back to weblog2 eraf 1 erbij


Dat is nog eens een cryptische titel.......

Waarvan zou er nou 2 af kunnen zijn???

Van de borstvoeding.
De afgelopen weken viel het ons op dat Lenci om sommige borstvoeding niet meer echt vroeg (eigenlijk vraagt ze alleen om die van 's ochtends vroeg) en toen we het op een ochtend druk hadden en we om half 12 tot de conclusie kwamen dat Lenci geen borstvoeding had gehad om half 11, besloten we (ik met pijn in mijn hart, maar ook wel met een beetje opluchting) om die van half 11 af te schaffen. Zo af en toe komt ze nog wel naar me toe en roept: borst borst terwijl ze aan m'n shirt trekt, maar dat is meer gewoonte dan behoefte. In plaats daarvan krijgt ze nu een bekertje drinken. Liever drinkt ze mijn kopje thee mee, dus vervangend vocht krijgt ze wel ;-)
Vervolgens had ik haar een weekje geleden op schoot 's avonds en was alles klaar voor haar om te drinken, maar ze deed het niet. Ze ging weer van schoot af en speelde lekker verder. Tja, wat moet je dan.... die voeding heeft ze dus zelf afgeschaft.

Nog 2 te gaan dus. Die van 's ochtends vroeg en die van 's middags half 3. Om die laatste vraagt ze ook lang niet altijd, maar ik kan het nog niet over mijn hart verkrijgen daarmee op te houden. Ze drinkt namelijk nog wel gulzig als ik em aanbied. Daarnaast zitten er nog een heleboel goede afweerstoffen in. En het is ook een kwestie van loslaten hè. Het is zo gezellig en knus als ze aan het drinken is. Zo helemaal nog mijn kleine meid. Uiteindelijk zal ze ook hiermee ophouden, maar voorlopig nog even niet :-) 

En dan die ene erbij. Nee ma, wees gerust, u hoeft niet te schrikken ;-) Dit gaat om dat logje waar ik al eerder over schreef dat we er straks misschien 3 hadden. Gisteren kreeg ik een pakketje van onze internetprovider. Met een 3e router!!! Dus nu moeten we gaan beslissen wat we ermee doen. MJ is bang dat als we het aan hen melden dat ze gaan controleren en ontdekken dat we er 3 hebben. Als we em houden moeten we er ook rekening mee houden dat ze er eventueel achter komen. Hoe langer het duurt hoe onwaarschijnlijker dat is natuurlijk en voorlopig hebben we toch geen 2e of 3e router nodig. Maar uitdelen aan anderen kan dus niet voor het geval we ze terug moeten sturen. Als we op den duur een nieuwe computer hebben is het wel handig dat we nog zo'n pakket hebben, dus ik denk dat we voorlopig maar even afwachten....

Wat een dilemma's!
Inderdaad: loslaten van je kind is niet altijd even simpel en dat begint bij het loslaten van de borstvoeding. Gelukkig gaat het bij jou op een heel natuurlijke manier: Lenci geeft aan het zo langzamerhand niet meer nodig te hebben. Dat is toch prachtig? Zo gaat het zonder dwang en dat is voor beiden goed. Ik snap wel dat je er wat weemoedig van wordt hoor, maar je zult merken dat het ook bij jou een natuurlijk verlopend proces zal zijn. Op een dag vergeet je het een keer, en dan nog een keer, en dan is het afgerond. Het is heerlijk dat je je kinderen zo lang en zo goed hebt kunnen voeden. Roan en Lenci hebben wat dat betreft een prima basis.
Wat betreft die '1 erbij': ik heb geen seconde gedacht aan wat jij suggereert. Jullie zouden dat nooit via de weblog laten weten.......
En wat betreft die router: geen idee waar het over gaat, dus laat ik daar maar niets over schrijven. Alles zou nergens op slaan.
Geniet nog maar lekker van de twee voedingen die er nog zijn en laat het verder allemaal maar gewoon gebeuren.

(O)Mamma - 30 Maart '06 - 16:42

Heb me heilig voorgenomen om niet meer te schrikken :-) Dus maak je maar geen zorgen om mij.
Viel me dinsdag al op dat je Lenci vroeg of ze wilde. En ja, toen wilde ze. Lijkt me een prima manier om het zo te doen.
En dat loslaten, ja, dat is best even slikken, maar 't hoort er gewoon bij. Elke keer een beetje meer!
't Is nu eenmaal niet anders. En bovendien is het maar goed ook, want je moet er toch niet aan denken dat ze tot je tachtste 'borst' zou willen? :-)

En die router, gewoon bewaren, en afwachten tot ze het bij @home zelf ontdekken :-)

Mama/omi () (link) - 30 Maart '06 - 19:12

Laat ik maar sowieso mijn mond houden over loslaten, heb daar geen ervaring mee... Mijn paardjes hoef ik lekker nooit los te laten en kinderen moet je eerst hebben voor er wat los te laten valt ;) Voorlopig nog maar niet.
Die router is wel spannend!!! Ben benieuwd of ze het merken, ik vermoed van niet.
Aan de andere kant is het misschien niet heel verstandig om het er zo openlijk en uitgebreid op internet over te hebben, helemaal op een internet wat je dankzij @home hebt ;)

Toffe tante Marjolein - 30 Maart '06 - 20:46

Wat een slimme reactie van Marjolein! Zo ver had ik nog niet doorgedacht, maar ze heeft wel gelijk.........

(O)Mamma - 30 Maart '06 - 21:56

Euh, ik heb het over onze internetprovider. Marjolein noemt de naam..........

En bovendien ken ik mijn ex-collega's goed genoeg om te weten dat ze wel iets beters te doen hebben dan het internet afspeuren naar logs over hen. Zij hebben het over wat ze in het weekend gedaan hebben, hoeveel ze gedronken hebben en ze maken afspraken om 's avonds online te gaan gamen met elkaar......
En bovendien, zij maken een fout, wij zijn niet verplicht om te melden dat ze ons iets meer geven dan de bedoeling is.

Annelies () - 30 Maart '06 - 22:39

Reactie op Annelies: Moreel wel. Meld de leverancier dat je er intussen 3 hebt gekregen. Dat er 2 binnen 14 dagen retour gehaald kunnen worden. Dat je daarna je vrij voelt om een `ander` er gelukkig mee te maken. DE MORAAL RIDDER

Arnold Kole () - 2 April '06 - 15:02

@ Arnold: Dus u vind dat ik eerlijk moet zijn.... hmmm..... moraal het goede moet doen...... hmmm...... ik zal er eens over nadenken.
Misschien is dit inderdaad wel de meest makkelijke oplossing. Het probleem weer bij hen terug leggen. Goed idee!

Annelies () - 5 April '06 - 10:26


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)