back to weblogLekker naar buiten?


Het weer was mooi vandaag, de sneeuw was voor het grootste gedeelte weg, dus de stoep was weer begaanbaar. Lenci is bijna 3 weken oud. En ik ben bijna even lang niet naar buiten geweest. Dus leek het mij een goed idee vandaag eens de stap te wagen en lekker met de 2 kinderen een blokje te gaan lopen.

Het was me even een geregel ;-) Onderstel van de kinderwagen naar beneden slepen. Kinderwagenbak erin. Roan schoenen en jas aan, Lenci jasje aan en mutsje op. Ikzelf schoenen en jas aan. En klaar waren we. Roan was al helemaal enthousiast, want hij gaat de laatste tijd ook niet veel naar buiten. Hooguit in het weekend met z'n vader boodschappen doen.
Heerlijk die buitenlucht, heerlijk die zon op je gezicht. 't Was misschien een beetje koud, maar ach, we waren goed warm ingepakt. Roan liep keurig aan mijn hand, wilde zo af en toe los lopen, maar luisterde goed. Lenci was van te voren aan het huilen, maar was eenmaal buiten echt aan het genieten, viel zelfs in slaap op den duur. Lekker even naar de brievenbus gelopen, Roan postte keurig de 3 felicitatiekaarten voor vriendinnen die in de weken na mij een kind hebben gekregen. Werd nog even aangesproken door een oudere dame, die mijn beide kinderen bewonderde.  Toen weer op weg naar huis, via een iets langere route. Roan stapte blijmoedig in elke sneeuwhoop die hij tegenkwam. En vervolgens waren we weer thuis.

Hartstikke lekker, zul je zeggen. Heeft je vast goed gedaan, even zo'n wandelingetje. En ja, het heeft me absoluut goed gedaan. Heerlijk om weer even buiten te zijn. Heerlijk om met 2 kinderen te kunnen wandelen.
MAAR, thuisgekomen ben ik zeker een half uur bezig geweest om alle hondenpoep van de kinderwagenwielen af te krijgen. En dan ben ik nog om 90% van alle hondenpoep heengelopen. Helaas zie je altijd ergens wel een hoopje over het hoofd, wanhopig proberend de kinderwagen, je zoon en jezelf om alle troep heen te sturen. Belachelijk hoeveel hondeneigenaren hun hond gewoon op de stoep laten poepen. Nog geen halve meter verder is een stukje grasveld. En ik kan thuisgekomen mijn uiterste best doen om alles weer schoon te krijgen. Nee, dat gedeelte van de wandeling was niet leuk. Ik snap weer waarom er zoveel moeders met kinderwagen over de straat lopen bij ons. Het is dat ik dat met Roan liever niet doe, dus ik zal de komende tijd druk bezig zijn om wanhopig te proberen de kinderwagen, mijn zoon en mezelf om alle vieze hopen heen te sturen. JAK!

Tsja, dat is zeker goor.

Ach je kent m'n oplossing ;-)

Ik hoop dat je de volgende keer niet zoveel last hebt...

Mark-Jörg () (link) - 10 Maart '05 - 21:15

Als dat bij jullie altijd zo is, die poep op de stoep, ja dan is dat heel erg goor!!!
En ook hier lag de voorbije dagen veel poep op de stoep, viel ons op. Er ligt zelfs poep vlak voor de garagedeur, dus dat is echt even uitkijken om er niet in te trappen en vervolgens je auto vol poep te krijgen ;-(
Maar...... heb inmiddels ook ontdekt dat de sneeuw de oorzaak was/is van die vele poep en zelfs dat het niet eens alleen maar hondenpoep is maar ook kattenpoep... ;-)
Die beestjes waren namelijk allemaal een beetje de weg kwijt door de sneeuw, die al een normale plekjes verstopt had, en dus deden ze het op plekken waar ze het normaliter nooit doen...
Nee nee, die van ons doen dat niet. Die willen nu eenmaal met hun gat in de bosjes zitten... En dus zie je nu, nu de sneeuw grotendeels weer weg is, soms op vreemde hoogte drolletjes hangen ;-))
Maar goed, een paar dagen regen, en dan gaat het met die drolletjes net als met de sneeuw, het verdwijnt als sneeuw voor de zon;-)!

En die oplossing van MJ wil ik niet eens hóren!!!
Trouwens, waarom moest jij dat onderstel van boven slepen??
Had híj die niet allang voor je beneden neer moeten zetten, voor het geval je op het idee zou komen om te gaan wandelen met je koters?;-)

Mama/Omi () (link) - 11 Maart '05 - 10:36

Wij vinden het erg gezellig dat wij door de moderne mogelijkheden kunnen en mogen meegenieten van het wel en wee van onze kleinkinderen en achter kleinkinderen. Ja, Annelies. het is allemaal even wennen maar mamma Klaske jouw moeder en vergeet je Oma niet die op een bepaald moment voor v i e r van die peuters moest zorgen. En nu wij wat ouder zijn geworden heb ik-en dat zegt opa-veel bewodering voor wat Oma in het verleden heeft gepresteerd.Bij een volgende gelegenheid praten wij verder.

Opa en Oma H () - 11 Maart '05 - 12:21


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)