back to weblogRaichu


Gisternacht is Raichu overleden. Al een paar maanden had hij een doffe vacht, maar de afgelopen week ging het ineens heel snel bergafwaarts. Hij hield gewoon op met eten en toen wij de kooi zondag verschoonden was hij al één en al skelet. We hebben nog geprobeerd met lekker hooi en groente om hem weer aan het eten te krijgen, maar helaas. Lulu heeft de hele dag bij hem gezeten en toen MJ Raichu aan het eind van de dag eruit heeft gehaald moest hij Lulu echt aan de kant schuiven. Gelukkig eet Lulu inmiddels wel weer, want we hadden de indruk dat ze die dag niets gegeten heeft. Ook heeft Lulu die nacht (toen Raichu is doodgegaan) heel hard en heel hoog gepiept. Grappig om te merken hoe sociaal gevoelig cavia's zijn.
Nu maar hopen dat Lulu zich niet te eenzaam gaan voelen, want ze is tot nu toe altijd andere cavia's gewend. Voor zover ik weet heeft ze alleen de eerste 2 weken toen wij haar kregen alleen heeft gezeten. Raichu was toen namelijk nog herstellende van een castratie, aangezien het mooie cavia meisje wat ik jaren geleden gekocht heb, bij Annette's vrouwelijk cavia's ineens zijn ware aard liet zien. Ik kreeg toen een hilarisch telefoontje van Annette dat Raichu ineens 2 balletjes en een piemeltje tevoorschijn toverde en als een gek achter de dames aanging.....

Raichu is 6 jaar geworden.

Ach, da's nou jammer. En best wel emotioneel. Hoe reageerde Roan erop?
Weet je dat cavia's heel vatbaar zijn voor verkoudheid? En daar ontbreekt het niet aan bij jullie, momenteel. Hebben jullie 'm in de tuin begraven? Of lukt dat nu even niet?

Ettje/Engeltje () (link) - 2 Maart '06 - 12:38

Wat vervelend!! Maar 6 is al een respectabele leeftijd voor een cavia denk ik of niet?

Toffe tante Marjolein - 3 Maart '06 - 13:55

Wat verdrietig!
Maar zes jaar is inderdaad, zoals Marjolein al schreef, een zeer respectabele leeftijd voor een cavia. Dat maakt het niet minder jammer natuurlijk, maar het geeft wel aan dat hij een goed leven heeft gehad bij jullie.

(O)Mamma - 3 Maart '06 - 16:12

Wat sneu zeg voor jullie allemaal en voor Lulu natuurlijk. Nog een goedbedoelde tip: als je een cavia erbij koop omdat je Lulu sneu vindt koop dan geen meisje. Dames onder elkaar zijn haaibaaien. En als je een jongetje neemt heb je er dus snel een heleboel. (je weet wel dat van die bloemetjes en bijtjes). Sterkte voor jullie en ik weet zeker dat Raichu het hartstikke goed heeft gehad bij jullie!

Annette () - 3 Maart '06 - 19:36

@ Omi: Roan was toen al een beetje ziek en reageerde er redelijk gelaten op. Wel heeft hij Raichu nog even gezien en er een stukje keukenpapier overheen gelegd. En ietsje later zei hij dat hij er best wel verdrietig om was.
Gezien de hardheid van de grond hebben we hem in de groen container begraven, keurig in een doosje.

Ja, het is best wel emotioneel. Zeker omdat we hem zo zagen aftakelen in 1 week tijd. Maar goed, daardoor waren we er wel een beetje op voorbereid. Kan best zijn hoor dat het een verkoudheidje van 1 van ons was.

Annelies () - 4 Maart '06 - 13:38

@ marjolein en (o) mamma: 6 is inderdaad al behoorlijk op leeftijd voor een cavia. We zagen dat zijn vacht al een tijdje wat minder mooi was en aan meer dingen was te merken dat hij ouder werd. Dus we zullen inderdaad wel iets goeds hebben gedaan dat hij het zo 'n tijd heeft uitgehouden ;-)

Annelies () - 4 Maart '06 - 13:43

@ Annette: bloemetjes? bijtjes? Leg uit......:-P
Maar goed, een dame kan er dus niet bij en een heer zouden we eerst moeten laten castreren. pffff, lastig, want dat laatste kost ook weer geld.
Eerst maar eens zien hoe het verder gaat met Lulu alleen.
Maar jij hebt toch ook meerdere vrouwtjes bij elkaar?

Annelies () - 4 Maart '06 - 13:46

@ Annelies: Ik had meerdere vrouwtjes bij elkaar maar dat was hommeles. Toen kreeg ik dus het advies om een gecastreerde beer erbij te zetten. Dat heb ik gedaan en vanaf toen waren de dames rustig. Staat Lulu niet op de slaapkamer van Roan?
Als je haar beneden in de woonkamer zet, heeft ze in principe toch gezelschap genoeg. Alleen boven is misschien wel wat sneu. Li

Annette () - 4 Maart '06 - 14:26

A very nice website !! Very well Done !!!

Suse () (link) - 14 Maart '06 - 10:20

It looks like you really had a nice time.

Marta () (link) - 19 Maart '06 - 00:01


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)