back to weblogRobijn


Ja ja, eindelijk dan toch een logje van mij over het Robijnen huwelijksfeest van pa en ma.
Ik zal het wel kort houden, want op 2 andere webloggen zijn er ook enthousiaste verhalen over geschreven met prachtige foto's erbij.
Op mama's site (let op: beide woorden verwijzen naar een ander log) en Joëlle's site staan hun ervaringen.

Onze ervaringen: het was geweldig. We hebben er enorm van genoten!

Uiteraard hebben wij ons uiterste best gedaan om op tijd te komen, want met 2 jonge kinderen vinden we dat nog wel eens moeilijk, maar we waren er ruim een kwartier van te voren en zelfs pa en ma waren er nog niet.
Na het "bruidspaar" druppelde de rest ook binnen en hebben we heerlijk gesmuld van thee met gebak. Ondertussen hebben we onze cadeaus gegeven, die uitgebreid beschreven staan op het weblog van mijn moeder. Het kwartetspel wat ik heb gemaakt viel heel goed in de smaak, dus dat maakt alle frustraties van achter mijn broers aanzitten voor foto's helemaal goed ;-)
Ach, zo erg was het niet hoor; een week voor het feest had ik alle foto's per email binnen en hoefden ze alleen nog afgedrukt worden en het spel nog gemaakt worden....

Vervolgens was het tijd om creatief te worden. De groep werd in tweeen gesplitst, waarna 1 deel ging pottenbakken en de andere kaarsenmaken. MJ en Roan gingen kaarsenmaken en ik en Lenci gingen pottenbakken. Althans, ik ben wezen pottenbakken en Lenci heeft heerlijk bij mij op de arm gekeken naar de anderen. We konden maar 1 per keer, dus we hadden alle tijd om te kijken naar de creaties van de anderen. Toen ik aan de beurt was werd er gelijk van alle kanten geroepen dat ik een hekel heb aan vieze handen dus heeft onze "juf" maar eens stevig mijn bovenarmen vast gegrepen met haar vieze handen, haha.  Maar jammer genoeg voor iedereen die het leuk vind om mij te zien griezelen: ik vond het helemaal niet zo erg. Met 2 kinderen ben ik inmiddels al heel wat gewend en bovendien voelde het lang niet zo vies als ik had verwacht. Ik vond het zelfs leuk om te doen! Over 3 weken is mijn waxinelichtjehouder klaar en ik ben erg benieuwd.

Tijd voor een sapje met wat lekkers. Lenci even boterhammetje eten en vervolgens in haar campingbedje om even te slapen. En dat deed ze. 2 uur lang heeft ze geslapen. Mark-Jörg heeft in eerste instantie op haar gepast, daarna mama en ik als laatste. Maar eerst heb ik kaarsen gemaakt. 2 schitterende paarse kaarsen. En hoewel ik het pottenbakken dus leuk vond, vond ik dit echt geweldig om te doen. Zowel MJ als ik denken erover hier nog een cursus in te volgen. (MJ heeft trouwens 2 groene en Roan 2 rode kaarsen gemaakt.)
Toen die klaar waren was ik net op tijd om Mark-Jörg te zien pottenbakken, die als 1 van de weinige de bol klei kon centreren (schijnt heel moeilijk te zijn, lukte mij ook niet). Ondertussen zat Roan aan de tafel te kleien met tante banaan (Annette).

Wederom tijd voor een sapje en gefrituurde hapjes. Nog eventjes de kleintjes met de handen in de klei (uiteindelijk zijn alle kleinkinderen geweest, hoewel in eerste instantie alleen Roan en Lenci zouden, omdat zij niks zelf konden maken met het pottenbakken ;-)) en dan etenstijd.

Het steengrillen was heerlijk. Mark en ik zaten helemaal op een hoek, dus wij hadden een hele schaal met vlees voor onszelf en die is bijna helemaal op gegaan.....
Roan heeft helaas niet zoveel gegeten, maar die zat ook al helemaal vol met bananesnoepjes ;-)
Daarna nog even ijs en toen kregen we een prachtig cadeau van pa en ma voor elk gezin.  Een door ma zelf gekleide waxinebol met kaarsjes en aansteker. Hij heeft gelijk dezelfde  avond gebrand en we genieten er nu  vrijwel elke avond van.

En wie waren de laatste die naar huis gingen?? Op pa en ma na dan deze keer. Wij. Met een half uurtje waren we thuis en hebben we de kinderen in bed gelegd. 2 zeer vermoeide kinderen die zich uitstekend hebben vermaakt de hele dag. Roan heeft constant met Arnold en Jochum gespeeld. Ook kreeg hij genoeg aandacht van de meiden en wist hij feilloos oma en tante banaan te vinden ;-)
Lenci heeft weinig gespeeld, maar genoot van het vastgehouden worden. En dan zie je duidelijk het verschil tussen haar en
Roan op die leeftijd, want zij vond het prima als iemand anders haar oppakte. Tuurlijk wilde ze regelmatig naar haar ouders, maar ook bij bijvoorbeeld Joukje of Annette op de arm vond ze het prima.

Wat het leukste was aan deze dag? Zien hoe pa en ma genoten!
Hoe blij ze waren met de aanwezigheid van alle kinderen en kleinkinderen. Hoe fijn het was om zo met z'n allen bezig te zijn. Want tijdens het pottenbakken en kaarsenmaken is er wat afgekletst. Het is geen moment stil geweest. Dan weer een praatje met die, dan wie met die. Geweldig!!
En pa en ma hebben deze fantastische dag ook volledig verdiend. Want ze zijn 2 geweldig ouders waar ik met hart en ziel van houd en ik ben dolblij dat het mijn ouders zijn!

En wat is het bijzonder dat 2 mensen na 40 jaar huwelijk nog steeds bij elkaar zijn en nog steeds veel van elkaar houden.

Tot slot nog 1 foto die ik van mama's log heb gejat

familie

Hebben wij je dat niet geleerd??? Gij zult niet jatten!! :-p

Ma/Engeltje () (link) - 30 November '05 - 23:22

Hihi, die regel zal er wel tussendoor geschoten zijn dan.......;-)

Annelies () - 1 December '05 - 13:38

Hé, op die foto zit copyright!! Da's DIEFSTAL!! Mijn advocaat belt binnenkort met jullie advocaat.... :-)

Jochum - 2 December '05 - 19:30

Maar hoe wil je bewijzen dat het jouw foto is? Je staat er zelf op, dus wie heeft 'm dan genomen?

Ma/Engeltje () (link) - 2 December '05 - 20:43

@Jochum: tegen de tijd dat jouw advocaat tijd heeft gehad om de onze te bellen, zijn wij allang verhuisd en dan sturen we jullie gewoon geen verhuiskaartje ;-)
Zie ons dan maar te vinden........

Annelies () - 2 December '05 - 20:45

Noemt Roan Annete nu tante banaan? Grappig!!
Erg leuk om te lezen hoe jullie het die dag gehad hebben.
Lijkt me echt een leuke dag te zijn geweest!

Toffe tante Marjolein - 3 December '05 - 10:25


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 47 - 49 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 44 - 42 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 49 - 49 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 52 - 44 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 43 - 51 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 178 - 53 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 52 - 42 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 57 - 55 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 54 - 58 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 45 - 51 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)