back to weblogKoekjes bakken


Vandaag heb ik maar eens de stoute schoenen aangetrokken en heb ik koekjesdeeg gemaakt. Vervolgens met de kinderen op de grond vormpjes uitgestoken in het deeg en daarna lekker in de oven gebakken. Oh, wat was Roan trots toen hij een zelfgemaakt koekje op at. Hij heeft het in geuren en kleuren aan zijn papa verteld! Aangezien er niemand in huis was om er foto's van te maken zullen die moeten wachten tot we het overdoen als Mark-Jörg thuis is. Misschien dat we dan ook wat minder harde koekjes hebben, want bakken met een heteluchtoven ben ik nog niet helemaal gewend ;-) De kunst van het bakken in de heteluchtoven is: iets lagere temperatuur dan aangegeven en iets korter.
Zit er trouwen bij jou niet de keuze mogelijkheid op om zonder hete lucht te bakken, dus gewoon de stand elektrische oven? Ik kan kiezen tussen: boven- óf onder warmte, tussen boven- én onderwarmte (dan heb je gewoon een elektrische over) of hetelucht boven of/en onder. Nou ja en dan nog gril enzo...

Mama/omi () (link) - 31 Maart '06 - 00:20

Volgens mij kan je de heteluchtstand er wel afhalen, maar ik vind de gebruiksaanwijzing nogal ingewikkeld. We hebben 3 gebruiksaanwijzigingen voor de kookplaat en oven. En ze zeggen alle 3 verschillende dingen. Maar ik zal ze binnenkort nog wel eens doorworstelen.
Ik heb het volgens mij wel een keer geprobeerd om te heteluchtstand eraf te halen, maar toen duurde het opwarmen van de oven bijna 2x zo lang en ik vind al dat een elektrische oven erg langzaam opwarmt.

Annelies () - 31 Maart '06 - 13:19

Raar hoor, drie verschillende gebruiksaanwijzingen. Dat maakt het niet gemakkelijker. Maar goed, als het niet lukt om zonder hetelucht te bakken kun je dus de regel aanhouden, iets lager en iets minder lang. Dan moet het ook lukken.

Mama/omi () (link) - 31 Maart '06 - 13:49

Als ik de laatste twee logjes lees krijg ik de indruk dat Annelies een echte keukenprinses aan het worden is. Leuk hoor, en lekker natuurlijk.
Wat betreft de hetelucht-oven: ik heb er ook nog steeds moeite mee. Mij is juist steeds verteld dat de temeratuur iets hoger moet en dat alles iets langer in de oven moet staan. En de ene keer lukt het wel, de andere niet. Maar goed - als het dan een keer wél lukt is de voldoening des te groter.
En wat een schitterende foto's van de kinderen in de tuin!

(O)Mamma - 1 April '06 - 19:48

Even een nieuwsgierige vraag van mij, hebben jullie de vormpjes gebruikt die met sinterklaas gegeven zijn (of een verjaardag kan ook, twijfeltwijfel).
Gewoon even interesse tonen, verder geen achterliggende dingen hoor!! ;)

Toffe tante Marjolein - 2 April '06 - 16:14

@ Marjolein: nee dit zijn niet die vormpjes. Die zijn iets te klein voor de kids om echte mooie koekjes mee te kunnen maken. Ik vraag me zelfs af of het koekjesdeeg wat ik had geschikt is voor die vormpjes. Het was namelijk vrij kleverig deeg en het plakte al aan alle kanten vast aan deze vorm. Het was een kubusachtige vorm met een hartje, een vierkantje, een rondje, een schoppen, een klaver, een ruiten. Geloof ik, kan zijn dat ik een vormpje fout heb, maar het idee is duidelijk ;-)

Annelies () - 5 April '06 - 10:38

GRRRRRRRRRRRRRRRR............

Toffe tante Marjolein - 5 April '06 - 13:53

Het trucje van elke kok is om een kopje water in de heteluchtoven te plaatsen zodat niets meer uitdroogt, waarvan akte!

Kok - 31 December '09 - 00:22


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)