back to weblogBoos


Soms gebeuren er op een dag dingen waar je je ontzettend boos over kan maken. Willen jullie weten waar ik me gisteren boos over hebt gemaakt?

Zo niet, dan moet je nu ophouden met lezen ;-)

Ik word boos van belastingadviseurs die een maand nadat je alles hebt doorgestuurd bellen omdat ze nog niet eens met de aangifte zijn begonnen. Ik word boos van belastingsadviseurs die dan bellen met vraagjes die keurig op de brief staan die ik ze geschreven heb. Ik word boos van belastingadviseurs die het hebben overgenomen van hun voorganger, maar niet weten wat mijn sofinummer is. Ik word boos van belastingadviseurs die niet weten dat ze ook de VT en de heffingskorting moeten regelen ondanks dat we dat meerdere keren hebben aangegeven EN duidelijk in de brief hebben vermeld. Ik word boos van belastingadviseurs die niet weten of je reiskosten kan terugvragen, terwijl collega's van MJ het elk jaar doen.

Ik word boos van mensen uit het programma "jouw vrouw, mijn vrouw" die zo ongelooflijk kortzichtig zijn. Ik word boos van mensen die hun kinderen genesis 1 tot en met 7 laten overschrijven als ze niet doen wat hun gezegd wordt. Ik word boos van mensen die bij punkers denken dat het duivelsaanbidders zijn en vervolgens stomverbaasd zijn als die punkers gelovig blijken te zijn. Ik word boos van mensen die niet kunnen wachten tot hun kinderen het huis uit zijn, die hun leven uitzingen tot de kinderen eindelijk weg zijn, dat regelmatig tegen hun kinderen zeggen en hun ene kind hun slechte kind noemen, recht in het gezicht van die dochter. Ik word boos van ouders die, als hun 14-jarige dochter vraagt hoe oud je moet zijn om te mogen weglopen, zeggen: 14 jaar.

Ik word boos van mensen die de mattheus passion verwerken tot een disco nummer. Ik word boos dat die mensen dat niet doen om de boodschap ook naar een andere leeftijdsgroep te kunnen uitdragen, maar omdat ze een uitdaging willen, waarvan ze van te voren niet weten of het gaat lukken of niet. Het is spannend om zoiets te doen. Ik word boos van een televisieprogramma wat vervolgens zegt: en terwijl Jezus zijn einde nadert, wagen een aantal mensen nog een dansje op de vloer. Ten eerste al die opmerking en ten tweede dat er mensen op dansen. Je danst toch ook niet tijdens een stille tocht?

Zo dat moest me even allemaal van het hart! Dan maak ik me toch liever boos omdat Roan zijn oren vandaag niet werken. Dat kunnen we tenminste lekker afkussen en knuffelen.
------------------------------------------

Niet te lang boos blijven hoor! Dat kost je veel te veel energie en die kun je inderdaad beter gebruiken om met je kinderen te knuffelen.....

(O)Mamma - 18 April '06 - 16:26

Ja, soms heb je zo'n dag. Ede Staal zingt er een prachtige liedje over, dan ongeveer zo gaat: soms heb ik wel eens van die dagen, dan heeft het leven weinig zin. Je kunt me beter maar niets vragen, want ik ga overal tegenin. Tegen de honger en ellende, tegen het spatten van het bloed. Tegen de vraatzucht van die bende, die meent dat alles zomaar moet. Tegen de regelmaat en orde, die alles bij het oude laat. En tegen heel die brave horde, die 's avonds voor m'n ramen staat.
Dan wil ik vechten voor de vrede, dan laat ik mijn emoties gaan. Ik ben niet vatbaar meer voor rede, dan loop ik achter alles aan.
Dat is de dag der revolutie, dat is de dag van brand en bloed. Dat is de grote revolutie, watn wie niet goed doet slecht ontmoet.
Dan wordt ik wakker in je armen, dan denk ik: alles flauwekul. Dan wil ik me alleen maar warmen, zo worden plus en min weer nul!
(angel)

Ettje/Engeltje () (link) - 18 April '06 - 23:47

Wat een frustratie!!
Volgens mij moeten jij en Mark-Jorg er een keertje tussen uit!
Zal ik komen oppassen ;)

Toffe tante Marjolein - 19 April '06 - 08:35

@ Omi: Ja, das inderdaad precies hoe ik me voelde. Ede Staal heeft het goed uitgedrukt!

Annelies () - 19 April '06 - 21:39

%-) 't Is dan ook een heerlijk liedje om keihard te draaien als je je overal boos over loopt te maken! Dus mocht je ooit eens thuiskomen en dit staat keihard aan: wees dan gewaarschuwd![-(

Omi/Ma () (link) - 19 April '06 - 21:44


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)