back to weblogWe zijn er weer.....


Hallo allemaal,

We zijn weer online! Tegenwoordig via @Home in plaats van Demon en draadloos (tenminste, bijna. Helaas is de batterij van de laptop een beetje brak, dus die moet wel aan het stroom).
Maar we zijn er weer. En we wonen in Hardenberg!! 't Is nog niet allemaal klaar. Er staan nog her en der dozen (vooral op zolder en op onze slaapkamer) en er moet nog van alles opgehangen worden. Daar hebben we nog wel even de tijd voor. Mark-Jörg heeft nog een ruime week vrij en de dozen hoeven pas over ruim 3 weken terug naar het verhuisbedrijf.
Het zijn een paar hectische dagen geweest en we hebben nu geen puf om alles uitgebreid op te schrijven, dus we houden het bij een korte samenvatting. Maandag is dus alles ingepakt. Er kwamen 4 gezellige jongens 's ochtends om 8 uur en snel en efficient hebben ze alles ingepakt en in de vrachtwagen gestopt. Het paste net niet allemaal, maar gelukkig hadden ze nog een klein bestelbusje bij zich. Om 4 uur zat alles in kannen en kruiken (hoewel ze tegenwoordig kartonnen dozen gebruiken ;-)). Nog even met de kinderen door het lege huis gelopen en elke kamer 'dag' gezegd. Daarna met tranen in de ogen naar Heerenveen gereden om daar heerlijk tot rust te komen bij pa en ma.

De volgende morgen waren ze om half 9 in Hardenberg en werd alles in snel tempo weer uitgeladen en door Mark-Jörg naar de juiste plaats gedirigeert. Heel af en toe ging er iets fout. Ik had bijvoorbeeld alle dozen op Roan's kamer uitgepakt, maar ik was geen kleren van hem tegengekomen. Maar die doos heb ik vandaag op onze slaapkamer teruggevonden. Daarnaast hebben ze een plafonière gemold, wat ook niet erg is, want de lamp die we daar hebben hangen past toch niet in de plafonière (we hebben een dag/nachtlamp, die dus 2 standen heeft. Gewoon licht en heel erg gedimt licht. Ideaal voor MJ's nachtdiensten als ik naar de kinderen moet en niks kan zien als het donker is) Er zitten een paar zwarte vegen op de bank en ik moet nog even proberen met vanish die eraf te krijgen. En sommige opgehangen tekeningen zijn van de muur afgescheurd en zijn daardoor een beetje kapot. Zeker van de tekening die in onze slaapkamer hing (een door mij geschilderde versie van "ik droomde eens en zie ik liep") is behoorlijk beschadigd, maar ja, emotionele schade wordt niet vergoed ;-). Verder de hele dag uitgepakt samen met ma en toen pa en ma naar huis gingen was de keuken bijna leeg. Mark-Jörg is dinsdagavond nog naar Meppel geweest om de katten en de cavia's op te halen en in de tussentijd heb ik de keuken helemaal leeg gemaakt.

Woensdag een groot gedeelte van de dozen in de huiskamer leeggehaald. Er staan nu alleen nog dozen waar ophangdingen in zitten, zoals de klok en de eettafellamp. En er staat nog wat spul wat nog naar boven moet.

Donderdag was een enorme pechdag. Eerst ging 's ochtends de droger kapot. De aandrijfriem was geknapt en de trommel had behoorlijk speling dus uiteindelijk hebben we besloten een nieuwe te kopen. Konden we niet echt gebruiken die extra kostenpost, maar goed. Daarna ging pa's boormachine kapot, omdat we probeerden wat op te hangen aan de muur, maar deze muren zijn (in tegenstelling tot het schuimrubber wat in Meppel muur heette) van hard beton. En als klap op de vuurpijl belde de makelaar uit Meppel dat de overdracht van de volgende dag (Anjelierstraat) niet doorging, omdat de kopende partij de hypotheek niet rond had. De notaris had hem net gebeld. Er was een probleem tussen de financieel adviseur van de koper en de SNS bank. Alle kosten die wij nu extra maken mogen we verhalen op de koper. Al met al dus een echte pechdag. Pluspuntje was wel dat Kees en Klaske zo vriendelijk waren om het huis in Meppel schoon te maken en de sleutel vervolgens naar de makelaar te brengen, zodat wij er verder geen omkijken meer naar hadden. Ideaal!

Vandaag ging alles weer een stuk beter. De droger werd om half 1 gebracht (omdat we zo'n pech hadden en een droger met 2 kleine kinderen heel hard nodig is, kon ie vandaag bezorgd worden ipv dinsdag), we kregen een rekening van E&R (montage badkamer) die hoger was dan afgesproken en daar heb ik achteraan gebeld. Ik kreeg de baas zelf aan de lijn die onredelijk boos werd, zijn eigen bedrijf afkraakte en beweerde dat het bedrijf niet werkte en uiteindelijk bakzeil haalde en zei dat we de extra kosten niet hoefden te betalen. De makelaar heeft gebeld dat de koper zei dat de passage nu woensdag zal plaatsvinden. Hij wil het uiteraard eerst van de notaris zelf horen, maar er is dus goede hoop dat alles volgende week in orde komt. Enige kleine probleem is dat we volgende week woensdag naar de tandarts moeten en we zijn niet van plan om dat af te zeggen.

Morgen komt pa langs om van alles op te hangen en ons huis nog mooier en bewoonbaarder te maken.
De kamers van de kinderen zijn inmiddels doos-loos. Onze kamer schiet ook op. De zolder komt ook nog wel. De woonkamer wordt absoluut schitterend! We krijgen heel veel leefruimte, waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Trouwens de kinderen doen het ook prima. Ze zijn uiteraard wel onwennig en worden een beetje onrustig door alle troep die er nu nog is. Maar we merken dat ze vandaag (nu er een hoop troep weg is uit de woonkamer en wij ook wat meer tijd voor ze hebben) zich een stuk beter voelen. Ze huilden en dreinden een stuk minder dan de afgelopen dagen. En er werd zelfs weer geschaterd. Dat zal de komende tijd alleen maar meer worden. Ze hebben nu gewoon iets meer aandacht nodig en wij proberen ze dat ook te geven. Maar zolang wij maar in de buurt zijn voelen ze zich veilig en kunnen ze genieten.

Dit was het voor nu. Foto's komen nog wel. Verwacht niet teveel nieuws van ons de komende tijd. We hebben het druk genoeg met allerlei dingen.

Een dikke knuffel van,
Mark-Jörg, Roan, Lenci en Annelies O ja, we hebben ook weer e-mail.

We zijn te bereiken op f a m - m e i j e r 1 @ h o m e . n l (maar dan zonder de spaties, en hij is gecorrigeerd: deze doet het!)

We gaan nog proberen een ander e-mail adres te ritselen wat iets mooier is dan deze, maar in ieder geval zijn we weer te bereiken....

Mark-Jörg () (link) - 27 Januari '06 - 23:54

Niets van gemerkt dat jullie niet meer bereikbaar waren :-)
Trouwens, e-maladres klopt niet! Er mist iets :-)

Mama/omi () (link) - 28 Januari '06 - 15:07

Ha lieverds,

Succes met alles verder uitpakken. Ik vind dat jullie cht 'n supermooi huis hebben en hoop dat jullie er erg gelukkig zullen worden :-)

Dikke knuffel,

Juweel ;-)

Joëlle (link) - 28 Januari '06 - 20:53

Een vervolg van het uitpakken kunnen je vinden op mijn weblog.

Mama/omi () (link) - 28 Januari '06 - 23:38

I am here to say hello and you have a great site!

jay () (link) - 17 Maart '06 - 08:17

This is the coolest La Cocina.

Chuke () (link) - 19 Maart '06 - 18:44


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)