back to weblogVerslag van een ravage!


Zoals vele mensen reeds doorgebeld hadden afgelopen zaterdag (of zelfs op haar weblog  had geplaatst) is er zaterdag een patiënt het ziekenhuis waar ik werk ingereden.

De patiënt was bij de huisartsenpost geweest voor buikklachten en wou daarmee opgenomen worden. De huisarts zag daar geen reden toe en weigerde hem te verwijzen naar de spoed eisende hulp. Toen de man agressief werd is hij door medewerkers van het ziekenhuis verwijderd. De man is toen zo boos geworden dat hij in de auto van zijn moeder gestapt en het ziekenhuis ingereden is. Hij kon worden overmeesterd door medewerkers van het ziekenhuis en is door de politie ingerekend. Hij bleek onder invloed van alcohol. Aldus het officiële politiebericht.

De ravage bij de ingang valt nog wel mee. In verband met het lekkere weer was de draaideur uit gezet en in schuifdeurstand gezet. Zijn kleine autootje is precies door die schuifdeuren heen naar binnen gereden. Helaas had hij daarbij wel zo'n vaart dat de deuren niet konden openen voor de auto die zijn kapot gereden.

Deze idioot (zoals ik hem verder maar zal noemen, want dat is hij in mijn ogen) is vervolgens door de hal heen gereden, een spelende peuter op 30 cm na geraakt, de moeder van deze peuter met nog minder marge gemist. Vervolgens heeft hij een volgende schuifdeur eruit gereden (deze is echt compleet kapot, inclusief omlijsting en aparatuur en is dus helemaal verwijderd (groot gapend gat in de muur en plafond)). Daar reed hij langs de wachtkamer van de SEH alvorens zich stuk te rijden tegen een deurpost van een röntgen kamer. Een van de dienstdoende specialisten (van wie ik het verhaal hier neerschrijf) moest rennen voor haar leven en kon gelukkig de auto voorblijven doordat deze zich klem reed.

Twee verpleegkundigen van de SEH hebben de man vervolgens overmeesterd en vastgehouden tot de politie een paar minuten later de man overnam.

Hij is in verzekerde bewaring gesteld en aangehouden voor poging tot doodslag.

Tot zover een spectaculair verhaal van de SEH.

-----

Nou, wat een gedoe zeg! En wat een geluk dat het zo goed is afgelopen. Stel je voor dat hij die peuter had geraakt ofzo.... Spoort niet, kan niet anders! Hopelijk wordt hij zwaar gestraft, maar dat zal wel weer tegen vallen in Nederland....

Toffe tante Marjolein - 28 Maart '06 - 10:00

Inderdaad: een enorme ravage. Ik zie het voor me.
Er waren beslist een heleboel beschermengelen in het ziekenhuis aanwezig - anders was het vast niet zo goed afgelopen. Nu is het gelukkig alleen materiële ravage.
Is die man -behalve 'in verzekerde bewaring gesteld'- ook nog opgenomen, of was zijn snelheid bij het rammen van het winkeltje inmiddels zo afgenomen dat hij zelf niet gewond is? Hoe dan ook: een hele toestand.
Wat me overigens opvalt: nooit iets van Hardenberg gehoord, en nu jullie er wonen haalt het ineens de landelijke pers. Zou daar verband tussen zijn?

(O)Mamma - 28 Maart '06 - 11:04


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)