back to weblogEen dag niet gespuugd is een dag niet geleefd??


Eerder schreef ik over de spuugproblemen van Lenci. En wat ik eraan probeerde te doen. Ik schreef ook dat ik het de rest van de week zou blijven proberen om te kijken of het "resetten" aan zou slaan. Nu zijn we bijna een week verder, dus tijd voor een update.

Tja, de vraag is natuurlijk of ik wel eerlijk moet zijn over hoe het gaat, want stel dat ik nu ongeluk over ons afroep. Niet dat ik bijgelovig ben, maar je weet maar nooit ;-)

Vooruit dan maar, de waarheid. In ons geval is een dag niet gespuugd een topdag. En we hebben nu al 4 topdagen achter elkaar!!
Het is dus aangeslagen. Mijn borsten hebben zich aangepast aan de hoeveelheid die Lenci wil eten. Ook hebben we het boeren ingevoerd met een heel streng regime. Dat houdt in dat ze verplicht 1 a 2 keer per voeding wordt afgekoppeld om te boeren. Over het algemeen is mevrouwtje het daar niet mee eens. Dus krijgt ze dan een rood hoofd, trekt haar allerkwaadste gezicht, haalt diep adem, spant al haar spieren aan en zet het toch op een krijsen. Temperament heeft ze wel. Maar goed, streng als ik ben, krijg ik er altijd wel een boer uit, waar je u tegen zegt.  Of zoals mijn moeder zegt: geef die boer een stoel!

Dinsdag om 19.15 was de laatste voeding waarbij ze de halve maaltijd eruit gooide. Sindsdien drinkt ze fantastisch. Af en toe lijkt het alsof er toch iets terug gaat komen, maar tot nu toe blijft alles erin. Heerlijk. Ik krijg echt weer vertrouwen in de borstvoeding en ik zie nu zeker weer gebeuren dat ze, net als haar broer, een jaar borstvoeding gaat krijgen (als ze dat zelf wil uiteraard). Ik kijk weer uit naar de voedingen (behalve dan de nachtvoedingen, aangezien ik nog wel zittend voed en dat doet een beetje pijn in m'n rug). En ik geniet van m'n beide kinderen.

Roan vindt de borstvoeding iets minder bah. Hij kan zich volgens mij nog steeds niet voorstellen dat iemand het wil eten, maar in plaats van wijzen en hard bah roepen, helpt hij nu door voor een voeding m'n bh proberen los te maken.

Naast de voedingen gaat het verder ook uitstekend met Lenci. Ze is nu eigenlijk na elke maaltijd overdag een tijdje wakker. Roan vindt het heerlijk om haar te knuffelen. We zullen proberen daar foto's van te maken.

En verder blijven we hopen dat het voeden goed gaat en ik hoop dat jullie met ons meehopen....

Hier wordt er in ieder geval vurig met je mee gehoopt!! Had al alle tovertrucs geoefend, maar niet één leek me de goeie. Heb je niet een rugsteun voor in bed, die je 's nachts kunt gebruiken? Zodat je toch een beetje steun in je rug hebt? Want ik ben allergisch voor zere ruggen ;-) Moet toch iets op te verzinnen zijn?!!

En dat boeren... Geen idee van wie ze dát heeft ;-). Niet van mij! Dat weet ik zeker!

Die foto's, daar kijken we alle dagend smachtend naar uit.

En 'k Ben echt blij voor je dat er een einde aan het gespuug is gekomen. Houden zo!

Mama/Omi () (link) - 12 Maart '05 - 21:26

Fijn dat het advies van je deskundige-op-afstand aanslaat. Het klonk heel plausibel toen je het me vorige week vertelde en het is heerlijk dat het ook inderdaad werkt.
Op zich is dat spugen natuurlijk niet erg, dat zei je zelf al: ze geeft gewoon terug wat ze teveel heeft gedronken. Maar het is zo frustrerend en je wordt er toch onrustig van.
Wij hopen natuurlijk ook voor jullie dat het goed blijft gaan, maar waarom zou het niet? Als zo'n kleintje eenmaal het goede ritme te pakken heeft, en als de combinatie moederborst - babymondje goed zit, dan blijft het meestal goed gaan. Onze lieve Heer heeft dat toch maar prachtig uitgevonden.
Blijf maar fijn genieten van die intieme momenten tussen jou en je baby, en het is fijn dat Roan er zo goed op reageert. Hij voelt zich duidelijk niet buitengesloten.
Gefeliciteerd met deze fijne berichten!

(o)mammaKlaske () - 13 Maart '05 - 10:42

Met veel belangstelling weer kennis genomene. O en O beiden in de werkkamer om te lezen. Opmerking van Oma: Fijn dat het allemaal zo goed gaat en dat Roan zo gezellig reageert. Hopen met jullie de beide Oma's en natuurlijk ook de Opa's dat het zo goed zal blijven gaan. Geniet met elkaar van deze kleinen. En genieten van de groten met elkaar natuurlijk ook. Veel liefs en groeten van ons beiden zich noemende Opa en OmaH

Opa en Oma H () - 13 Maart '05 - 14:22


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)