back to weblogBoef


Als Roan graag zijn bekertje gevuld wil hebben heeft hij tegenwoordig 2 manieren om dat aan te geven. De eerste is met zijn vrijwel lege beker naar een van ons toekomen, erop wijzen en zeggen: "Dat nou?"

De tweede manier is naar de keuken hollen, de koelkast open maken, het pak appelsap open maken en dat pak vervolgens uit de deur van de koelkast rukken (als dat lukt) om het vervolgens naar ons toe te brengen.
Ja, ons manneke heeft geleerd om de koelkast open te maken. In eerste instantie is dat leuk en zijn we apetrots op hem. In tweede instantie zijn we nog steeds trots, maar wordt het ook vermoeiend om telkens de koelkast weer op stand 4 te zetten in plaats van 7 en om telkens die bus slagroom van Roan af te pakken en weer terug te zetten. Helaas kan er geen slot op, want die speciale sloten zijn bedoeld voor koelkastdeuren waar je makkelijk bij kan en niet zoals die van ons, die helemaal weggemoffeld is in een hoekje.
Daarnaast was ik gisteren eventjes boven terwijl Mark aan het douchen was en toen ik de deur van de kamer naar de gang hoorde dacht ik dat het de poezen waren. Dat doen ze namelijk wel vaker, naar de klink springen. Ze krijgen em toch niet open, want die deur klemt. Maar die middag toen Mark even wat buiten deed en de deur achter zich had dichtgedaan, zag ik ineens tot mijn grote verbazing Roan op zijn tenen gaan staan, de deurklink vastpakken en naar beneden trekken. Met als gevolg dat de deur dus open was en hij op zijn sokken al bij Mark stond voor ik het in de gaten had. En zoals je al kunt raden: toen ik die ochtend de deur hoorde was dat ook Roan, aangezien hij vanochtend toen Mark naar boven ging, zonder problemen de klink beetpakte en naar beneden trok. Gelukkig krijgt hij die deur niet open, maar we komen zo langzamerhand in de fase dat de deurklinken moeten worden omgedraaid. Nu nog uitvogelen of dat wel bij alle deuren kan. Voor we het weten zit onze kleine boef ergens waar hij niet wezen mag.

En de kleine meid: die is intussen na vrijwel elke voeding even lekker wakker. Dan ligt ze in onze armen, of in de box, of in de wipstoel heerlijk om zich heen te kijken en geluidjes te maken. En de lachjes komen ook steeds vaker ;-)

Bij de meeste binnendeuren is het een kwestie van schroefje eruit halen en de kruk omhoog zetten... Of het met de kruk van de achterdeur ook kan??? Geen idee. Maar hoop het wel voor je, want anders ben je hem straks in no-time een keertje kwijt en loopt hij ergens in de steeg of op straat;-( en dat is niet leuk.
Of denk je dat hij de poortdeur níet open kan krijgen? Kan die op slot? Dat zou ook al een stuk schelen.

Buitendeuren die door kinderen van deze leeftijd opengemaakt kunnen worden bezorgen mij de kriebels. En dat heeft natuurlijk alles te maken met Lars van Frieda, die op die manier even aan Bart z'n aandacht ontsnapte, met alle gevolgen vandien...

Dus maar gauw iets aan doen ;-)

Ma () (link) - 22 Maart '05 - 15:11

Dat gehengel ken ik ook.. En er achteraan lopen vangen om alles weer te herstellen... In gedachten zie ik je vliegen, succes.

rineke - 22 Maart '05 - 16:49

Wat wordt dat kereltje snel groot!! En ik mis de helft, omdat ik nooit tijd heb om langs te komen. Net als met Lenci trouwens. Hopelijk heeft ze volgende week nog een lachje over voor mij. Gelukkig blijf ik via dit logboek op de hoogte.

Toffe tante Marjolein () - 22 Maart '05 - 21:09

De achterdeur kruk kun je niet omzetten. Dan kan hij niet meer "opslot". Kruk slag omhoog. Een eventueel "kier" ketting, je weet wel om de deurwaarder buiten te houden. In dit geval Roan binnen.

Arnold, pa of opa () - 23 Maart '05 - 21:25

Wat we nu als oplossing hebben is de poortdeur gewoon op slot. Die krijgt hij echt niet open, want dat is een schuif slot die heel stroef gaat. Bovendien kan hij de poortdeur sowieso niet opendoen, want dat is te hoog voor hem. In Mark's vrije week kunnen we inderdaad gaan kijken voor zo'n kettinkje, het nadeel daarvan is dat die niet werkt als ik even naar de schuur ga en dat is het moment dat hij het vaakst de achterdeur opendoet....

Annelies () - 23 Maart '05 - 21:29

Op mijn werk hebben we ook een slotje op de koelkast gehad. En dat was gewooen een kettinkje met een hangslotje. Zou dat bij jullie niet ook kunnen? Kwastie van aan twee kanten een kettkinkje maken en daar een hangslottje aan hangen. Simpel en toch eenvoudig....
Dikke zoenen uit het haagse,
Mirjam

Mirjam - 28 Maart '05 - 09:53


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)