back to weblogEven bijkletsen


Lieve lezers,

We zijn er nog hoor!!!
Geen zorgen over ons, we hebben het gewoon lekker druk en ons log is dan een van de eerste dingen die er dan aan moet geloven.
Maar ik zal nu mijn best doen om jullie even bij te praten.

Het gaat goed met ons!
Dan was het zo'n beetje. Doei...

Nee hoor geintje ;-)

Laat ik bij de jongste beginnen:
Met Nika gaat het prima. Ze heeft intussen een heel eigen willetje en het is regelmatig moeilijk voor haar te behappen dat mama's wil toch wet is.
Ze begint meer en meer te kletsen, is heerlijk ondernemend, altijd vrolijk. Ouder en kind gym vindt ze super, ze heeft daardoor inmiddels leren springen en als ze de kans krijgt gebruikt ze alle meubels in huis om lekker verder te gymen. Omdat ze haar grote broer en zus altijd naar de wc ziet gaan is zij nu van mening dat ze dat ook kan, dus bij elke luierwissel wil ze eerst naar de wc. En warempel, een kwart van de tijd komt er ook daadwerkelijk een plas uit!!! Knap hè! Mamamelk drinken is nog altijd haar favoriete bezigheid. En buitenspelen is ook zeer populair. Het is gewoon een heerlijke meid.

Lenci vindt het super op school. Ze gaat intussen ook 1 middag in de week naar school en dat hoop ik langzaam uit te breiden naar alle 3 de middagen. In het begin wilde ze de middag absoluut niet, want dan zou ze mij zo missen. Ik denk dat daar ook een deel zenuwen bij zat, omdat ze niet goed wist wat ze van de middag kon verwachten. Ze vindt haar juf super lief en zit altijd naast een bepaald meisje. Ze is al keer wezen spelen bij een klasgenootje en langzaam verovert ze zo haar plekje in de klas. Laatst mocht ze verkleed naar het jarige juffen feest en is ze al prachtige prinses gegaan. Met make-up en al. Wat voelde ze zich heerlijk stoer. Diego en Dora staan bij haar nog altijd bovenaan als favoriete speelgoed en tv-serie. Vanochtend wilde ze ook absoluut niet wakker worden, want ze was net aan het dromen dat Diego was opgestaan om aan de dag te beginnen. In plaats van haar broer napraten, heeft ze inmiddels iets voor haar zelf bedacht wat ze later wil worden namelijk: politie-agent. Haar telefoonnummer wordt 303, lekker makkelijk te onthouden voor Roan (de tv zender waar ze altijd naar kijken), zodat hij snel kan bellen mocht iemand iets willen stelen uit zijn kaarsenwinkel. En iedereen die te hard rijdt gaat door haar in de gevangenis stopt worden. Pas dus maar op....

Roan zit de laatste tijd niet zo heel erg lekker in zijn vel. Gedeeltelijk denk ik omdat hij moet wennen dat z'n zusje nu ook op school vaak bij hem is (bij het buiten spelen zijn ze altijd samen). En daarbij komt dat een vriendinnetje uit de klas hem heel erg claimt. Ze wil altijd naast hem zitten, ze wil altijd met hem spelen. En dat begint hij een beetje vervelend te vinden. Uiteraard hoeft hij na schooltijd niet met haar te spelen als hij niet wil, maar op school wil ze ook constant bij hem zijn. Dus ik probeer hem nu te leren dat hij duidelijk nee tegen haar mag zeggen en niet constant aandacht aan haar hoeft te geven. En ik merk dat hij daardoor wel rustiger wordt. Daarnaast eet hij de laatste tijd weer erg slecht en daardoor krijgt hij minder vitaminen binnen, waardoor hij zich niet prettig voelt en slecht gaat eten..... Tijd dus om weer met de kauwvitaminen te beginnen.
Voor jullie het gevoel krijgen dat Roan alleen maar ruzie maakt en dwars is, dat is gelukkig niet zo ;-) . Hij vindt het heerlijk op school. Gisteren vertelde hij vol trots dat hij de hele dag op de computer had gezeten op school. Knutselen is zijn lust en zijn leven. Als hij de kans krijgt knutselt hij alles bij elkaar en zou het hele huis vol met knutsels liggen (oh wacht, het huis LIGT al vol met knutsels). Het leukste vindt hij om iets te verzinnen om te maken, dat dan eerst uittekenen hoe hij het gaat maken en wat hij er voor nodig heeft en vervolgens het ook daadwerkelijk gaan knutselen. Hij ging laatst op het jarige juffen feest als maanman verkleedt (Maanman Jim vindt hij zo leuk). Op zwemles gaat het ook heel goed. Hij doet super zijn best, duikt zonder moeite het water in en het meest belangrijk, hij vindt het leuk!

Ik heb het lekker druk. Drie kids is een hele opgaaf, maar vooral zo ontzettend leuk. Daarnaast ben ik nog steeds heel actief voor de VBN, waarbij we momenteel weer in een hele drukke periode zitten. Ook ben ik secretaris van de VDC wat ook werk met zich meebrengt.  En waar ik super trots op ben is www.mutti.nl . Jaja, ik ben tegenwoordig draagdoekconsulente! Niet dat ik al een consult heb gehad, maar ik heb al in een aantal supermarkten visitekaartjes opgehangen. Namens de vereniging (VDC) heb ik naar tientallen instelingen in de buurt een geboortekaartje gestuurd met daarbij mijn eigen visitekaartje. Dus hopelijk komt er binnenkort een enthousiaste moeder die het graag wil leren.

Mark-Jörg is ook lekker druk. Momenteel zit hij op de cardiologie. Daar blijft hij zeker tot de zomervakantie. Voor zijn gevoel moet hij nu weer eens ouderwets hard werken, want de vorige stages waren minder druk. Dus hij is helemaal in zijn element. Daarnaast werkt hij af en toe hier in Hardenberg en ligt er momenteel een voorstel bij de medische staf hier in Hardenberg dat Mark-Jörg straks, als hij klaar is, terugkomt hier in Hardenberg als specialist met bijbehorende rechten en plichten. We hebben er nog geen officieel antwoord op, maar van wat MJ hoort in de wandelgangen worden er geen problemen verwacht. 

Vandaag ben ik een beetje zenuwachtig, want onze jongste poes (Noodles) is vandaag uitgerekend. Waarschijnlijk gaat ze wel op d'r baasje lijken en overtijd gaan, want ik merk nog weinig aan haar. Behalve dat ze super dik is en heel snel moe. En ik wist niet dat een poes kon waggelen, maar ze waggelt als een echte zwangere...
Hopelijk kan ik jullie later vandaag laten delen in onze vreugde van een aantal kleine kittens.

Enneh, mochten jullie nu denken, jippie, dit is hopelijk weer het begin van een actief blog, dan moet ik jullie teleurstellen. De komende periode is weer erg druk. Om maar even een korte opsomming te geven; komend weekend moet MJ werken, volgend weekend hebben we een feestje van opa en oma Houweling. Het weekend daarna zitten we op Texel. Daarna moet MJ weer werken in het weekend. Vervolgens heb ik een scholingsdag van de VBN. Misschien dat we het weekend daarna weer tijd hebben, maar misschien moet MJ dan ook weer werken. Daarna heb ik een BV-info dag waarbij ik een workshop ga geven namens de VDC en dan zitten we vlak voor de vakantie en moeten we Roan's kinderfeestje gaan inplannen.  Pfffff, ik word bijna spontaan moe als ik het allemaal lees. Maar dat kan er ook van komen dat we de laatste tijd veel te laat naar bed gaan. Eigen schuld, ik weet het. We beloven onszelf ook elke dag beterschap en vanavond gaan we echt op tijd naar bed!!

Tot slot nog 2 foto's:

prinses en maanman

kids

JOEPIE, WEER EEN LOGJE ÉN FOTO'S.
Goh, wat is dat, druk???
Daar heb ik nou absoluut geen last van :-S
Lenci is wel de mooiste prinses en Roan de mooiste Maanman die ik oooooit heb gezien!
En Nika wordt ook al echt een meisje he, ik bedoel het kleine kindje is er toch al behoorlijk af.
Ik kan niet wachten om hen en jullie volgende week weer te zien.
Waarom wonen we nou niet ietsiepietsie dichter bij elkaar in de buurt of waarom hebben we niet een saaier leven ;-)
Vervelend dat Roan wat minder goed in zijn vel zit, maar hopelijk verandert dat snel en gaat hij ook weer wat beter eten.
Nou, fijn weekend, geniet nog even van "de rust" en sterkte met de drukte van de komende tijd.

Een hele dikke kus voor jullie allemaal!!!

Toffe tante Marjolein - 8 Mei '09 - 20:12

Wat leuk om te lezen! Ik kijk uit naar het week-endje Texel!
Kussen voor jullie allemaal.

Mirjam - 8 Mei '09 - 23:12

Hé he! Zie ik eindelijk m'n kleinkinderen weer eens! :-D
Tismewat, dat druk, druk, druk! En net als jij word ook ik moe als ik lees wat je allemaal nog op het programma hebt staan.
Trouwens, van wie zou Roan dát nou toch hebben: eerst tekenen wat hij gaat knutselen? Komt me zóóóó bekend voor.:-)
En wat leuk dat hij nog steeds een kaarsenwinkel wil beginnen. Dat is, volgens mij, al zo vanaf onze 40 jarige bruiloft, toen we kaarsen maakten.

Politieagent lijkt me wel wat voor Lenci. :-) Is ze pittig genoeg voor.

En Nika alweer zo groot!!!!!!!!

Fijn om ze weer eens gezien te hebben!

Mama-Omi () (link) - 8 Mei '09 - 23:19

He, wat gezellig weer om bij te lezen over jullie wedervaren! (mooi woord he)

Rineke - 9 Mei '09 - 11:07

Leuk om weer eens een heel verhaal te lezen. Ik 'spiek' regelmatig of er iets nieuws is, maar ik herinner me nog goed hoe druk het is met drie kleine kinderen (laat Roan en Lenci dat 'kleine' niet horen..), dus ik snap het best.
Mooie foto's van de prinses en de maanman - al moet ik Roan maar eens vragen wie of wat een maanman is. En wat gaat Nika op Lenci lijken! Ik moest héél even kijken wie het was. Fijn hor, dat ook zij een vrolijk kind is. Hopen maar dat Roan weer snel goed in zijn vel zit. Misschien helpen de jonge katjes straks?
Succes met alle drukte en we verheugen ons er op jullie snel weer te zien.

(O)Mamma - 11 Mei '09 - 08:01


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons

Laat zien dat je van vlees en bloed bent; vul even de vraag in en dan kan je reactie geplaatst worden
Wat zijn de laatste twee letters van het alfabet?


  ( Register your username / Log in )

Kattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Zoek!

Linkdump

+ 51 - 57 | § Eten

Wij eten vandaag aardappels met witlof en hamburgers of kipburgers.
Of, als Mark-Jörg op tijd naar huis kan komen en ik hem zo gek kan krijgen, chinees :-D
Heb echt geen zin om te koken ;-)

Wat eten jullie?


+ 51 - 45 | § heet

De buitenthermometer geeft aan dat het nu (vrijdag om half 2) 46 graden is....

(Lees meer)


+ 60 - 58 | § Eten

Wij hebben vandaag tomaten/groentesoep met stokbrood en kruidenboter gegeten.

Wat hebben jullie gegeten?


+ 65 - 49 | § Hobby's

Ik ben gek op hobby's. Ik heb er dan ook heel veel ;-) (Lees meer)


+ 49 - 59 | § Emoties

Soms, als je foto's van de jongste aan het nemen bent, willen de oudste 2 ook graag op de foto. Over het algemeen teken ze dan hun tong uit of trekken een ander raar gezicht.

Maar deze keer vroeg ik ze om bepaalde emoties uit te beelden...

(Lees meer)


+ 184 - 55 | § Breastfed babe

Nika is breastfed babe van de maand!!!

Kijk maar op ikgeefborstvoeding :-D


+ 64 - 51 | § Appeltaartbrood

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij een broodbakmachine. Die gebruiken wij echter momenteel niet (geen tijd voor). (Lees meer)


+ 66 - 63 | § Voedingskussen

Kijk hier eens!!!
Helemaal van mij! Helemaal zelf gemaakt!!
Trots!!!!


+ 62 - 64 | § Traumacentrum

Maandag MJ in traumacentrum! Voorlopig de laatste keer.


+ 54 - 58 | § Dom dom dom

Nooit voordat iets voorbij is, al zeggen dat het meevalt... (Lees meer)