back to webloghuiswerk, niet willen en draai fases


Elk van onze kinderen zit in 1 van deze fases...

Ik herinner me van vroeger dat ik op de basisschool misschien een repetitie thuis moest leren of een werkstuk moest maken, maar verder dan dat ging ons huiswerk niet (volgens mij). In de loop der jaren had ik wel meegekregen dat ze steeds vroeger al huiswerk kregen, maar nu maken ze het helemaal bont.

Roan zit in groep 1 en kwam vanochtend uit school met huiswerk!!!
Voor de nu geschokte en boze grootouders :-P alle kinderen van de Elzenhof hebben hetzelfde huiswerk mee gekregen.
Volgende week gaat het thema ridders, prinsessen en kastelen van start en alle kinderen moeten een schild maken. Uit elke klas wordt een winnaar gekozen. Aan het einde van de themaweken mogen ze verkleed naar school en is er een avond waarop ouders/grootouders/buren etc. kunnen bekijken wat de kinderen allemaal gemaakt hebben en als de ouders zelf dingen/hobby's hebben die met het thema maken hebben mogen die die avond tentoongesteld worden.
We gaan de komende dagen dus lekker aan de slag.

Lenci wilde gisteren niet naar de peuterspeelzaal. Ze maakte er verder geen drama van, maar ze wilde gewoon niet. (zegt ze al een paar weken af en toe) Toen ik  haar weer ophaalde en vroeg hoe het was gegaan zei Anja dat het uitstekend was gegaan. Ze had heerlijk gespeeld. Lenci was zelf ook super enthousiast, zat te stralen zoals altijd. Volgens Anja is dat een meidending :-). Zeggen dat je niet wilt en dan mega veel plezier hebben.

En tenslotte Nika's fase. Je legt haar op haar rug in de box, je draait je om en ze zet het op een gillen omdat ze op haar buik ligt en klemt ligt met haar benen tussen de spijlen of omdat ze op haar arm ligt of omdat ze helemaal niet op haar buik wil liggen. Pfff, krijgen we die fase weer   ;-)    heerlijk!
Ze doet het in een wip. Soms vindt ze het een hele tijd leuk, ligt ze met van alles te spelen, maar omdat het nu nog iets lastiger speelt dan op haar rug, wil ze vaak weer snel op haar rug liggen. Nika is wat de eerste keer omdraaien betreft de langzaamste van het stel. Lenci was 3 maanden, 2 weken, Roan was 4 maanden en Nika 4 maanden en 1 dag :-P

MJ en ik zullen vast ook in een fase zitten, maar welke weten we niet :-D

Jullie zitten overduidelijk in de 'O, wat hebben we toch een fantastische kinderen' fase. En geloof me: die fase gaat nooit meer over.....

(O)Mamma - 30 Januari '08 - 18:20

Wanneer is de avond dat er gekeken kan worden naar de resultaten van het huiswerk? Ik kan dit als docent natuurlijk niet aan mij voorbij laten gaan he? ;-) (als ik kan natuurlijk, of hoort een trotse tante niet bij de "genodigden"?)
En ik herken dat van Lenci precies, niet willen en als je dan inderdaad niet gaat, HEEEEEEEEEEEEL verdrietig zijn en spijt hebben. Gelukkig dat jij haar dus gewoon wel naar peutergym toe brengt.
Tja en de fase van Nika kan ik me niet meer zo goed herinneren. Ik vind het in ieder geval wel heel knap, dat ze het al kan en ach... Ze kan vast weer eerder paardrijden dan Lenci en Roan ;-)

Toffe tante Marjolein - 31 Januari '08 - 14:38

'k Denk dat jullie gewoon in de grote mensen puberfase zitten... Gaat vanzelf weer over! En vooral: niet te veel laten merken dat je erin zit. Adviseerde ik je vroeger ook al.

Ja, van dat huiswerk op de basisschool hoor ik zo nu en dan om me heen. Maar dat het zo jong al begint... 't is een schande!! Ik ben teugen! Gewoon omdat ik teugen ben! Oeps! Zou dat ook een fase zijn? :,

Mama-Omi () (link) - 1 Februari '08 - 22:59

@ Marjolein: tuurlijk hoort een trotse tante ook bij de genodigden!! Het is op donderdag 21 februari van 17 tot 19 uur.

Annelies () - 6 Februari '08 - 16:46


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)