back to weblogover snotneuzen en rochelhoestjes


De afgelopen dagen zijn we hier in huis allemaal geveld geweest door een hardnekkig verkoudheidsvirus. De een snottert wat meer en de ander hoest voornamelijk, maar uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde.
De kinderen waren vorige week al bezig. Zaterdag werd Mark-Jörg wakker met keelpijn en veel hoesten en ik met traanverkoudheid. Zondag was het allemaal nog erger en heeft MJ gelukkig zich voornamelijk over de kinderen ontfermd zodat ik even flink kon uitzieken (als ik traanverkouden ben kan ik helemaal geen licht verdragen aan mijn ogen en tranen ze regelmatig. Ik kan dan echt niet gewoon functioneren en heb het liefst de hele dag mijn ogen dicht (ik krijg ze ook gewoon niet open, hoe hard ik mijn best ook doe) en dan is het een beetje lastig om de kinderen te verzorgen ;-) Het enige moment van de dag dat ik mijn ogen kan open houden is als ik onder de douche sta).

Maandag is Mark-Jörg naar het werk gegaan met neusspray en de belofte dat hij goed zou drinken en ik heb mezelf de dag doorgeworsteld met m'n zonnebril op en de gordijnen dicht. Gelukkig ging het al beter dan zondag. Om de kinderen nog even gewoon in de ogen te kunnen kijken ben ik 's middags met ze onder de douche gestapt. En dinsdag was het bij mij over. Althans, de traanverkoudheid is over. Ik ben nog wel een beetje verkouden en ik krijg nu ook last van mijn keel, maar ik kan weer gewoon functioneren. Ik kan de kinderen weer gewoon verzorgen en het huishouden op orde houden. Mark-Jörg is ook weer aan de beterende hand, hoest al een stuk minder en voelt zich ook weer goed. Roan is ook alweer bijna beter. Hij hoest ook amper nog en maakt lekker misbruik van zijn ziek-zijn. Dat gilt hij ineens: ikke ziek, hand, hand.  En dan moeten we zijn hand vasthouden. Hij snottert nog wel en hij heeft nog wel meer aandacht dan anders nodig. Bovendien is hij erg eisend en dwingend en zijn goede manieren zijn tijdelijk op de reservebank gezet (dus alle Kole-familieleden zijn alvast gewaarschuwd voor a.s. vrijdag ;-)), maar hij voelt zich al wel beter.
Alleen Lenci nog. Ze is ook iets later begonnen dan Roan, maar zij snottert nu erg veel, hoewel het vandaag behoorlijk loopt en minder verstopt zit en daarnaast heeft ze een echte slijmhoest. Zij mag helaas natuurlijk minder medicijnen dan de rest, maar zij krijgt als het goed is inmiddels volop anti-stoffen via de borstvoeding binnen.  En ze is even vrolijk als altijd. Constant kruipen, spelen, kletsen etc. etc.

Wel grappig om die verschillen te zien. Mark en Roan zijn vooral begonnen met hoesten en daarna pas snotteren. Lenci en ik zijn begonnen met snotteren en begonnen daarna te hoesten. Daarnaast eten Mark en Roan veel minder, tot niks, als ze ziek zijn, terwijl Lenci en ik juist evenveel of zelfs meer gaan eten dan.

Maar goed, het lijkt dus allemaal weer wat op te knappen. In ieder geval zijn we genoeg opgeknapt om vrijdag (als mijn ouders 40 jaar getrouwd zijn) gewoon van de partij te zijn en heerlijk te kunnen genieten. Nu alleen nog een paar dingetjes doen voor vrijdag....aahhhh, nog maar 2 daagjes en de afgelopen dagen geen tijd er voor gehad.....(onder andere door ziekte, maar gisteren zijn we namelijk ook naar Hardenberg geweest om een badkamer uit te zoeken en behang en verf te bestellen, maar daar vertellen we een andere keer over).

Oh ja, de poes, Lucky, heeft blaasontsteking. Morgenochtend kan ik bellen voor de uitslag van het urineonderzoek.

Als jullie nu eens allemaal, stuk voor stuk, inclusief huisdieren, allemaal tegelijk een kuurtje zouden krijgen, misschien dat je dan deze viezeneuzencirkel kunt doorbreken, want jullie blijven op deze manier aan de gang:-) Als de een weer een beetje beter is wordt hij/zij weer aangestoken door degene die hij/zij daarvoor heeft aangestoken... Als je me tenminste nog kunt volgen.
En tegen traanverkoudheid bestaat maar één medicijn: KEFIR! ;-) Ben je er voor eens en voor altijd vanaf. Al bij het Reformwinkeltje gevraagd of ze het daar verkopen?

Ma/Engeltje () (link) - 23 November '05 - 23:47

Ik voel me spontaan een stuk beter!
Heb het hele weekend koppijn gehad van dat lekkere weer buiten en daar wordt je ook niet blij van.
Maar als ik dit zo lees, had het nog veel erger gekunt.
Bedankt Annelies voor deze post!!!

Toffe tante Marjolein - 28 November '05 - 09:30

Follow your dreams, you can reach your goals.

Chuke () (link) - 14 Maart '06 - 10:15

Very interesting & professional site. You done great work.

naomi () (link) - 19 Maart '06 - 12:00


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 47 - 50 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 44 - 42 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 50 - 49 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 55 - 44 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 44 - 52 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 178 - 53 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 54 - 43 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 58 - 57 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 56 - 59 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 46 - 53 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)