back to weblogZiek


Zo rond Nika's en mijn verjaardag begon het. Snotteren, hoesten, de herfstziektes begonnen...

Intussen zijn we meer dan een maand verder en nog geen dag zijn alle kinderen beter geweest.
Wat is er allemaal de revue gepasseerd?

Bovenste luchtweg infecties, dus veel hoesten, verkouden zijn. Alle 3 de kids zijn nog steeds aan het hoesten, soms met ineens slijm in de mond, die ze met een vies gezicht inslikken. Ik heb een flinke traanverkoudheid achter de rug en Mark-Jörg moest midden in een overdracht naar de kinderarts stoppen omdat de arts eerst neusspray voor hem ging halen omdat hij niet meer te verstaan was.

(beginnende) Oorontstekingen. Roan begon met klagen erover, maar met veel neusspray en paracetamol hebben we het kunnen voorkomen, een paar dagen later was Lenci echt de klos. Middenin de nacht begon ze met huilen en pas tegen 5 uur viel ze uitgeput in slaap. Gelukkig knapte de volgende ochtend haar trommelvlies en was ze van de ergste pijn af. Tja, bij Nika is het natuurlijk moeilijk te controleren, maar toen we met haar naar de dokter waren geweest waren haar trommelvliezen wel rood. MJ en ik hebben ook last van de oren (gehad), maar dat zet gelukkig niet door.

Oogontstekingen. Roan begon met vieze ogen, wat steeds erger werd, daarna was Lenci aan de beurt met veel pus uit de ogen. Gisteravond waren mijn ogen helemaal rood en opgezet en vanochtend heb ik Nika's ogen staan schoonboenen om alle viezigheid eruit te krijgen.

Keelontsteking. Daar is Roan heel vatbaar voor. Hij heeft sowieso al flinke keelamandelen, maar als ze ontstoken zijn kun je door de amandelen zijn keel niet meer zien. Wel kan je heel mooi zien dat er allemaal witte puntjes op zitten, wat dus betekent dat hij weer eens een keelontsteking had. Is inmiddels gelukkig al weer over.

Een paar dagen geleden was Lenci weer hangerig, niet lekker,maar omdat ze de dagen daarvoor overduidleijk misbruik aan het maken was van haar zielig zijn na de oorontsteking en ik verder niks kon vinden, schreef ik dit ook af als zielig willen zijn. Wel had ik de dag daarvoor gezien dat ze op haar wang had gebeten en daar dus een paar plekjes had die het eten pijnlijk maakten. En 's nachts had ze geroepen omdat haar vinger pijn deed, maar daar was niks duidelijks aan te zien (zeker niet om 3 uur 's nachts...).
Dus ik bracht haar naar de peuterspeelzaal en stond nog even met juf Anja te praten toen ze telefoon kreeg van een moeder wiens kind de mond hand voet ziekte had. En toevallig had Lenci zich over dat kind ontfermd de afgelopen weken.
Dus ik direct Mark-Jörg bellen en hij schoot de kinderarts aan die langsliep. Wat zijn de symptomen van de mond, hand, voet ziekte? Pijnlijke plekjes in de mond, daarna op de handen en voeten, verhoging, hangerig zijn... Goh, waar kwam me dat nou bekend van voor... Dus dat had Lenci.  Gelukkig is het verder niet gevaarlijk, alleen pijnlijk en het gaat vanzelf over. (maareh, mam en pap, Pieter, Joukje en kids, als jullie dus pijnlijke plekjes krijgen, oeps, we wisten het niet) Ik kon juf Anja gelijk wat tips en info geven wat voor de andere ouders ook makkelijk was.
Gisteren vond ik al dat Nika rare plekjes op haar billen had en vanochtend bevestigde MJ mijn vermoeden dat mond, hand, voet ziekte (bij 10%) ook op de billen kan voorkomen.

Had ik al genoemd dat Nika in de tussentijd ook 4 kiezen heeft gekregen, wat ook niet echt bevorderlijk is voor haar humeur en weerstand?

Maar goed, nu hebben we vakantie, dus ik hoop dat we dan helemaal kunnen uitzieken en over een week met frisse moed en gezond lichaam verder kunnen. NU hebben we wel even genoeg ziekte gehad...

Tjemig, wat een toestanden. Hopelijk zijn jullie allemaal snel weer beter, maar tot die tijd heb ik maar een advies: Pluk van de Petteflat. (vraag maar aan MJ)

X

Mirjam () - 17 Oktober '08 - 10:59

In gewoon Nederlands, wat iedereen begrijpt, mond- en klauwzeer. Hebben mijn kinderen vroeger ook allemaal een keer gehad.:-)
Veel luchten, huis stofmijtvrij maken, en genieten van de vakantie! Dat helpt.
Sterkte en knuf,
mama

Mama-Omi () (link) - 18 Oktober '08 - 12:08

Oeps! Gaat vast niet samen: én huis schoonmaken én genieten van de vakantie. :,

Mama-Omi () (link) - 18 Oktober '08 - 12:09

Wat vervelend, zo'n onafzienbare rij ziektes en ziektetjes. Maar met een stel kleine kinderen ontkom je er haast niet aan, zoals Mark-Jörg zich misschien nog 'van vroeger' herinnert. Sluit me bij Mirjam aan: veel voorlezen maar, dat was bij onze vroeger ook een goede remedie. Voor Pluk zijn de kinderen misschien nog wat te klein, maar er is vast wel iets anders te bedenken. En geloof me Annelies: 'this too shall pass'....
Sterkte ermee en ik hoop dat iedereen in de vakantie inderdaad wat opknapt. Kop op!

(O)Mamma - 19 Oktober '08 - 18:26

Nou, veel beterschap voor iedereen, enne de hele week de verwarming uit en alle ramen open en zo de beestjes eruit! Zelf maar een dikke jas aan en nog een pak papieren zakdoekjes ertegenaan gooien.
(En Annelies neem af en toe een vitamine voedingssupplement als de kids toch misschien een extra vitamine C tabletje krijgen, want de 'R' is echt in de maand, maar daar mag ik mij niet mee bemoeien ;-) )
Veel liefs en een dikke knuffel voor jullie.

Rineke - 20 Oktober '08 - 09:37


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)