back to weblogUpdate Pavor Nocturnus


Aangezien we merken dat er best vaak mensen op ons log komen naar aanleiding van woord pavor nocturnus wat ze hebben ingetikt in Google leek het ons een goed idee er een update over te schrijven. Als we anderen daarmee kunnen helpen is het maar een kleine moeite nietwaar?!
Roan heeft nog steeds last van nachtangst, maar wij hebben ermee leren omgaan en we hebben een paar handvaten gevonden waardoor het makkelijker wordt om hem eruit te halen.
De eerste keer heeft hij een ruime maand er last van gehad. Elke nacht weer opnieuw en we waren echt helemaal kapot. Nu heeft hij het bij vlagen, soms een week achterelkaar, dan weer een tijd niet.  Het hangt samen met een aantal zaken overdag:
1. Hoeveel hij 's avonds eet bij het avondeten.
    Mijn moeder zei dat we hem 's avonds suiker moesten geven, omdat het een tekort aan suiker zou zijn. Dat is het bij Roan dus niet,
    want al geef je hem een kilo suiker, dan nog krijgt hij aanvallen, maar het speelt wel degelijk mee. Als hij 's avonds niks eet, is de
    kans op een aanval groter en zijn de aanvallen heviger.
2. Of hij tussen de middag slaapt.
    Slaapt hij niet, dan is de kans op een aanval groter en zijn de aanvallen heviger, maar ook hiervoor geldt, als hij wel slaapt tussen de
    middag kan hij 's nachts nog steeds een aanval krijgen.

Daarnaast hebben we een aantal dingen gemerkt die het ons en hem makkelijker maken om uit een aanval te komen.
In veel literatuur staat dat je niks voor het kind kan doen en je het kind het beste in bed kan laten liggen. Wij hebben gemerkt dat het wel degelijk helpt om hem uit bed te halen. In eerste instantie nemen we hem altijd op schoot op zijn eigen kamer en praten we hardop tegen hem. Vertellen hem waar hij is, bij wie hij op schoot zit en als we kunnen verstaan wat hij zelf zegt praten we daarin mee. Als dit niet helpt nemen we hem mee naar onze slaapkamer, waar altijd een lichtje brand als we nog niet slapen en daar blijven we hardop tegen hem praten. Dit is bij ons de snelste manier om hem weer rustig te krijgen en na een minuut of 5 reageert hij dan vaak op de vraag of hij weer naar zijn eigen bedje wil.

En nu maar wachten tot hij 12 is en erover heen is gegroeid ;-)

Heftig hoor! Maar ja, gelukkig is het niet meer zo structureel....
En wordt Lenci er eigenlijk wakker van of slaapt het mokkel overal doorheen??

Toffe tante Marjolein - 16 Januari '06 - 08:31

Tja of Lenci wakker wordt hangt er een beetje vanaf. Als ze licht slaapt omdat ze bijvoorbeeld verkouden is, dan wordt ze er wakker van. Als ze normaal slaapt, dan maft ze overal doorheen.
Gisteravond bijvoorbeeld heeft ze er niks van gemerkt en dat terwijl Roan behoorlijk aan het krijsen was.
Afgelopen week was ze heel erg verkouden en werd ze elke keer als Roan begon ook wakker. Dus dan zat ik boven met 2 huilende kinderen, terwijl manlief op z'n werk is....das best lastig kan ik je vertellen.
Maar goed, over het algemeen heeft ze er helemaal geen last van, net zoals Roan geen last van haar heeft. Ze zijn helemaal aan elkaar gewend.

Annelies () - 16 Januari '06 - 10:29

Wat vervelend, dat je in je eentje met twee huilende kinderen hebt gezeten. Maar wel prettig, dat ze er onder normale omstandigheden geen last van heeft. Is voor jullie natuurlijk ook wel zo prettig!

Toffe tante Marjolein - 19 Januari '06 - 18:45

Hey man...sorry I missed the party.

velma () (link) - 14 Maart '06 - 10:17

Hey man...sorry I missed the party.

jerrie () (link) - 18 Maart '06 - 19:47

Julli ehebben het probleem nu met je kinderen.Ik word deze maand 50 en het begint me de keel uit te hangen.Ik heb het de eerste keer gehad op 15 jarige leeftijd. De laatste 16 jaar is he tveel verslechterd.Ook elke keer als er iets draadloos bijkomt verslechterd het.Ligt het daar aan?? Als kind had ik 2 katten thuis,kan het daarom zijn dat ik het toen niet zo uitgesproken had? 16 jaar geleden stierf mijn laatstse kat!!

Ik heb al een hersenscan laten doen,prima in orde.Nu ben ik sedert een week bij de neuroloog en hij heeft me inderdaad medicijnen.Tot nu toe hielp d eerste dag toen ik ze nam,nu vind ik het nog erger geworden.Ik ben ook niet van plan om die medicijnen te blijven nemen!! Men moet de oorzaak vinden en die aanpakken.Als iemand dus DE oplossing gevonden heeft,laat mij dat heel snel weten AUB .Mijn man slaapt ook niet meer,want ik schreeuw! Vlieg he tbrd uit! Soms krijgt hij wel eens een slag of stoot.
Het zijn pure angstdromen en meestal rond hetzelfde thema.Soms herinnner ik ze soms niet.

succes bij het vinden hoor.

[drikaatje] () - 10 September '09 - 10:59


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)