back to weblogUit eten


Zaterdagavond zijn Mark-Jörg en ik voor het eerst in ruim een jaar met z'n tweetjes uit eten geweest.

Kees en Klaske kwamen langs om hun tom tom weer op te halen en hadden voorgesteld dat ze gelijk zouden blijven oppassen. Dat aanbod hebben wij met beide handen aangenomen, aangezien de laatste keer ongeveer een maand voor Lenci's geboorte was.

Dus gingen Mark-Jörg en ik opgetut en wel met de auto richting chinees. Het was er erg druk, maar er was nog wel een romantisch plaatsje voor ons in een hoekje bij het raam. Mark-Jörg was in een avontuurlijke bui en stelde voor een speciaal menu te doen waarbij we 2 voorgerechten zouden krijgen en dan het hoofdmenu, samengesteld door de chef. Gelukkig konden we bij de serveerster aangeven dat we er geen vis in wilden en verder zou de chef een menu maken van wat hij in de keuken aanwezig had (onze interpretatie: de chef kijkt naar de restjes die andere klanten hebben overgelaten en flanst daar wat van inelkaar ;-)).

Het eerste voorgerecht was 2 kleine lamskoteletjes. Spontaan zag ik een traantje in m'n cola met schijfje citroen vallen (komt uit een lied van Herman van Veen waarin een lammetje wordt geslacht en als het lammetje wordt opgediend valt er een traantje in de wijn, onderwijl hoor je zachtjes de melodie van de Here is mijn herder). Maar goed, het smaakte wel goed.

Daarna kregen we ossenhaassoep met mega grote champignons. Soep op zich was heerlijk, maar de champignons vond ik sponzig en sompig en verdwenen al snel in MJ's kopje ;-)

Het hoofdgerecht was bami met ossenhaas en groente, varkensreepjes met verse chilipeper en pekingeend met ananas. Tja, wat zal ik er van zeggen.... De ossenhaas was lekker, de varkensreepjes ook, vooral nadat we de chilipeper eruit hadden gevist en de pekingeend vond ik nergens naar smaken. Ik snap niet waarom mensen daar altijd zo lyrisch over doen. En ik vond het helemaal niks dat Mark-Jörg vervolgens ook nog vertelde dat er op de kinderboerderij een pekingeend rondloopt (nu dus niet meer ;-)). We hebben er ook nog een schaaltje satesaus bij gevraagd, omdat wij gewend zijn saus over de bami te hebben en dat was niet aanwezig.

Het toetje was een groot succes! Mark-Jörg had zijn standaard Dame Blanche en ik mijn standaard Banane Royale. Heerlijk!! Om te smullen!!!

Maar het allerfijnst was een hele avond met z'n tweetjes even eruit. Even een maaltijd zonder dat je eigen eten bijna koud is omdat je de borden van de kinderen eerst moet klaarmaken. Even een maaltijd zonder dat je amper met elkaar kunt praten omdat de kinderen constant aan het kletsen zijn of omdat je constant moet opletten of Lenci met haar vieze vingers niet aan Roan's haren gaat trekken. Of opletten dat Roan zijn eten niet zeer uitgebreid gaat analyseren door het op tafel te ontleden en vervolgens met z'n vingers gaat bewerken. Even een maaltijd waarbij je vervolgens niet een half uur bezig bent de kinderen weer enigzins toonbaar te maken. Maar een gezellige maaltijd, waarbij je aandacht aan elkaar kan geven, kunt genieten van elkaars gezelschap. Het was super gezellig!!

Nu kan ik zeker de komende 365 dagen er weer tegen om snoetjes te poetsen en eten uit haren en van de vloer te boenen. En genieten van als gezinnetje met z'n viertjes eten.
-----------------------------------------

We willen echt nog wel eerder dan 'over 365 dagen' oppassen hoor! Ik herinner me nog veel te goed hoe heerlijk het is om af en toe even samen te zijn. Hoeveel je ook van je kinderen houdt en hoeveel je ook van ze geniet, 'even zonder' is best een keer goed.
Dus als jullie er weer een keertje aan toe zijn: laat het maar gerust weten. Jullie hoeven niet te wachten tot het een keer toevallig zo uitkomt!!!

(O)Mamma - 18 April '06 - 16:23

En dat vertel je nu pas?!!!!!!! Leuk dat jullie zo'n fijne avond hadden met z'n tweetjes. En ach... dat sommige dingen niet jouw smaak waren... Kun je een volgende keer heel gemakkelijk oplossen door een pot appelmoes mee te nemen in je tas. Dan gewoon een klodder appelmoes er overheen en klaar is Annelies :-)(devil)

Ettje/Engeltje () (link) - 18 April '06 - 23:26

Fijn dat jullie er zo even tussenuit zijn geweest.
Volgens mij zijn er nog wel meer mensen die willen voorkomen dat jullie 365 dagen moeten wachten voor jullie volgende uitje.

Toffe tante Marjolein - 19 April '06 - 08:32

Geen idee hoor, of het nog 365 dagen duurt voor we weer met z'n tweetjes uit eten gaan, maar ik kan er nu weer minstens 365 dagen tegenaan! We merken al wel dat er genoeg oppasaanbod is, dus mochten we iemand nodig hebben dan horen jullie het wel.

@ Ettje: Hé das een idee!! Volgende keer gewoon een pot appelmoes mee. Het ergste is nog dat ik het ook wel eens gedaan heb, als we bij de MacDonalds gingen eten. Dan smokkelde ik zo'n heel klein potje appelmoes in mijn jakzak mee en die stond dan verstopt achter ons drinken. Dan zag tenminste niet de hele zaak het. Maar naar een chinees... nee, ik denk ook niet dat het smaakt met bami of nasi :-P

Annelies () - 19 April '06 - 21:43


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)