back to weblogweer aan het koken geslagen


Nou ja, weer..., eigenlijk gaat dit logje voor de helft over die ene maaltijd waar ik nog altijd over zou loggen. Maar goed, er zit ook een nieuwe maaltijd bij.

De eerste maaltijd is dus van een paar weken geleden en ik zal eerst een aantal foto's laten zien:

ingredienten garam masala


garam masala

Dit was de garam masala. Een behoorlijk belangrijk ingrediënt voor de Kip Tikka Masala. Maar uiteraard nergens verkrijgbaar, dus via internet achter de ingrediënten gekomen (zijn zo'n 10 verschillende recepten voor) en het zelf maar gemaakt. Het ruikt heel sterk, maar ook erg lekker.

ingrediënten


ui


helpen


saus


kip


rijst


rijst met Kip Tikka Masala

En dit is de rest van het recept. Ik ga het alleen op verzoek met jullie delen want onze ervaringen vielen eigenlijk behoorlijk tegen. Het smaakte nergens naar en was alleen heel pittig (en dat terwijl we de rode peper eruit hadden gelaten). Verder werkte het behoorlijk op de nieren want we hebben de hele avond elke 5 minuten moeten plassen. Een plaspil is er niks bij ;-)

Maar goed, dit was dus een teleurstelling, maar we laten ons hierdoor niet uit het veld slaan. Met Pasen hebben we weer een heerlijke J.O. maaltijd gemaakt. Deze keer niet echt uit een kookboek. Het pasta recept kwam er wel uit, namelijk uit zijn nieuwste boek wat helemaal over Italiaans eten gaat, en dit pasta recept werkte een stuk beter dan het standaard recept wat MJ bij zijn pastamachine had gekregen.

Doordat Mark-Jörg spaghetti moest maken en ik met de saus bezig was zijn we eigenlijk een beetje vergeten om foto's te maken, maar degene die we hebben zijn zeker de moeite waard.

onze grote spaghettidraaier


kijk eens mama


draaien


ik weet niet of het goed te zien is, maar Roan draait dus aan de pastamachine en maakt dus de spaghetti! Mark-Jörg hoefde dus helemaal niet te helpen, hij kon het helemaal zelf en hij vond het geweldig om te doen. Oh, wat stond dat manneke te stralen, heerlijk!

De bolognesesaus die we erbij hadden was niet uit een kookboek, althans het staat ongetwijfeld in een van zijn kookboeken, want ik heb het van het televisieprogramma Oliver's Twist en daar is ook een kookboek van gemaakt. Het enige nadeel was dat hij in het programma niet echt hoeveelheden noemde. Ik wist alleen welke ingrediënten ik nodig had en niet welke hoeveelheden ;-) Dus ik heb maar iets gedaan :-p

Nadat de saus een uur in de oven had gestaan was ie klaar

bolognesesaus


De ingrediënten waren oa. ui, knoflook, gepelde tomaten, reepjes ontbijtspek, gehakt, zongedroogde tomaten (niet op azijnbasis), oregano, rode wijn (in ons geval druivensap) en rozemarijn. Ik weet niet of ik ze nu allemaal heb genoemd, maar geloof me, dit recept deel ik graag met mensen, want het was verrukkelijk!!

spaghetti bolognese


Dit was echt een bord spaghetti bolognese zoals je het bij de Italiaan krijgt. Volgens Mark is dit het lekkerste wat hij ooit heeft gegeten en ik moet ook zeggen dat er nog niet veel is geweest wat hieraan kan tippen. Dit was echte restaurantkwaliteit. We begonnen ook al gelijk te fantaseren dat we in de voortuin kleine tafeltjes en stoeltjes gaan neerzetten en dan in het toeristenseizoen deze maaltijd gingen verkopen ;-)

Helaas was het voor Roan te laat geworden, die had geen honger meer, maar Lenci heeft er enorm van gesmuld zoals de volgende foto laat zien.

smullen

We zijn dus weer helemaal op dreef. Alleen weten we niet of we volgende week er wel tijd voor hebben, want vrijdag arriveren de nieuwe graszoden en we zullen het weekend dus wel erg druk bezig zijn. Gelukkig is de tuin bijna omgespit, maar het moet ook nog egaal worden en de zoden nog gelegd worden. We vrezen dus dat we zondag geen tijd voor uitgebreid koken hebben. Uiteraard houden we jullie wel op de hoogte.
--------------------------------------

Schitterend om te zien hoe Roan zijn vader helpt met spaghetti maken, en zo mogelijk nog schitterender om te zien hoe Lenci helpt met opeten!
Het ziet er allemaal heerlijk uit - ik krijg er gewoon zin in..........

(O)mamma - 19 April '06 - 21:45

Kom maar een keer eten....

Mark-Jörg () - 19 April '06 - 22:09

JA, soms heb je dat, dan heb je door het klaarmaken al gegeten en gedronken. Had Roan dus misschien ook last van :-P
En sterkte en succes voor MJ bij 't leggen van de zoden! Reken maar dat het daarna mooi wordt in de tuin, en de temperaturen gaan ook omhoog, dus dat wordt genieten!

Omi/Ma () (link) - 20 April '06 - 22:51

GEWELDIG om te zien hoe Roan helpt met alles waar mee te helpen valt.
En Lenci, tja, een bad is het enige dat hier tegen helpt, vrees is ;-)

Toffe tante Marjolein - 21 April '06 - 10:00


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)