back to weblogLichaamsgewicht


Door drukte heb ik de afgelopen dagen weinig tijd gehad om iets nieuws te schrijven, maar er is toch nog iets wat ik graag wil delen met de trouwe lezers van het log.

Afgelopen maandag ben ik met Lenci naar het inloopspreekuur van het consultatiebureau geweest. Niet dat ik me ergens zorgen om maakte, maar Mark en ik wilden gewoon even weten of Lenci goed gegroeid was (in verband met de inmiddels niet meer bestaande spuugproblemen).
De laatste keer dat ze gewogen was, was maandag 2 weken geleden. Toen was ze 3520 gram (ze was toen 1 week en 3 dagen oud, haar geboortegewicht was 3250). 2 weken na die laatste weging was ze 4080 gram. Dat betekent dus 560 gram aangekomen in 2 weken tijd!! Dat is bovengemiddeld, ze gaan uit van 100 a 200 gram per week wat baby's over het algemeen aankomen. Ons meissie doet het dus uitstekend.
En als we het dan toch over lichaamsgewicht hebben: toen Roan de laatste keer op onze weegschaal stond was hij 11 kilo (ergens tussen 1 dag oud en anderhalf jaar ga je over van grammen op kilo's ;-)) Dus hij groeit ook als kool. Met de volgende kinderbijslag gaan we maar eens grotere kleding voor hem aanschaffen.
Mijn eigen gewicht houd ik lekker geheim. Wel wil ik vertellen dat ik tijdens de zwangerschap net geen 10 kilo was aangekomen en inmiddels 12 kilo ben afgevallen, dus dat gaat ook prima, als je bedenkt dat ik nog maar 3 1/2 week geleden bevallen ben en nog even moet wachten tot ik echt buikspieroefeningen etc. mag gaan doen.
En Mark, die houd lekker alles geheim.....;-)

Goed hoor! Fijn nieuws.
En je hoeft inderdaad niet alles te vertellen - een béétje privacy mag best, zelfs met een weblog.
Hoe dan ook: gefeliciteerd met zulke gezonde kinderen. En ook fijn dat het met Annelies zelf duidelijk goed gaat. Blijf jezelf in acht nemen hoor! Je kent mijn stokpaardje: 'je zit nog in je kraamtijd'. Maar gelukkig heb je een man die als dat nodig is desnoods de halve nacht beneden zit met een huilende baby zodat mamma kan slapen. Jullie zijn een goed team - dat is fijn om te merken.
Houen zo!!!!!!!!!!!

(o)mammaK () - 17 Maart '05 - 16:45

Ah, dat is fijn om te lezen, dat ze gewoon lekker gegroeid is in de voorbije weken, en dat ondanks het spugen..
Wat zeg ik? Gewoon gegroeid? Een hele boel gegroeid;-)
Alle reden om nog meer je bezorgdheid te laten varen, en er lekker van te genieten.

En dat jij zoveel bent afgevallen... Ook fijn toch!
En MJ? Die is gewoon alleen maar aangekomen sinds hij met jou getrouwd is ;-)
volgens mij.

Wat een verschil hè? Het tussen het gewicht van Roan en Lenci. Hij jij ook dat die vreemde gewaarwording toen je na Lenci hem optilde, dat hij opeens héél zwaar voelde? Terwijl je dat daarvoor, voor Lenci geboren was, niet zo ervoer?

Ik heb me daar elke keer weer door laten verrassen als de volgende baby er was ;-)

Mama/Omi () (link) - 17 Maart '05 - 23:35

Oma vraagt mij julliete laten weten dat ookwij verheugd zijn dat het met de kinderen,Roan en Lnci zo goed gaat. Gistern hoorden we dat er binnenkort een doopfeest is. Wij hopen aanwezig te zijn en verheugen ons bij voorbaat. Houden ons aanbevolen voor een "plaatje"van het wonderkind. Want Annelie, Lenci is toch het mooiste kind van de wereld tesamen met haar broertje Roan. Veel lieve groeten van ons beiden zich noemende O en O H

Opa en Oma H () - 18 Maart '05 - 10:39

Ik ben inderdaad totaal niet meer bezorgd of ze wel goed groeit! Ze doet het uitstekend en daar geniet ik van. Gisteravond lag ze ook heerlijk wakker te zijn naast mij in bed (gelukkig kwam ze om 23.00 voor voeding, dus toen ging ze lekker slapen) en heb ik lekker met haar liggen knuffelen, terwijl zij aan het kirren was.
En ja, Roan is een enorme zwaargewicht vergeleken bij Lenci. Ik brak bijna mijn rug toen ik hem voor het eerst weer optilde na Lenci ;-)
Het verschil tussen die 2 is helemaal goed te voelen als ik ze beiden in m'n armen heb, dan sta ik echt helemaal scheef....

Wat die opmerking over Mark betreft......daarover houd ik wijselijk mijn mond ;-)

Annelies () - 18 Maart '05 - 12:50

Grrrrrrr....

Mark-Jörg.

Mark-Jorg () (link) - 18 Maart '05 - 13:11


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)