back to weblogGelukkig houd ik van kaarsjes


Als er 1 ding is wat mijn moeder en ik gemeen hebben (en Roan ook) is dat we van kaarsjes houden (er zijn veel meer dingen, maar deze is nu even belangrijk). En ik ben mijn moeder nu ook heel dankbaar dat ze me die liefde heeft meegegeven.

Want wat gebeurde er gisteren (na een mooie doopdag) toen we 's avonds nog even rustig Joan of Arcadia keken:
De stroom viel uit! WIj dachten dat er bij ons wel een een stop zou zijn gesprongen, want ik had de wasmachine aangezet en die zit op dezelfde groep als de complete begane grond en dat geeft nog wel eens problemen. Maar ook boven waren alle lichten uit, de aardlekschakelaar was nog gewoon aan. Dus wij bellen naar Essent, die beloven dat ze zsm een monteur langssturen, waarop ze 2 tellen later terugbellen dat er een groter probleem is. Wij zijn niet de enigen, nee, een deel van het blok heeft er last van.

Stom genoeg raakte ik een beetje in paniek. Ik houd namelijk niet echt van het donker. Ben er niet bang voor, maar zo noodgedwongen zonder licht zitten vind ik niet fijn. Ook omdat ik op deze manier, voor mijn gevoel, geen controle had over de kinderen. De babyfoon deed het namelijk uiteraard ook niet meer. Maar toen ik mezelf eenmaal bij elkaar had geraapt, had Mark al de storingsdienst gebeld en de zaklamp gepakt (die we gelukkig beneden op het barretje hadden staan). Dus toen besloten we dat ik boven bij de kinderen zou gaan kijken met de zaklamp (Mark had beneden nog het licht van de laptop, die heeft ook een batterij). Op weg naar boven begaf dus ook de zaklamp het en nee, het waren niet de batterijen (hadden we net vervangen), maar het lampje was stuk.

En daar komt mijn liefde voor kaarsjes. Ik heb een hele la vol met kaarsen en waxinelichtjes. Dus die heb ik opengetrokken en heb de dikste kaars gepakt die ik maar kon vinden. Daarnaast nog 2 kaarsen aangestoken en een waxinelichtjeshouder, waar 9 waxinelichtjes in kunnen, gevuld. Wat een licht, heerlijk.
Ik ben uiteindelijk naar boven gegaan met de waxinelichtjes en daar heb ik lekker op bed zitten puzzelen, zodat ik de kinderen zou horen, terwijl Mark beneden zat, voor het geval de stroom weer aanging en hij de broodbakmachine weer opnieuw kon gaan instellen. Achteraf maar goed dat Mark beneden was, want de monteur wilde even bij ons binnenkijken of hij kon ontdekken hoe ernstig het probleem was.
Terwijl hij buiten aan het kijken was of hij het probleem kon vinden, gingen de lichten beneden tot 2 keer toe heel kort weer aan, waarna er vervolgens nog minder mensen in de straat stroom hadden, dus daar heeft de monteur ergens iets niet goed gedaan ;-)
Maar terwijl hij naar ons huis kwam zag hij boven licht en vroeg verbaasd aan Mark of wij boven wel stroom hadden, want het was er zo licht. Zo zie je maar hoeveel licht van je kaarsen kan krijgen.

Het probleem bleek vervolgens onder de grond te zitten, dus de monteur heeft zijn collega's uit bed gebeld en ze hebben voor de ingang van de steeg de grond open gemaakt en zijn de hele nacht bezig geweest om het te repareren. Uiteindelijk hadden we vanochtend om half 6 weer stroom. Gelukkig was ik toen net Lenci aan het voeden, anders waren we wakker geschrokken van het lampje naast ons bed wat aansprong ;-)

Oh ja, en omdat m'n broers en hun families gisteren al ons brood hebben opgegeten en de broodbakmachine dus niet klaar was, heeft Mark ontbeten met 2 kapjes en hebben Roan en ik het met 1 boterham moeten doen....dus nu hebben we honger en ga ik snel koken!

Arme jij!
Gelukkig had je kaarsen; wij hebben er ook altijd een aantal voor het grijpen in de kast liggen 'voor het geval dat'. Met het opruimen van de kerstspullen houd ik ook elk jaar een paar kandelaars achter.
Wat betreft het brood: probeer altijd een brood (of in elk geval genoeg brood voor een dag) achter de hand te hebben in de vriezer. Je weet nooit wat er gebeurt - Nu was het een stroomstoring, de volgende keer grijp je naast een ingrediënt. En als door de stroom storig de vriezer uitvalt ontdooit het brood vast.........
Gelukkig dat alles weer verholpen is en dat de kinderen er geen last van hebben gehad. Behalve dan dat er geen brood was.
En inderdaad: als het helemaal donker is merk je pas hoeveel licht een kaars geeft.
Heerlijk om te weten.

(O)mammaKlaske () - 11 April '05 - 18:31

Op zich zit er wel wat in, dat brood in de vriezer, maar ik zou ook zeker niet een kans voorbij laten gaan om je familie een schuldgevoel aan te praten...
Altijd handig, als je een keer wat van ze nodig hebt....
Weet je nog, 10 april, toen de stroom uitviel en roan en ik de hele dag honger hebben moeten lijden.....?

Toffe tante Marjolein - 11 April '05 - 19:42

Jammer van die stroomuitval. Is wel een schrik.Wat mochten we met elkaar gisteren een prachtige dag hebben. Geweldig dat ook wij dat mochten meemaken.Alleen die plens doopwater die Linci over haar hoofdje kreeg gestort. Veel, herinneringen. Dit zal er een van blijven. Veel liefs van ons beiden . Het was een fijne dag, zegt Oma (en ik ook natuurlijk)

Opa en Oma H () - 11 April '05 - 20:58

@Klaske: We hebben ook wel brood voor 1 maaltijd in de vriezer, maar die wilden we 's nachts er niet uit halen, aangezien de kans dat de vriezer dan ontdooit tijdens een stroomstoring groter is dan als we em gewoon dichtlaten. Toen het leek dat het langer ging duren zijn we het vergeten omdat de monteur een aantal keer bij ons binnen is geweest. En 's ochtends kon het niet, aangezien de wasmachine weer aanstond en ik het niet aandurfde om de magnetron en wasmachine tegelijk aan te hebben (normaal wel, maar na zo'n storing ben ik liever even wat voorzichtiger) en normaal ontdooien had zo lang geduurd dat ik net zo goed naar de supermarkt had kunnen gaan.

Bovendien was het inderdaad bedoelt om m'n familie een schuldgevoel te geven omdat ze al het brood hadden opgegeten. Ze hebben een compleet brood (supermarktbrood) opgegeten. Het was dus een grapje voor hen. Roan en ik redden het prima als we 's ochtends weinig of geen brood hebben.

Annelies () - 11 April '05 - 22:21

@ Annelies: Hoezo "Roan en ik redden het prima als we 's ochtends ... geen brood hebben" Hoe bedoelen wij??????????????????????

We beginnen toch niet opnieuw met niet eten?????

Ga het brood radioactief labelen en je scannen hoor als je niet oppast!!!!!!

Groet, een paranoie,

Mark-Jörg () - 11 April '05 - 22:33

@ Mark-Jörg: Wat ik ermee bedoel is dat wij best aan ons ontbijt komen als jij weer eens bent vergeten om het gist toe te voegen, of om vocht toe te voegen. ;-)
En dat je dan weer naar boven komt geslopen en in een poging Roan niet wakker te maken me toefluistert dat we geen brood hebben omdat ie weer eens mislukt is....
Als dat weer eens gebeurd dan ontbijten wij altijd lekker met beschuitjes en heel veel koekjes en snoepjes, hmmmmm

Annelies () - 11 April '05 - 22:37

Nee, dan is het goed ;-)

p.s. het is maar een keer voorgekomen dat ík iets vergeten was hoor.....

Groet,

Mark-Jörg () - 11 April '05 - 22:40

Ah, wat gezellig! Kerst in April, en dan ook nog op zo'n gedenkwaardige dag.
En kaarsjes bij je bed is helemaal supergezellig ;-)

En ach, een keertje zonder brood is natuurlijk geen ramp, daar zijn genoeg alternatieven voor te verzinnen, weet ik uit ervaring.
Maar dat het met enige regelmaat gebeurt dat het brood mislukt...
Hoe kan dat nou??? Gebeurt hier zelden of nooit! Echt waar niet.
Behalve vorige week een keer... toen was ik de gist vergeten. En dan krijg je écht een baksteen. Maar aangezien ik altijd drie broden tegelijk bak, tegenwoordig, was dat dus geen ramp.

En verder vertrouw ik er gewoon op dat jij 's morgens keurig een boterham met Roan eet. Al was 't alleen maar om hem een goed voorbeeld te geven ;-)

Mama/Omi () (link) - 11 April '05 - 22:43

zeg MJ, jij maakt brood? Dat je je daarvoor laat linken zeg. Sjonge. En dat je dan ook nog s wat vergeet. Neeneenee... Je eer te na kerel. Als je je dan ergens voor laat linken, doe het dan ook gewoon goed. t-t-t-t

Hahaha, grote mond hebbik he? Tis helemaal niet erg hoor, dat je één keer iets vergeten was. Alleen vrouwen overdrijven dat veelal in 10voud. Was dat slim om te zeggen? Of zou ik nu aan een te gevoelig onderwerp komen? (we zullen het zien aan de reacties MJ ;-))

Meindert (link) - 12 April '05 - 10:54

Hallo,

Ik kreeg jullie adres vanmorgen van Mirjam toen ik haar vroeg of ze nog een foto van jullie en met name Lenci had. Thuis ben ik meteen even gaan surfen. Leuk om even mee te spieken in jullie leven. Zo te zien hebben jullie het goed en gezelllig dus dat is leuk om te lezen.

Groetjes Dagmar

dagmar () - 12 April '05 - 13:02

Annelies, wat zullen wij met dat jongmens doen, dan met onze Joëlle verkeert... ?
Zit'ie me daar een potje te stoken in een goed huwelijk, waar alles prima geregeld is, en ieder zo z'n eigen taak heeft.
En de taal die hij bezigt over vrouwen in het algemeen... Grrrrrrrrr!
Blote voeten naar bed, heeft ie al...

Mama/Omi () (link) - 12 April '05 - 14:46

haha ik heb dus echt een gevoelig plekje geraakt.

* nee, geen straf, alstublieft, spaar me * waar heb ik dat aan verdiend. ik stook niet... ik ventileerde mijn mening. mag toch???

Meindert (link) - 12 April '05 - 16:05

hm... daar ging iets nie helemaal goed. een sterretje word hier een balletje :-S:-S

Meindert (link) - 12 April '05 - 16:55

Ja die jongen moet wel even inbinden, per slot van rekening heeft MJ al eens belooft dat hij zou zorgen voor Annelies. Dus een keer een broodje bakken hoort daar gewoon bij.
Maar gaan bij jullie de winkels niet gewoon op maandagmorgen open? Tijd zat om even wat brood te kopen toch? En MJ haalt voor een keer een bammetje op het werk...
Enne over die mee-eters... je had ons zelf uitgenodigd ;-)

rineke - 12 April '05 - 17:44

Zozo, een preek over de wonderbare visvangst afgelopen zondag. En diezelfde zondag is er ook een wonderbare broodverdwijnig geweest.

Mamme en ik zijn er beiden van overtuigd dat we een stuk of 7 sneetjes hadden over gelaten voor jullie. Of hebben jullie die zondagavond opgegeten??

Joëlle (link) - 12 April '05 - 17:49

@ mama: Tja mam, we moeten wel wat aan die jongen doen, want zo kan het echt niet! Gelukkig heb ik Mark zo opgevoed dat hij niet naar dat soort opruiende taal luistert, hij luistert alleen naar mij. Maar we moeten maar eens goed nadenken hoe we hem respect voor vrouwen kunnen bijbrengen, want zo mag hij niet met mijn oudste nicht blijven omgaan ;-)
En het mislukken van het brood gebeurd hier ook amper hoor. 1 keertje gist vergeten en 1 keertje water vergeten. Maar dan redden we ons prima. We hebben genoeg in huis om het tot de lunch vol te houden. Weest u maar niet bang, ik eet elke ochtend en elke middag minstens 1 boterham, vaak zelfs 2, dus dat voorbeeld krijgt Roan wel. Het enige waar ik op probeer te minderen is tussendoortjes....

@ Rineke: de winkels gaan hier 's ochtends rond half 9 open geloof ik, maar Lenci komt 's ochtends tussen 8 en 9 voor voeding, daarna moet ik haar eerst even rustig laten liggen (dus niet jas aanhijsen etc.) anders spuugt ze alles uit en om daarna nog brood te gaan kopen heeft weinig zin meer. En ja, we hadden jullie uitgenodigd en jullie waren ook van harte welkom! Maar dan hoef je niet AL ons brood op te eten :-D

@ Joëlle: Er waren nog 2 plakjes brood en 2 kapjes over. Dus als jullie 7 sneetjes hadden overgelaten, dan heeft iemand achteraf nog voor zichzelf gesmeerd. De dief! Wij hebben 's middags toen jullie weg waren geen brood meer gegeten (hebben een mcKroket gehaald en 's avonds gewoon warm eten).

@ Meindert: Als jij blijft doorgaan met zulke vrouwonvriendelijke taal uit te slaan, dan gaan we je ip blokken hoor ;-) Op dit log mogen alleen wij als log-eigenaars onze mening ventileren, alle anderen mogen alleen lieve dingen over ons en onze onderwerpen schrijven.....

Annelies () - 12 April '05 - 18:22

okej. als we zo gaan beginnen. ik ga wel in therapie bij Joëlle. vrijdag en zaterdag maar meteen beginnen Joëlle? en Rineke? mag dat? een 2 daagse therapie?

Meindert (link) - 12 April '05 - 20:45

pssst MJ: ff onderons... is dat egt zo? luister jij alleen naar Annelies? goedzo ;-) laat je nix wijsmaken door anderen hoor.

Meindert (link) - 12 April '05 - 20:47

@ Meindert: Ja, Mark luistert alleen naar mij!! Dus hij reageert ook alleen maar als het van mij mag ;-)

Annelies () - 13 April '05 - 16:35

ohw.. das wel weer ietsie minder. moet zn reactie ook gekeurd worden door jouw kritisch oog? hihi.

Meindert (link) - 13 April '05 - 18:39


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)