back to weblogVerloskundige


Tja, misschien een beetje raar artikel, aangezien ik toch niks meer met de verloskundige te maken heb....
Voor degene die denken dat ik alweer zwanger ben, NEE, wees gerust. Ik ben gisteren namelijk voor de nacontrole geweest.
Dan vragen ze hoe het met je gaat, of alles weer genezen is. Of er nog op/aanmerkingen zijn over de begeleiding. En je kan uiteraard showen met je baby ;-)

En dat heb ik uiteraard volop gedaan, showen met Lenci. Want ik ben zo trots op onze kleine meid, die stralend begint te lachen als je tegen haar praat. Ze is een echte lachebek geworden.  En ik ben trots omdat ze tegenwoordig ruim 3 1/2 uur tussen de voedingen heeft, en vannacht zelfs 8 uur!!

Maar daarnaast vind ik het ook super leuk om op nacontrole te gaan, aangezien deze verloskundige een echte schat is, waar zowel Mark als ik heel goed mee kunnen opschieten. Zij kent Mark al vanuit het ziekenhuis, waar ze veel samen hebben gewerkt. Bovendien heeft zij Roan's bevalling gedaan, wat ze graag wilde doen, omdat ze Mark zo goed kent. Maar door mijn zwangerschap van Roan en de bevalling is het ook een vriendin van mij geworden.  Ze heeft het dan ook zo geregeld dat mijn eerste controle bij de zwangerschap van Lenci bij haar was.  En vele controles daarna waren ook bij haar. Ik moest officieel bij alle verloskundigen een keer op controle (is uiteindelijk ook gelukt), maar 90% heb ik bij haar gehad. Ook wilde ze heel graag de bevalling doen en heeft ze de laatste weken voor de bevalling regelmatig aangegeven wanneer zij dienst had, maar goed, een baby dwing je niet en zeker mijn kinderen niet...(Mark zei laatst al, toen na een uur nog niemand op een door hem geplaatst log had gereageerd: wachten op reactie is nog minder zinvol dan wachten tot Annelies spontaan gaat bevallen ;-))

Dus we baalden dan ook flink dat ik weer naar het ziekenhuis moest, want dan zou ze zeker de bevalling niet kunnen doen. Toevallig had ze die dag wel bevaldienst en toen ze hoorde dat wij daar waren en aangezien ze toch in het ziekenhuis moest zijn voor nacontroles, kwam ze even binnenkijken. Ze moest nog een paar huisbezoeken doen en ze zou om 17.00 uur haar dienst overdragen, maar toen ze eenmaal binnen was wilde ze ook niet meer weg. Ze heeft een half uur zitten duppen en rekenen, vervolgens is ze als de bliksem de huisbezoeken gaan doen en voor we het wisten was ze er weer. Maar, de gyneacoloog zou nog steeds de bevalling doen en als het erop leek dat het langer dan tot 17.00 zou duren zou ze echt weg moeten.
Rond 16.00 uur was er nog steeds geen schot, maar zij ging naar de gyneacoloog, keek hem lief aan en zij mocht vervolgens de bevalling doen. Hij heeft zich er helemaal niet mee bemoeit en we hebben hem niet meer gezien. En Lenci is pas om 17.02 geboren, maar zij was erbij. Heeft alles rustig afgemaakt en toen haar collega om 17.30 belde heeft ze uitgelegd dat ze nog met een bevalling bezig was en rond 18.00 uur wel zou komen.

Zo goed kunnen wij dus met elkaar opschieten. Sterker nog, wij waren een van de eersten die wisten dat ze zwanger was (vertelde ze toen ik weeen aan het wegpuffen was). En hoewel de controles in de eerste week van de bevalling al afgesloten waren, kwam zij op vrijdag nog even langs om te kijken hoe het ging.

En nu dus op nacontrole. Het was supergezellig. Roan heeft zich heerlijk vermaakt met al het speelgoed, Lenci heeft heerlijk bij Nelleke in de armen gelegen en vrolijk naar haar gelachen en Nelleke en ik hebben heerlijk gekletst. Ze heeft het adres van dit weblog gekregen, dus ik hoop dat ze er eens op kijkt. Ze heeft foto's gekregen waarop zij de kinderen vasthoudt. En voor haar eigen kind heb ik ook wat meegebracht. Als ze het door haar zwangerschapsgeheugen niet zou vergeten, krijgen wij ook een kaartje als ze bevallen is. Ik ben erg benieuwd.

Nelleke

Fijn dat er nog mensen rondllopen in de zorg die echt betrokken zijn bij hun mensen. Daar hebben jullie dus mee geboft.
Overigens ziet Lenci er op deze foto nogal afgepeigerd uit. Hebben jullie een speciale techniek ontwikkeld om haar te laten doorslapen?

(O)mammaKlaske () - 8 April '05 - 15:21

Jullie speciale relatie was me al opgevallen direct na de geboorte van Lenci, toen ze nog even langskwam.
Zit wel even na te denken op wel log van MJ ik niet gereageerd zou hebben... Wil hem absoluut niet te kort doen ;-)

Mama/Omi () (link) - 9 April '05 - 13:52

U had wel gereageerd op het desbetreffende log, maar niet binnen een uur. Ik telkens benieuwd kijken of er al iemand gereageerd had, telkens niet, waarop uiteindelijk mijn wanhopige verzuchting....

Snapt u?

Groet,

Mark-Jörg () - 9 April '05 - 18:37

Yep! Hoef ik me niet schuldig te voelen ;-)

Mama/Omi () (link) - 9 April '05 - 23:59


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)