beneden kwamen ab-seilen) kwam de goedheiligman eindelijk aan. En Roan? Die zat op mijn nek om over al de mensen heen te kunnen kijken. 'Zwart Piet' riep hij enthousiast als hij weer een piet zag. Plots werd het stil en toen ineens: 'Sint Klaas!!' Elke keer mijn beschrijving naar boven roepen hoe hij eruit zag en waar hij was had zijn vruchten afgeworpen. Roan herkende hem en was door het dolle heen!!!

Toen was het inmiddels de hoogste tijd om Lenci borstvoeding te gaan geven en zijn we maar wat lekkers gaan eten en drinken bij de V&D waar Lenci heerlijk kon drinken. En het gesprek aldaar? Wat Roan betreft ging dat maar over een ding: Sint Klaas en Zwart Piet!

O ja, voor wie het zich afvroeg wat is er gebeurt met die pepernoot van Lenci?: Die heeft ze heerlijk opgeslobbert, en sindsdien zijn de pepernoten niet veilig voor Lenci. In de buurt is in haar mond en sabbelen (en kwijlen ;-)) maar...

Ten slotte: Als Roan en mama nu de stad in gaan is het bij vrijwel elke etalage raak: Zwart Piet!!! en soms Sint Klaas!!!! en als ie ze in de smiezen krijgt: Peepnoot!!!!

Ja, een heerlijke tijd breekt aan! Mmmm, heerlijke tijd:-(
Een schande vind ik het, dat je je kinderen indoctrineert met het geloof in een schijn heilige:-)
Maar desalniettemin, dankdank voor je enthousiaste verhaal. Dat was even mee genieten!

Ma/Engeltje () (link) - 19 November '05 - 22:29

Leuk verhaal.
Heerlijk dat Roan er zo enthousiast over is. Sinterklaas is gewon het leukste feest wat bestaat en het is fijn dat hij dat van jullie mee krijgt. Geniet maar van Sint Klaas en Zwart Piet!! Met zo'n stimulerende grote broer kan volgend jaa D.V. Lenci het ook zeggen - wedden?

(O)mamma - 20 November '05 - 19:16

Je hebt natuurlijk helemaal gelijk hoor oma Klaske, dat het Sinterklaas feest een heel leuk feest is... Maar dan moet je niet op die dag geboren zijn:-(

Ma/Engeltje () (link) - 20 November '05 - 21:12

Ik kan het me goed voorstellen dat je er niet blij van wordt, als je op de dag zelf geboren bent.
Maar ja, voor mij is het ook het mooiste feest van het jaar en gelukkig schijnt Roan er wat dat betreft ook zo over te denken!
Ik wou, dat ik er bij was geweest!!

Toffe tante Marjolein - 21 November '05 - 08:53


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 47 - 50 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 44 - 42 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 50 - 49 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 55 - 44 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 44 - 52 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 178 - 53 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 54 - 43 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 58 - 57 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 56 - 59 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 46 - 53 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)