back to weblogGeboorte Lenci!!!


Vrijdagochtend 7 uur zijn we in het ziekenhuis. Mijn ouders stonden om half 7 op de stoep om op Roan te passen. Roan snapte er niet veel van, maar maakte er ook geen drama van dat wij weggingen. De verpleegkundige van de nachtdienst begon te schelden toen ze ons zag, aangezien zij Roan's bevalling had gedaan en nu deze bevalling niet kon doen, omdat ze naar huis ging ;-) Maar goed, we werden ingecheckt en naar een kamer gebracht, kopje thee erbij. De dagverpleegkundige kwam de controles doen (bloeddruk, temp etc.) en vervolgens was het wachten op de arts-assistent om te kijken of ze mijn vliezen kon breken.

Die kwam eindelijk om half 9 (bleek iemand te zijn die we beiden nog kenden van de middelbare school) en snapte niet dat de gyn gisteren had gezegd dat ik al 2/3 cm ontsluiting had. Zij kon de vliezen dus niet breken en ik kreeg een tampon met propes (daarmee wordt de baarmoederhalsmond week gemaakt). De manier waarop zij alles bracht, gaf mij het gevoel dat ik voorlopig absoluut niet zou bevallen en dat was even een behoorlijke teleurstelling, zeker omdat dat voor mij zou inhouden dat ik Roan die dag niet meer zou zien. Dat was dus even flink huilen, waarbij Mark vervolgens heeft gezorgd dat de verpleegkundige dat ook zag en hoorde, zodat zij ervoor zorgde dat de gyn (andere dan donderdag) om half 12 kwam om een schedelelectrode op het hoofdje van de baby te plaatsen, daarbij ook de vliezen brekend. Koste die gyn totaal geen moeite (ondanks het feit dat hij kolenschoppen in plaats van handen heeft, auw ;-))

Ik had volgens hem inderdaad 2/3 cm ontsluiting. Als ik om half 2 nog steeds geen goede weeen zou hebben zouden ze een infuus met syntho starten. Helaas kreeg ik wel weeen, maar geen sterke, dus om half 2 werd het infuus gestart. Dat leverde zeker weten wel goede weeen op, die ik moedig ging opvangen. Mark-Jörg heeft trouwens het infuus geprikt, anders moesten we weer de arts-assistent bellen, dat zou weer even duren, bla, bla, dus Mark mocht van mij dat infuus prikken en dat heeft hij keurig gedaan.

Inmiddels was ook de verloskundige die Roan's bevalling had gedaan komen binnenlopen. Zij moest toevallig in het ziekenhuis zijn, hoorde dat ik aan het bevallen was en kwam langs. Toen ze hoorde dat ik infuus kreeg en waarschijnlijk voor 5 uur zou bevallen heeft ze bliksemsnel bezoekjes afgelegd en dingen geregeld en heeft daarna net zolang bij de gyn gezeurd tot zij de bevalling mocht doen. Oh, wat waren we daar blij mee!!!! Vanaf het begin van de zwangerschap hebben zowel Mark, Nelleke (verloskundige) en ik gehoopt dat zij de bevalling kon doen.

De weeen waren inmiddels nog op te vangen, maar ik werd het wel beu om constant te liggen, dus ik mocht eindelijk gaan douchen rond 3 uur. (ik vang weeen altijd op door in trance te raken, men denkt dan dat ze niet meer met me kunnen communiceren, maar Mark weet precies wat ik hoor en hoe ik erop reageer, echt ideaal). Onder de douche werden de weeen wel heftiger, maar dankzij het water goed op te vangen. Uiteindelijk moest ik tijdens het opvangen ook gaan kreunen om het dragelijk te maken en kreeg ik een drukgevoel op m'n endeldarm. Dus afdrogen en weer naar de kamer.

Nu was ik heel erg bang dat ik net als bij Roan was blijven steken (bij Roan was ik blijven steken op 5 cm, ondanks weeen opvangen onder de douche) en ik had onder de douche gezegd dat ik bang was dat ik op 4 cm was blijven steken. En driemaal raden wat Nelleke voelde toen ze me toucheerde: ik was blijven steken op 4 cm. En het was inmiddels kwart over 4, dus ik had in ruim 2 en een half uur, maar 1 cm erbij gekregen. :-( Toen zakte ik compleet in. Ik heb gesmeekt om pijnbestrijding, zakte compleet in een dip en ik kon de weeen niet meer opvangen. Intussen moest ik wisselend op mijn zij en rug gaan liggen. Nelleke is toen met de gyn gaan overleggen of ik pethidine mocht. Dat mocht uiteindelijk en dat werd dus klaargemaakt. Ook werd het infuus opgehoogt waardoor de weeen mijnsinziens nog ondraaglijker werden.

Omdat de baby's hartfilmpje weer strak werd moest ik nog een paar weeen afwachten voor ik de pethidine mocht hebben. En net zoals bij Roan, tegen de tijd dat ik de pijnbestrijding mocht hebben, kreeg ik reflectoire persdrang (je lichaam begint zelf met persen, zonder dat je zelf iets doet) en inderdaad bij touche bleek dat ik in een half uur van 4 cm naar volledige ontsluiting gegaan was (Nelleke heeft daarbij wel meegeholpen door mee te masseren van binnen). Dus toen mocht ik meepersen om 10 voor 5 en binnen 3 persweeen hoorde ik Nelleke al tegen Mark zeggen dat ze het hoofdje zag.

Toen het hoofdje stond deed Mark handschoenen aan want hij wilde de baby graag geboren laten worden. Uiteraard werd de pauze tussen de weeen ineens groter toen het hoofdje stond, maar die pijn kon me echt helemaal niks schelen, alhoewel ik wel op den duur hardop vroeg waar die wee nou bleef. Maar goed, hij kwam en ik voelde hoe het hoofdje en lichaampje uit me gleden. Nelleke heeft het hoofdje en 1 schoudertje geboren laten worden, daarna heeft Mark het andere schoudertje en het lichaam geboren laten worden en de baby bovenop me gelegd. Het eerste wat hij zei: het is een meisje, het is een meisje.En daar was ze dan, onze Lenci Kristin Emma. Geboren om 2 minuten over 5, 3250 gram licht (Roan was 4230, dus zij is in onze ogen echt licht) en ze is 50 cm lang. Ze had een fantastische start, apgarscore 8, 9 en 10 (na 1 minuut, na 5 minuten, na 10 minuten)

Zelf heb ik 2 hechtinkjes gekregen en het duurde 13 minuten voor de placenta eruit kwam. Het was een stevige placenta, die er nog tiptop uitzag.

Binnen het uur heb ik haar aangelegd en ze dronk fantastisch. Zelfs zo goed, dat ze pas om 1 uur 's nachts weer hoefde. Ze was wel een beetje misselijk dus de eerste dag heeft ze wisselend gedronken. We zijn lekker een nachtje in het ziekenhuis gebleven, maar uiteraard zijn mijn ouders met Roan langsgekomen. Toen was het voor mij helemaal volmaakt!

Roan op kraambezoekRoan zelf was nogal onder de indruk en vond zijn zusje vooral: bah, bah! Ze was namelijk nog niet schoongemaakt.

Lenci in bedje in ziekenhuis

Nou ja, wat moet je alles moeder/oma hier nou voor commentaar op gegeven??? Dat ze mooi en lief is weten we al. En verder zie ik alle dagen uit naar méér foto's, nu ik haar niet in levende lijve kan komen bewonderen. Vooral foto's van Lenci en Roan samen!!!!!!!!
En verder, veel plezier met jullie weblog!

mama/Omi () (link) - 27 Februari '05 - 18:42

Lieve neef en aangetrouwde nicht!
Wat ontzettend leuk deze website zeg! Het kostte mij even moeite om er op te komen, ligt aan mij, ben nog steeds ietwat onhandig met dit technisch vernuft, maar ik heb een en ander meteen op mijn favorieten geplaatst. Harstikke leuk om jullie zo toch te volgen: op afstand en toch zo dichtbij .... (mooie gedachte zo op deze vroege ochten niet?). Heb met ingehouden adem het verhaal van de bevalling gelezen. Pfffff, ik begrijp dat je dit snel vergeten bent zodra het kind in je armen ligt maar toch: heftig hoor. Eerlijkheid gebiedt mij toch te zeggen dat ik er geen problemen mee heb dat ik hiervan verschoond ben gebleven. Maar, ieder z'n eigen kruis, een teckel valt ook niet mee hoor. Nou leuke familie, geniet van dit prachtige gezin, ik volg jullie op de voet (nou ja, electronische voet!).
Veel liefs, big hug, mede namens Carsten en Gijs,
xxJanniexx
PS ik hoop dat ik gegevens en zo goed invul; begrijp niet wat ik moet met URL, Emoticons/Textile; please inform!

Jannie Houweling () - 10 Maart '05 - 10:34

Hoi Jannie.

Leuk om van je te lezen op ons log!!!

Je hebt alles goed ingevuld, aangezien het geplaatst is!

Wat betreft URL: daar kan je het adres van een eventuele web-pagina intikken, zodat anderen door daar later op te klikken direct naar de pagina meegenomen worden....

Emoticons geven gezichtjes in de text, een laggebekje is b.v. : - ) en geeft :-). Als je nog vrolijker bent kan je : - D intikken wat :-D geeft. Aangezien ik (net als de meeste mensen) niet alle code's uit mijn heeft ken, is die link daar geplaatst zodat je kan klikken op het gezichtje wat je wil invoegen. Met een knipoog kan je aangeven dat je een grapje maakt enzovoorts. Het maakt het log iets levendiger.

Textile is een manier om in HTML te tikken. Dat is de opmaaktaal van het internet zodat je bij het tikken extra opmaak kan toevoegen. Dat is meer voor de gevorderde gebruikers die daar behoefte aan hebben (heb ik zelf ook nog nooit gebruikt....)

Groet, Mark-Jörg.

Mark-Jörg () (link) - 17 Maart '05 - 12:06

Hey!

De naam Lenci hoor je absoluut niet veel eh..
Ik was eventjes aan het googlen om precies te weten hoeveel 'Lenci's' er bestaan!
Zo ben ik op julie site terechtgekomen!
Mijn dochtertje noemt namelijk ook Lenci..
Als ik mag vragen hoe zijn jullie op de naam gekomen en kennen jullie nog andere 'Lenci's'??

Hopelijk snel een antwoordje??

Groetjes

Stephanie en Lenci

Stephanie () - 1 Oktober '09 - 18:32


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)